Välkommen Till Dagsländans Blogg Hoppas ni kommer att Trivas

Alla inlägg under februari 2011

Av Lisa Nilsson - 9 februari 2011 13:30

Herrejösses Detta TRODDE jag faktiskt ALDRIG skull vara möjligt!

 

7DAAAGAR utan min Kära vän...

   Det är fortfarande jäkligt tufft och jag höll på att ge upp helt imorse!

 

för igår kväll fick jag nåt som kallas för Nicotin ruuuusning,,fy sjutton så obehagligt,,Paniken kom och skakningar i hela kroppen,,

Jag sa till mej själv va fan håller du på med,,Din hjärna skulle vila INTE gå på högvarv av Sluta röka stress!

 

Men men Mina kära ungdomar kom och Räddade mej denna gång..

 

Och efter en hel del prat o peppning ifrån dom och Niclas så beslutade vi att istället för att ta till en cigg nu och förstöra allt så måste vi hitta en annan väg,,Den vägen som jag INTE är eller var så pigg på heter *Snus*

Isch skitäckligt men efter mycket hit o dit så skjutsade Elin mej till s-viken o macken där jag köpte så kallat tjejsnus med Mintsmak!

ANNONS
Av Lisa Nilsson - 8 februari 2011 11:16

   ABSTINENSEN SLITER I MEJ!!!!! Gah,,,sååå Jobbigt nu!

 

När jag vaknade tyckte jag INTE att jag kände så mycket av abstinensen

 

För istället hae jag skitont i mitt knä

hade vaknat tidigare med att det andra knät hoppat ur led SVIIINONT

Men sen fick jag det tillbaks och då somnade jag om,,

så vaknar man med att det andra knät värker som satan istället,,jajaja

 

upp o slängde på hurran,,ut me hundar och samtidigt en inhalation

Nicotin emot abstinensen som började krypa på mej snabbare o snabbare!

 

Igårkväll blev absti nästan outhärdlig höll på att få en panik atack också då efter stooor tvekan och försök till att häva den atacken

rev jag av plasten på mitt OÖPPNADE CIG PAKET!!!!!!

 

Samtidigt som jag i ett töcken (kändes det som)Gick o letade efter

Dessa inhalationer som jag visste att jag hade packat ner nånstans i en kartong!(efter senaste gången jag skulle sluta röka) Jag hitttade den tillslut

fick tag i paketen sprang in till niclas o sa att han fick hjälpa mej nu för jag måste ha en starkare dos nicotin annars fixar jag inte detta!

 

Han försökte fixa till dessa ampuller men jag hade ju inte    tillreda så det var lite krångligt o fatta hur dom skulle sitta,,samtidigt som stackars Niclas fick försöka lugna mej också..Jaa herregud vilket JÄVLA beroende ciggen är!

 

Den har som man brukar säga varit ens BÄSTA Kompis i 30år men nu ser man hur JÄKLA falsk och opålitlig den ändå varit! Usch!!!!

Undrar vad för gifter som dom MÅÅSTE ha SPETSAT med nåt extra GIFT  på senare år eftersom jag försökt sluta förut många ggr och ALDRIG känt en sån här abstinens som nu!

 

Fortsättning följer.....  

ANNONS
Av Lisa Nilsson - 7 februari 2011 11:39

Att Livet kan förändras på ett ögonblick..visste jag men att DET SKULLE HÄNDA MEJ!!!

 

Jaja får säga så här en olycka kommer sällan ensam!

Men nu jäklar tycker jag att Mina Olyckor kommit lite väl tätt!

 

MEEEN efter det jag sett dessa dar så är jag OTROLIGT Glad att jag (BARA)Som vissa tycker o tror att det BARA ÄR En Tia atack!Och att jag överlevde!  

Även jag sa så till min Doktor,,   Vet ni vad han sa då!! Jo han kollade på mej och sa Tror du att en Tia atack är BARA??? Jagskulle vilja formulera om det åt dej sa  han till att en Tia atack

ÄR EN STOOOR VARNING Och att man ej kan veta vilken Väg den tar!

Och att som du kalla den för BARA vill jag STARKT dementera bort!

ok sa jag då men jag har hört att det inte är nå eller så Farligt och att man inte behöver bli allftför rädd eller så!

 

Herrejösses så dum jag kände mej ska ni veta! han tittade på mej igen och sa!

Lilla vän om jag säger så här,,DU HADE TUR SOM ÖVERLEVDE!!! Och inte fick några allvarliga meen efter din tia atack

Men du kan fortfarande INTE VARA HELT SÄKER ska du veta!

