Välkommen Till Dagsländans Blogg Hoppas ni kommer att Trivas

Direktlänk till inlägg 24 april 2010

En Heldag i Dalom!

Av Lisa Nilsson - 24 april 2010 23:04

Idag har vi Tillbringat fler timmar I dalarna    hos Bibbi med Familj o chineserna!

 

Jag ÄLSKAR Dalarna Med Denna Otrooligt Vackra Natur!                     Häftig vägklyka I Borlänge!

 

Falu koppar gruva!  

 

 Jag fick Fota några Modeller i mina Tröjor!

 

 

HÄr är Freja I den Lila Tröjan!

     

 

Och Rut i den Aprikosa!

 

Jag vill Också Prova säger Sur britta(tror det var hon som står nedanför och vill prova)    

 

Det är ju lite svårt att hålla reda på alla Namn ibland såååå Många chineser(Fniss)

 

Det här är en och samma Kull och kolla VILKA STORLEKs skillnader det är på Valparna! Den PYTTELILLA svarta tösen längst bak ÄR MIN!

 

 Hon längst fram till höger nere i hörnet är Lika stor som min Lilla..resten ser ni ju så olika!

  Mat dags!Här står Min Lilla svarta bredvid den andra Lilltösen!

 

Här ser ni Min Lilla igen!SÖÖÖT VA??

  Och här är Gesolmina och Min whoopie!

 

Här Syns hon knappt bakom stolpen!

  

 

Och Ubbe Blev flitigt uppvaktad han med

ALLA Ville sitta i soffan med han hahha

  HÄr har han Henke Larsson o slatan i knät!

 

Sen gör Bibbi OOTROLIGT fina Trädgårds prydnader Troll,Grodor,Igelkottar,Katter,Hundar mm.. samt andra fina  saker så som  Indian Lampor,

Ljuslyktor Med decopage, Kannor,Och Mycket mer!Jag kommer att visa er fler saker senare som hon gör!Hon Målar dom På frihand,,JÄTTEDUKTIG! Gjuter i formar med(nu kommer jag inte ihåg vad det var för slags lera)sen bränner hon och sen slipar sen målar! En otrolig process men det är väl därför dom blir så fina när dom är välgjorda!

    Vad sägs om att ha en KOBRA i Trädgården?? Kan skrämma slag på många den eftersom den är såå verklighets trogen! 

 

En jätterolig och trevlig dag! Tack för den Bibbi!                   

 
ANNONS
 
Lena

Lena

25 april 2010 01:42

Hej Lisa.
Härliga bilder!så fint med bilderna på vägen och molnen,de gillar jag.Hon blir nog väldigt fin din lilla nakis svartis.Men oj det var inte jämna storlekar på den kullen.Alla är så super gulliga,och fina modeller för dina hemstickade små söta tröjor.Såg du Fala och Herrman den lilla tröjan passade ju utmärkt till de.Vet du vad vännen jag tycker du ska kalla henne för CHER.Hur gamla är de nu då?eller kanske du har hämtat hem henne redan?Lycka till nu och jag tror de här blir bra för dig.
Kram på Lisa och Ubbe.
Lena/

http://lenaochpudlarnas-blogg.bloggagratis.se

 
wiper

wiper

25 april 2010 08:32

Vad kul att ni varit i Dalarna. Jag gick i utbildning i Borlänge 1980 och bodde i Falun. Vilka härliga bilder. Kobran gillar jag ;)

Ha en fin söndag också
kramar

http://wiper.bloggplatsen.se

 
Lena

Lena

26 april 2010 09:07

Okey då får du vänta ett par veckor till då på din svartis.Det gröna ja det var glass.Så gott med kina ibland.Dogge och jag hade sååå trevligt.Vad fina grejor hon gör din uppfödare och ormen såg då verklig ut.Roliga namn Ubbe hittat på,hihi!Whoopi ja det var häftigt.Annars då Lisa är det bra?
Kram Kram

http://lenaochpudlarnas-blogg.bloggagratis.se

 
Ulla

Ulla

26 april 2010 19:26

Hej Lisa, Tydligen har jag missat något, ska du skaffa en ny liten sötnos, grattis i så fall, vad roligt, varma kramar till dig och din familj.