 

DÄRFÖR ska jag nu berätta för dej vad som hänt och vad som kan hända och hur du kan undvika att du får en till!bla bla bla!så gav han mej först 6BROSHYRER

Sen ett papper där jag fick skriva under om att jag Ej får köra bil på 1Månad!

Sen blir det återbesök och samma koll igen! aaaaaa,,,,,,så jobbigt!

 

 

Men jag har tagit till åtgärd 1 och 2 nu

försöka stressa av   (hur nu det ska gå med allt runtikring mej)   Och så det STÖRSTA Hotet (vilket jag har delade meningar om själv) RÖÖÖÖKNINGEN  

 

 

Och kl1830 ikväll har jag vart Rökfri i 5 DYGN!!   Men eftersom jag skulle först o främst undvika stress!

 

så kan jag ju tycka att att sluta röka är den STÖRSTA STRESSEN jag vart med om,,Usch sååå jäkla jobbigt och jag mår inte alls nåt bra ännu av det! Men men jag har nu lovat Mina kära barn och en av mina bröder som peppar mej o själv sitter med kol! så för hans skull ska jag fanimej klara dettta!

 

Tjing på er!  

Av Lisa Nilsson - 1 februari 2011 18:46

På Förmiddan hade jag en hel del att göra,,dels fixa klart för att Ånyo skulle komma på em och hämta Loppisgrejer!

 

Bilköpare skulle komma vid 12Tiden(Men dök aldrig upp)grrr sååå irriterad man blir..folk ringer o bokar upp en sen ska man gå o vänta o vänta och offra annat som man kanske hunnit istället!

det är bara 3dje gången på 2veckor som detta händer!

 

Och om inte min granne Ringt mej o sagt att MIN HUNDAR VAR PÅ RYMMMEN

 

åååååååå Skiträdd blev jag! Då hade jag förmodligen helt missat att min Goa vän o bloggis kompis var i antågande!

 

Så det var ju tur ialf så vi Äntligen kunde träffas igen och surra o fika nån timme! Det var ett härligt andnings hål för dagen! Mumsiga semlor hade hon med sej också + punchrullar och en chokladask..Jissses så gott! Tack Lena för en Trevlig stund!

 

sen blev det ut och försöka skotta ner snö ifrån staketen så att inte vovvarna kan smita ut + sätta upp några fler stängsel!Tur att Niclas e hemma så han fick hjälpa mej med det!

 

Sen ner i källarn igen o fixa klart och ta emot gubbarna från ånyo som gladeligen tog hand om mitt skräp hihi,,

 

Hundvård o Mat + en stödvila tills

Tvättmaskinen var klar!

Och nu VÄNTAR jag på ytterligare en Bilköpare som ska komma halv åtta!

 

Så nu håller man tummarna på att dom dyker upp då! Annars blir jag galen!

 

    

 

 

Presentation

klocka

Calender

Facebook

Fråga mig

6 besvarade frågor

Väder

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Bloggerfy

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Denna blomman är jag!

Kategorier

Gästbok

Besöksstatistik

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Välkommen Till Dagsländans Blogg Hoppas ni kommer att Trivas med Blogkeen
Följ Välkommen Till Dagsländans Blogg Hoppas ni kommer att Trivas med Bloglovin'

Fibromyalgi!