http://www.ullasglitter.se

 
Margit

Margit

26 april 2010 21:00

Hej!! har varit o "tassat" inne i din blogg!!
Länge sedan sist...Mycket som hönt hemma hos dej...benet...hubdrana...och massor med andra saker. Ja sån t är livet!!!
Det skiftar..hela tiden...både roliga saker..och också jobbiga saker..på iloka sätt.
Men det gäller att se framåt...ändå!!
Fina bilder från Dalarna!!!Vilka vyer!!!
Gulliga kläder på de små hundarana också!!!
Kram!!!

http://margitholm.blogg.se

 
Berith

Berith

27 april 2010 08:31

Godmorgon Lisa =))
Tack för ditt besök , jag blir lika glad varje
gång du tittar in hos mig =))
ÅÅÅÅÅÅÅ...så söta valpar *hjärtat smälter*
Vilka underbara bilder du tagit !! =))
Jag håller med dig , Dalarna är vackert ...det är många år sedan jag var där sist ...jag hade släkt där en gång i tiden , men de finn inte bland oss längre....

Önskar dig en bra dag , varma kramar =)

http://maxmax.bloggplatsen.se

 
wiper

wiper

28 april 2010 14:33

Vill bara önska dig och din familj en fin dag. Vilken häftig rosbakgrund du har.

Varm kram

http://wiper.bloggplatsen.se

 
Monica

Monica

29 april 2010 21:45

Vilka fina bilder du tagit, och vilka söta valpar i alla de färger! Vilka fina tröjor du stickat till vovvarna, du är verkligen duktig!
Ha en trevlig valborgsmässoafton och första Maj!
Kram*

http://www.blackpearl.blogplatsen.se

 
Vicke

Vicke

30 april 2010 05:11

Jag tittar in för att önska dig en trevlig Valborgsmässoafton.

http://web.comhem.se/animeramedvicke

 
wiper

wiper

30 april 2010 14:30

Jag vill bara önska dig och din familj en härlig valborgshelg
Varma kramar

http://wiper.bloggplatsen.se

 
Lena

Lena

30 april 2010 20:31

Trevlig Valborg Lisa!
Kramar Lena

http://lenaochpudlarnas-blogg.bloggagratis.se

 
Vicke

Vicke

2 maj 2010 07:49

inget nytt på denna front, jag hoppas att du får en fin dag nu

http://animeramedvicke.bloggplatsen.se

 
Lena

Lena

4 maj 2010 12:27

Hej Lisa.
Ja jag märker det att du tappat bloggar lusten.Man har ju annat att göra oxå.Hoppas allt är bra med er.När kommer Whoppi då?det ska bli kul att se bilder på henne sen.Bra val tycker jag!De är så fina.Trivs bra här men det är lite ovant.Men jag vänjer mig.Vill inte bo i grisbukten igen,haha!
Ha det gott vännen och sköt om dig!
Kram

http://lenaochpudlarnas-blogg.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lisa Nilsson - 21 januari 2016 22:50

Idag besökte jag min bror som legat på sjukhuset ca 1 veckaHan ville bjuda på pizza Vi pratade en hel del om livet och hur allt blivit med oss..det blev mycket känslor som kom och tankar om att man lever ju inte för alltid och att nu när det är dålig...

Av Lisa Nilsson - 17 januari 2016 16:37


Hej hopp!    Nu var det ganska så precis 1år sedan jag bloggade sist var det den 14januari 2015 och idag är det den 17januari 2016   Förra året var väl som livet är i stort   både ris och  ros Men lite väl mycket ris kan  jag tycka!   Det...

Av Lisa Nilsson - 14 januari 2015 15:33

och det var inte det lättaste kan jag säga..fasen att man fegade ur operationen i uppsala,,,Nu blev det struligare att ordna upp..   Jag fick fööör Många alternativ...visst kan ju vara bra,,MEN gjorde mej ännu mer förvirrad! Så efter att ha ...