Startsida Fibromyalgi Behandling Förbundet FibromyalgiNytt Man med fibromyalgi Ung med fibromyalgi Du som är anhörig Int. fibromyalgidagen Lokalföreningar Föreningsstyrelser Medlemskap Föreläsningar Broschyrer Att köpa Ge en gåva Nyheter & artiklar Svenska » 2009 » 2008 Internationella » Ordlista med. facktermer Litteratur Länkar Internationella organ Om sjukförsäkringen Forum Juridisk hjälp m.m. Fibromyalgi & sex Fibromyalgi & graviditet Kontakt Hur ligger det till? En enkel förklaring av fibromyalgi. Att förstå en komplex störning - för dem som inte har den. Fibromyalgi är ett komplext tillstånd som är svårt att förstå, speciellt om du inte har en medicinsk utbildning. Eftersom den involverar hjärnan och nervsystemet kan fibromyalgin ha en inverkan på i stort sett varje del av kroppen. Om du försöker förstå detta tillstånd hos någon som du känner kan det vara otroligt förvirrande. När många människor ser en bisarr samling av skiftande symptom som inte visar sig vid medicinska tester så bestämmer de sig för att fibromyalgi måste vara ett psykologiskt problem. Emellertid styrker en mängd vetenskapliga bevis att det är en mycket verklig, fysisk sjukdom. Att gräva sig igenom denna vetenskapliga forskning hjälper dock inte någon av oss. Termer som neurotransmittordysregulation, nociceptorer, cellenzymer och opiatbanor är inte direkt lätta att förstå. Målet med denna artikel är att med enkla ord och utan någon medicinsk jargong hjälpa dig att förstå och relatera till vad som händer i kroppen hos någon med fibromyalgi. ATT FÖRSTÅ FIBROMYALGISMÄRTA Föreställ dig att du planerar ett party och förväntar dig omkring 20 gäster. Tre eller fyra vänner har sagt att de ska komma tidigare för att hjälpa dig. Men de dyker inte upp och i stället för 20 gäster får du 100. Du är överhopad. Detta är vad som händer med smärtsignalerna hos någon som har fibromyalgi. Cellerna skickar för många smärtmeddelanden (partygäster), upp till fem gånger så många som hos en frisk person. Det kan förvandla ett milt tryck på huden, eller till och med klåda, till smärta. När smärtsignalerna når fram till hjärnan bearbetas dem av något som kallas serotonin. Personer med fibromyalgi har emellertid inte tillräckligt med serotonin (vännerna som skulle hjälpa dök inte upp) och detta gör att hjärnan blir överbelastad. Detta är orsaken till varför personer med fibromyalgi har ont i vävnader som inte uppvisar några tecken på skador. Det är inte en inbillad smärta, det är en missförstådd förnimmelse som hjärnan omvandlar till en mycket verklig smärta. Det finns andra substanser i patientens hjärna som förstärker signaler och ”skruvar upp volymen” på allting. Det kan utöver smärta inkludera ljus, ljud och lukt och detta kan belasta hjärnan. Detta kan leda till förvirring, skräck, ångest och panikattacker. ATT FÖRSTÅ FIBROMYALGINS UPP- OCH NEDGÅNGAR De flesta som lider av en kronisk sjukdom är alltid sjuka. Påverkan på kroppen vid sjukdomar som cancer, virussjukdomar eller återfallssjukdomar är ganska konstant. Det är förståeligt att det är förvirrande att se någon med fibromyalgi inte kunna uträtta någonting på måndagen, men vara fullt kapabel att göra det på onsdagen. Se på det så här; allas hormoner fluktuerar och till och med sådant som vikt och blodtryck kan stiga och falla inom loppet av en dag, vecka eller månad. Alla system och substanser i kroppen fungerar på det sättet - de reagerar på olika situationer genom att stiga och falla. Forskning visar definitivt att fibromyalgi har att göra med onormala nivåer av flera hormoner och substanser. Eftersom alla dessa går upp och ner i nivåer så befinner en eller flera sig ibland i normalzonen och ibland inte. Ju fler som befinner sig utanför normalzonen, desto värre mår den fibromyalgidrabbade. ATT FÖRSTÅ STRESS OCH FIBROMYALGI En del tror att fibromyalgipatienter är känslomässigt oförmögna att hantera stress eftersom en stressig situation vanligtvis förvärrar symptomen. Det som är viktigt att förstå är att vi reagerar både emotionellt OCH fysiskt på stress. En fysisk reaktion som vi alla får är att adrenalinet, och andra hormoner, ökar för att hjälpa kroppen att ”lägga in en högre växel” för att kunna hantera det som händer. Personer med fibromyalgi har inte tillräckligt av dessa hormoner, vilket gör att stressen tar mycket hårt på deras kroppar och kan trigga igång symptom. När vi talar om ”stress” avser vi vanligtvis den emotionella sorten som kan komma från ditt jobb, ett upptaget schema