Av Lisa Nilsson - 14 januari 2015 15:01

och det var inte det lättaste kan jag säga..fasen att man fegade ur operationen i uppsala,,,Nu blev det struligare att ordna upp..   Jag fick fööör Många alternativ...visst kan ju vara bra,,MEN gjorde mej ännu mer förvirrad! Så efter att ha pra...

Av Lisa Nilsson - 10 oktober 2014 11:08


Igår flyttade två av mina små Puppisar!     Och även Om jag vart med om detta ett antal ggr så Är det TUNGT!   Jag är en lite fööör mycket  Känslo människa! Så därför blir jag så Himla ledsen,,och det för Med mej så mycket annat då också ...

Presentation

klocka

Calender

Facebook

Fråga mig

6 besvarade frågor

Väder

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Bloggerfy

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Denna blomman är jag!

Kategorier

Gästbok

Besöksstatistik

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Välkommen Till Dagsländans Blogg Hoppas ni kommer att Trivas med Blogkeen
Följ Välkommen Till Dagsländans Blogg Hoppas ni kommer att Trivas med Bloglovin'

Fibromyalgi!

Startsida Fibromyalgi Behandling Förbundet FibromyalgiNytt Man med fibromyalgi Ung med fibromyalgi Du som är anhörig Int. fibromyalgidagen Lokalföreningar Föreningsstyrelser Medlemskap Föreläsningar Broschyrer Att köpa Ge en gåva Nyheter & artiklar Svenska » 2009 » 2008 Internationella » Ordlista med. facktermer Litteratur Länkar Internationella organ Om sjukförsäkringen Forum Juridisk hjälp m.m. Fibromyalgi & sex Fibromyalgi & graviditet Kontakt Hur ligger det till? En enkel förklaring av fibromyalgi. Att förstå en komplex störning - för dem som inte har den. Fibromyalgi är ett komplext tillstånd som är svårt att förstå, speciellt om du inte har en medicinsk utbildning. Eftersom den involverar hjärnan och nervsystemet kan fibromyalgin ha en inverkan på i stort sett varje del av kroppen. Om du försöker förstå detta tillstånd hos någon som du känner kan det vara otroligt förvirrande. När många människor ser en bisarr samling av skiftande symptom som inte visar sig vid medicinska tester så bestämmer de sig för att fibromyalgi måste vara ett psykologiskt problem. Emellertid styrker en mängd vetenskapliga bevis att det är en mycket verklig, fysisk sjukdom. Att gräva sig igenom denna vetenskapliga forskning hjälper dock inte någon av oss. Termer som neurotransmittordysregulation, nociceptorer, cellenzymer och opiatbanor är inte direkt lätta att förstå. Målet med denna artikel är att med enkla ord och utan någon medicinsk jargong hjälpa dig att förstå och relatera till vad som händer i kroppen hos någon med fibromyalgi. ATT FÖRSTÅ FIBROMYALGISMÄRTA Föreställ dig att du planerar ett party och förväntar dig omkring 20 gäster. Tre eller fyra vänner har sagt att de ska komma tidigare för att hjälpa dig. Men de dyker inte upp och i stället för 20 gäster får du 100. Du är överhopad. Detta är vad som händer med smärtsignalerna hos någon som har fibromyalgi. Cellerna skickar för många smärtmeddelanden (partygäster), upp till fem gånger så många som hos en frisk person. Det kan förvandla ett milt tryck på huden, eller till och med klåda, till smärta. När smärtsignalerna når fram till hjärnan bearbetas dem av något som kallas serotonin. Personer med fibromyalgi har emellertid inte tillräckligt med serotonin (vännerna som skulle hjälpa dök inte upp) och detta gör att hjärnan blir överbelastad. Detta är orsaken till varför personer med fibromyalgi har ont i vävnader som inte uppvisar några tecken på skador. Det är inte en inbillad smärta, det är en missförstådd förnimmelse som hjärnan omvandlar till en mycket verklig smärta. Det finns andra