eller en personlig konflikt. Många saker orsakar faktiskt fysisk stress som t.ex. sjukdom, sömnbrist, näringsbrist och skador. Fysisk stress kan ha samma inverkan som känslomässig stress. ATT FÖRSTÅ UTMATTNINGEN SOM FÖLJER MED FIBROMYALGI Tänk på ett tillfälle då du inte bara var trött, utan verkligen utmattad. Kanske var du uppe hela natten och pluggade inför ett prov. Kanske gick du upp flera gånger för att mata en baby eller ta hand om ett sjukt barn. Kanske var det influensan eller streptokocker i halsen. Föreställ dig att vara så utmattad hela dagen medan du försöker arbeta, ta hand om barn, städa huset, laga mat etc. För de flesta människor hjälper det med en eller två nätters sömn för att bli av med den känslan, men med fibromyalgi kommer sömnstörningar som gör en god natts sömn till en raritet. En person med fibromyalgi kan ha allt från en till alla av följande sömnstörningar: • Sömnlöshet (svårighet att somna eller sova). • Oförmåga att nå djupsömn eller att stanna kvar i den. • Sömnapné (andningstörningar som kan väcka personen upprepade gånger). • Restless Legs Syndrome (RLS), det kryper och rycker i armar och ben vilket gör det svårt att sova. • Periodic Limb Movement Disorder (PLMD), ofrivilliga ryckningar i armar och ben som förhindrar djup sömn. FIBROMYALGI I ETT NÖTSKAL Många sjukdomar involverar endast en del av kroppen eller ett system. Fibromyalgi involverar emellertid hela kroppen och sätter allting ur spel. Hur bisarra och förvirrande de olika symptomen än kan vara så är de förbundna med väldigt faktiska, fysiska orsaker. Fibromyalgi kan ta någon som är utbildad, ambitiös, hårt arbetande och outtröttligt och ta ifrån dem deras förmåga att arbeta, städa hemmet, träna, tänka klart och att någonsin känna sig vaken och frisk. • Det är INTE en psykologisk ”utbrändhet” eller depression. • Det är INTE lathet. • Det är INTE gnäll eller simulering. • Det ÄR resultatet av en utbredd funktionsstörning (dysfunktionalitet) i kroppen och hjärnan som är svår att förstå, svår att behandla och, än så länge, omöjlig att bota. Det svåraste för patienter är emellertid att behöva leva med det. Att ha stöd och förståelse från nära och kära kan göra det hela mycket lättare. Startsida Fibromyalgi Behandling Förbundet FibromyalgiNytt Man med fibromyalgi Ung med fibromyalgi Du som är anhörig Int. fibromyalgidagen Lokalföreningar Föreningsstyrelser Medlemskap Föreläsningar Broschyrer Att köpa Ge en gåva Nyheter & artiklar Svenska » 2009 » 2008 Internationella » Ordlista med. facktermer Litteratur Länkar Internationella organ Om sjukförsäkringen Forum Juridisk hjälp m.m. Fibromyalgi & sex Fibromyalgi & graviditet Kontakt Hur ligger det till? En enkel förklaring av fibromyalgi. Att förstå en komplex störning - för dem som inte har den. Fibromyalgi är ett komplext tillstånd som är svårt att förstå, speciellt om du inte har en medicinsk utbildning. Eftersom den involverar hjärnan och nervsystemet kan fibromyalgin ha en inverkan på i stort sett varje del av kroppen. Om du försöker förstå detta tillstånd hos någon som du känner kan det vara otroligt förvirrande. När många människor ser en bisarr samling av skiftande symptom som inte visar sig vid medicinska tester så bestämmer de sig för att fibromyalgi måste vara ett psykologiskt problem. Emellertid styrker en mängd vetenskapliga bevis att det är en mycket verklig, fysisk sjukdom. Att gräva sig igenom denna vetenskapliga forskning hjälper dock inte någon av oss. Termer som neurotransmittordysregulation, nociceptorer, cellenzymer och opiatbanor är inte direkt lätta att förstå. Målet med denna artikel är att med enkla ord och utan någon medicinsk jargong hjälpa dig att förstå och relatera till vad som händer i kroppen hos någon med fibromyalgi. ATT FÖRSTÅ FIBROMYALGISMÄRTA Föreställ dig att du planerar ett party och förväntar dig omkring 20 gäster. Tre eller fyra vänner har sagt att de ska komma tidigare för att hjälpa dig. Men de dyker inte upp och i stället för 20 gäster får du 100. Du är överhopad. Detta är vad som händer med smärtsignalerna hos någon som har fibromyalgi. Cellerna skickar för många smärtmeddelanden (partygäster), upp till fem gånger så många som hos en frisk person. Det kan förvandla ett milt tryck på huden, eller till och med klåda, till smärta. När smärtsignalerna når fram till hjärnan bearbetas dem av något som kallas serotonin. Personer med fibromyalgi har emellertid inte tillräckligt med serotonin (vännerna som skulle hjälpa dök inte upp) och detta gör att hjärnan blir överbelastad. Detta är orsaken till varför personer med fibromyalgi har ont i vävnader som inte uppvisar några tecken på skador. Det är inte en inbillad smärta, det är en missförstådd förnimmelse som hjärnan omvandlar till en mycket verklig smärta. Det finns andra substanser i patientens hjärna som förstärker signaler och ”skruvar upp volymen” på allting. Det kan utöver smärta inkludera ljus, ljud och lukt och detta kan belasta hjärnan. Detta kan leda till förvirring, skräck, ångest och panikattacker. ATT FÖRSTÅ FIBROMYALGINS UPP- OCH NEDGÅNGAR De flesta som lider av en kronisk sjukdom är alltid sjuka. Påverkan på kroppen vid sjukdomar som cancer, virussjukdomar eller återfallssjukdomar är ganska konstant. Det är förståeligt att det är förvirrande att se någon med fibromyalgi inte kunna uträtta någonting på måndagen, men vara fullt kapabel att göra det på onsdagen. Se på det så här; allas hormoner fluktuerar och till och med sådant som vikt och blodtryck kan stiga och falla inom loppet av en dag, vecka eller månad. Alla system och substanser i kroppen fungerar på det sättet - de reagerar på olika situationer genom att stiga och falla. Forskning visar definitivt att fibromyalgi har att göra med onormala nivåer av flera hormoner och substanser. Eftersom alla dessa går upp och ner i nivåer så befinner en eller flera sig ibland i normalzonen och ibland inte. Ju fler som befinner sig utanför normalzonen, desto värre mår den fibromyalgidrabbade. ATT FÖRSTÅ STRESS OCH FIBROMYALGI En del tror att fibromyalgipatienter är känslomässigt oförmögna att hantera stress eftersom en stressig situation vanligtvis förvärrar symptomen. Det som är viktigt att förstå är att vi reagerar både emotionellt OCH fysiskt på stress. En fysisk reaktion som vi alla får är att adrenalinet, och andra hormoner, ökar för att hjälpa kroppen att ”lägga in en högre växel” för att kunna hantera det som händer. Personer med fibromyalgi har inte tillräckligt av dessa hormoner, vilket gör att stressen tar mycket hårt på deras kroppar och kan trigga igång symptom. När vi talar om ”stress” avser vi vanligtvis den emotionella sorten som kan komma från ditt jobb, ett upptaget schema eller en personlig konflikt. Många saker orsakar faktiskt fysisk stress som t.ex. sjukdom, sömnbrist, näringsbrist och skador. Fysisk stress kan ha samma inverkan som känslomässig stress. ATT FÖRSTÅ UTMATTNINGEN SOM FÖLJER MED FIBROMYALGI Tänk på ett tillfälle då du inte bara var trött, utan verkligen utmattad. Kanske var du uppe hela natten och pluggade inför ett prov. Kanske gick du upp flera gånger för att mata en baby eller ta hand om ett sjukt barn. Kanske var det influensan eller streptokocker i halsen. Föreställ dig att vara så utmattad hela dagen medan du försöker arbeta, ta hand om barn, städa huset, laga mat etc. För de flesta människor hjälper det med en eller två nätters sömn för att bli av med den känslan, men med fibromyalgi kommer sömnstörningar som gör en god natts sömn till en raritet. En person med fibromyalgi kan ha allt från en till alla av följande sömnstörningar: • Sömnlöshet (svårighet att somna eller sova). • Oförmåga att nå djupsömn eller att stanna kvar i den. • Sömnapné (andningstörningar som kan väcka personen upprepade gånger). • Restless Legs Syndrome (RLS), det kryper och rycker i armar och ben vilket gör det svårt att sova. • Periodic Limb Movement Disorder (PLMD), ofrivilliga ryckningar i armar och ben som förhindrar djup sömn. FIBROMYALGI I ETT NÖTSKAL Många sjukdomar involverar endast en del av kroppen eller ett system. Fibromyalgi involverar emellertid hela kroppen och sätter allting ur spel. Hur bisarra och förvirrande de olika symptomen än kan vara så är de förbundna med väldigt faktiska, fysiska orsaker. Fibromyalgi kan ta någon som är utbildad, ambitiös, hårt arbetande och outtröttligt och ta ifrån dem deras förmåga att arbeta, städa hemmet, träna, tänka klart och att någonsin känna sig vaken och frisk. • Det är INTE en psykologisk ”utbrändhet” eller depression. • Det är INTE lathet. • Det är INTE gnäll eller simulering. • Det ÄR resultatet av en utbredd funktionsstörning (dysfunktionalitet) i kroppen och hjärnan som är svår att förstå, svår att behandla och, än så länge, omöjlig att bota. Det svåraste för patienter är emellertid att behöva leva med det. Att ha stöd och förståelse från nära och kära kan göra det hela mycket lättare.

snö


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se