substanser i patientens hjärna som förstärker signaler och ”skruvar upp volymen” på allting. Det kan utöver smärta inkludera ljus, ljud och lukt och detta kan belasta hjärnan. Detta kan leda till förvirring, skräck, ångest och panikattacker. ATT FÖRSTÅ FIBROMYALGINS UPP- OCH NEDGÅNGAR De flesta som lider av en kronisk sjukdom är alltid sjuka. Påverkan på kroppen vid sjukdomar som cancer, virussjukdomar eller återfallssjukdomar är ganska konstant. Det är förståeligt att det är förvirrande att se någon med fibromyalgi inte kunna uträtta någonting på måndagen, men vara fullt kapabel att göra det på onsdagen. Se på det så här; allas hormoner fluktuerar och till och med sådant som vikt och blodtryck kan stiga och falla inom loppet av en dag, vecka eller månad. Alla system och substanser i kroppen fungerar på det sättet - de reagerar på olika situationer genom att stiga och falla. Forskning visar definitivt att fibromyalgi har att göra med onormala nivåer av flera hormoner och substanser. Eftersom alla dessa går upp och ner i nivåer så befinner en eller flera sig ibland i normalzonen och ibland inte. Ju fler som befinner sig utanför normalzonen, desto värre mår den fibromyalgidrabbade. ATT FÖRSTÅ STRESS OCH FIBROMYALGI En del tror att fibromyalgipatienter är känslomässigt oförmögna att hantera stress eftersom en stressig situation vanligtvis förvärrar symptomen. Det som är viktigt att förstå är att vi reagerar både emotionellt OCH fysiskt på stress. En fysisk reaktion som vi alla får är att adrenalinet, och andra hormoner, ökar för att hjälpa kroppen att ”lägga in en högre växel” för att kunna hantera det som händer. Personer med fibromyalgi har inte tillräckligt av dessa hormoner, vilket gör att stressen tar mycket hårt på deras kroppar och kan trigga igång symptom. När vi talar om ”stress” avser vi vanligtvis den emotionella sorten som kan komma från ditt jobb, ett upptaget schema eller en personlig konflikt. Många saker orsakar faktiskt fysisk stress som t.ex. sjukdom, sömnbrist, näringsbrist och skador. Fysisk stress kan ha samma inverkan som känslomässig stress. ATT FÖRSTÅ UTMATTNINGEN SOM FÖLJER MED FIBROMYALGI Tänk på ett tillfälle då du inte bara var trött, utan verkligen utmattad. Kanske var du uppe hela natten och pluggade inför ett prov. Kanske gick du upp flera gånger för att mata en baby eller ta hand om ett sjukt barn. Kanske var det influensan eller streptokocker i halsen. Föreställ dig att vara så utmattad hela dagen medan du försöker arbeta, ta hand om barn, städa huset, laga mat etc. För de flesta människor hjälper det med en eller två nätters sömn för att bli av med den känslan, men med fibromyalgi kommer sömnstörningar som gör en god natts sömn till en raritet. En person med fibromyalgi kan ha allt från en till alla av följande sömnstörningar: • Sömnlöshet (svårighet att somna eller sova). • Oförmåga att nå djupsömn eller att stanna kvar i den. • Sömnapné (andningstörningar som kan väcka personen upprepade gånger). • Restless Legs Syndrome (RLS), det kryper och rycker i armar och ben vilket gör det svårt att sova. • Periodic Limb Movement Disorder (PLMD), ofrivilliga ryckningar i armar och ben som förhindrar djup sömn. FIBROMYALGI I ETT NÖTSKAL Många sjukdomar involverar endast en del av kroppen eller ett system. Fibromyalgi involverar emellertid hela kroppen och sätter allting ur spel. Hur bisarra och förvirrande de olika symptomen än kan vara så är de förbundna med väldigt faktiska, fysiska orsaker. Fibromyalgi kan ta någon som är utbildad, ambitiös, hårt arbetande och outtröttligt och ta ifrån dem deras förmåga att arbeta, städa hemmet, träna, tänka klart och att någonsin känna sig vaken och frisk. • Det är INTE en psykologisk ”utbrändhet” eller depression. • Det är INTE lathet. • Det är INTE gnäll eller simulering. • Det ÄR resultatet av en utbredd funktionsstörning (dysfunktionalitet) i kroppen och hjärnan som är svår att förstå, svår att behandla och, än så länge, omöjlig att bota. Det svåraste för patienter är emellertid att behöva leva med det. Att ha stöd och förståelse från nära och kära kan göra det hela mycket lättare. Startsida Fibromyalgi Behandling Förbundet FibromyalgiNytt Man med fibromyalgi Ung med fibromyalgi Du som är anhörig Int. fibromyalgidagen Lokalföreningar Föreningsstyrelser Medlemskap Föreläsningar Broschyrer Att köpa Ge en gåva Nyheter & artiklar Svenska » 2009 » 2008 Internationella » Ordlista med. facktermer Litteratur Länkar Internationella organ Om sjukförsäkringen Forum Juridisk hjälp m.m. Fibromyalgi & sex Fibromyalgi & graviditet Kontakt Hur ligger det till? En enkel förklaring av fibromyalgi. Att förstå en komplex störning - för dem som inte har den. Fibromyalgi är ett komplext tillstånd som är svårt att förstå, speciellt om du inte har en medicinsk utbildning. Eftersom den involverar hjärnan och nervsystemet kan fibromyalgin ha en inverkan på i stort sett varje del av kroppen. Om du försöker förstå detta tillstånd hos någon som du känner kan det vara otroligt förvirrande. När många människor ser en bisarr samling av skiftande symptom som inte visar sig vid medicinska tester så bestämmer de sig för att fibromyalgi måste vara ett psykologiskt problem. Emellertid styrker en mängd vetenskapliga bevis att det är en mycket verklig, fysisk sjukdom. Att gräva sig igenom denna vetenskapliga forskning hjälper dock inte någon av oss. Termer som neurotransmittordysregulation, nociceptorer, cellenzymer och opiatbanor är inte direkt lätta att förstå. Målet med denna artikel är att med enkla ord och utan någon medicinsk jargong hjälpa dig att förstå och relatera till vad som händer i kroppen hos någon med fibromyalgi. ATT FÖRSTÅ FIBROMYALGISMÄRTA Föreställ dig att du planerar ett party och förväntar dig omkring 20 gäster. Tre eller fyra vänner har sagt att de ska komma tidigare för att hjälpa dig. Men de dyker inte upp och i stället för 20 gäster får du 100. Du är överhopad. Detta är vad som händer med smärtsignalerna hos någon som har fibromyalgi. Cellerna skickar för många smärtmeddelanden (partygäster), upp till fem gånger så många som hos en frisk person. Det kan förvandla ett milt tryck på huden, eller till och med klåda, till smärta. När smärtsignalerna når fram till hjärnan bearbetas dem av något som kallas serotonin. Personer med fibromyalgi har emellertid inte tillräckligt med serotonin (vännerna som skulle hjälpa dök inte upp) och detta gör att hjärnan blir överbelastad. Detta är orsaken till varför personer med fibromyalgi har ont i vävnader som inte uppvisar några tecken på skador. Det är inte en inbillad smärta, det är en missförstådd förnimmelse som hjärnan omvandlar till en mycket verklig smärta. Det finns andra substanser i patientens hjärna som förstärker signaler och ”skruvar upp volymen” på allting. Det kan utöver smärta inkludera ljus, ljud och lukt och detta kan belasta hjärnan. Detta kan leda till förvirring, skräck, ångest och panikattacker. ATT FÖRSTÅ FIBROMYALGINS UPP- OCH NEDGÅNGAR De flesta som lider av en kronisk sjukdom är alltid sjuka. Påverkan på kroppen vid sjukdomar som cancer, virussjukdomar eller återfallssjukdomar är ganska konstant. Det är förståeligt att det är förvirrande att se någon med fibromyalgi inte kunna uträtta någonting på måndagen, men vara fullt kapabel att göra det på onsdagen. Se på det så här; allas hormoner fluktuerar och till och med sådant som vikt och blodtryck kan stiga och falla inom loppet av en dag, vecka eller månad. Alla system och substanser i kroppen fungerar på det sättet - de reagerar på olika situationer genom att stiga och falla. Forskning visar definitivt att fibromyalgi har att göra med onormala nivåer av flera hormoner och substanser. Eftersom alla dessa går upp och ner i nivåer så befinner en eller flera sig ibland i normalzonen och ibland inte. Ju fler som befinner sig utanför normalzonen, desto värre mår den fibromyalgidrabbade. ATT FÖRSTÅ STRESS OCH FIBROMYALGI En del tror att fibromyalgipatienter är känslomässigt oförmögna att hantera stress eftersom en stressig situation vanligtvis förvärrar symptomen. Det som är viktigt att förstå är att vi reagerar både emotionellt OCH fysiskt på stress. En fysisk reaktion som vi alla får är att adrenalinet, och andra hormoner, ökar för att hjälpa kroppen att ”lägga in en högre växel” för att kunna hantera det som händer. Personer med fibromyalgi har inte tillräckligt av dessa hormoner, vilket gör att stressen tar mycket hårt på deras kroppar och kan trigga igång symptom. När vi talar om ”stress” avser vi vanligtvis den emotionella sorten som kan komma från ditt jobb, ett upptaget schema eller en personlig konflikt. Många saker orsakar faktiskt fysisk stress som t.ex. sjukdom, sömnbrist, näringsbrist och skador. Fysisk stress kan ha samma inverkan som känslomässig stress. ATT FÖRSTÅ UTMATTNINGEN SOM FÖLJER MED FIBROMYALGI Tänk på ett tillfälle då du inte bara var trött, utan verkligen utmattad. Kanske var du uppe hela natten och pluggade inför ett prov. Kanske gick du upp flera gånger för att mata en baby eller ta hand om ett sjukt barn. Kanske var det influensan eller streptokocker i halsen. Föreställ dig att vara så utmattad hela dagen medan du försöker arbeta, ta hand om barn, städa huset, laga mat etc. För de flesta människor hjälper det med en eller två nätters sömn för att bli av med den känslan, men med fibromyalgi kommer sömnstörningar som gör en god natts sömn till en raritet. En person med fibromyalgi kan ha allt från en till alla av följande sömnstörningar: • Sömnlöshet (svårighet att somna eller sova). • Oförmåga att nå djupsömn eller att stanna kvar i den. • Sömnapné (andningstörningar som kan väcka personen upprepade gånger). • Restless Legs Syndrome (RLS), det kryper och rycker i armar och ben vilket gör det svårt att sova. • Periodic Limb Movement Disorder (PLMD), ofrivilliga ryckningar i armar och ben som förhindrar djup sömn. FIBROMYALGI I ETT NÖTSKAL Många sjukdomar involverar endast en del av kroppen eller ett system. Fibromyalgi involverar emellertid hela kroppen och sätter allting ur spel. Hur bisarra och förvirrande de olika symptomen än kan vara så är de förbundna med väldigt faktiska, fysiska orsaker. Fibromyalgi kan ta någon som är utbildad, ambitiös, hårt arbetande och outtröttligt och ta ifrån dem deras förmåga att arbeta, städa hemmet, träna, tänka klart och att någonsin känna sig vaken och frisk. • Det är INTE en psykologisk ”utbrändhet” eller depression. • Det är INTE lathet. • Det är INTE gnäll eller simulering. • Det ÄR resultatet av en utbredd funktionsstörning (dysfunktionalitet) i kroppen och hjärnan som är svår att förstå, svår att behandla och, än så länge, omöjlig att bota. Det svåraste för patienter är emellertid att behöva leva med det. Att ha stöd och förståelse från nära och kära kan göra det hela mycket lättare.

snö


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se