Välkommen Till Dagsländans Blogg Hoppas ni kommer att Trivas

Direktlänk till inlägg 24 februari 2010

Sov i 3timmar på em/Och Ulla stickat sockor Till Rasheed!

Av Lisa Nilsson - 24 februari 2010 19:00

Efter att vi kom hem ifrån Natta så la jag mej på soffan under både filt o täcke för frossan satte igång igen,,

 

Så somnade jag och sov i 3TIIIMAR!!

Ojojoj,,kanske behövde det efter ett häftigt uppvaknande i morse + infektion i kroppen..

 

Dessutom så blev vi tvungen att sitta o åka runt i bilen i nån timme för när vi kom hem så hade spacklet fortfarande inte Torkat så det var bara att vända och ut i bilen igen och Natta hade ärenden nere på stan men inte vi och att bara strö gå omkring i affärer var det inte min dag för eftersom man inte är riktigt på g..

 

Så vi åkte runt och kikade ifrån bilen på lite allt möjligt,,

 

Sen hade jag teltid på em med Vårdcentralen om mitt B12 Prov,,

 

Jag har inte orkat berätta om det här för jag tycker att det är såå Tjatigt med alla mina Fel,,  

 

Men nu får ni höra det iallfall,,  

 

 

Jo jag har ju tagit ytterligare ett b12 prov eftersom jag INTE GER mej angående det,,För jag har Irriterat mej på att dom först sagt att jag ska ta injektioner HELA LIVET!!!

 

Sen kommer en annan Läkare och säger att jag INTE längre Behöver det,,

Sen Fick jag ta ett nytt prov och då skulle jag börja med Behepan Tabletter,,,Sen skulle jag det INTE,,Utan ta ytterligare ett prov IFALL  jag  ÄNDÅ behöver Injektioner!! nu får jag   Höra idag att JAG INTE SKA SLUTA med Tabletterna Behepan,,,SOM JAG INTE ENS HUNNIT BÖRJA MED!!!!!!!!!!!!!

 

 

 

 

HÄNGER NI MED!!!!   

 

Näe INTE JAG HELLER!!!!

 

HELT JÄÄÄÄÄÄ::::LA OTROOOLIGT!!

 

Imorrn förstår ni kommer jag att få utskrivet EXTRA starka Behepan tabletter eftersom Dom strulat med mej om detta ända sedan i november när jag fick sista injektionen och har sedan dess VARIT UTAN BÅDE SPRUTOR OCH TABLEETER som jag behövt,,,

Så för att nu komma i FAS igen så blir det EXTRA STYRKA!!!!!!!!!!!!!

 

 

ALLTSÅ OM DETTA VILL JAG BARA SÄGA!!!  

 

 

Bara för det nu så höll jag på att glömma berätta om Ullas fina sockor Till Rasheed!

 

Jo Ulla har stickat 2fina Par sockor som jag ska välja ut ett par som Rasheed ska få av mej!  

 

Men nu gillade jag ju båda lika mycket och visst jag skulle kunna köpa båda bara för det,,,Men nu har han ju några andra sockor också så han behöver bara ett till par i år för nästa år har han ju växt ur dom.. Så VILKA TYCKER Du Natta!!!!

 

 

 
ANNONS
 
natta

natta

24 februari 2010 19:32

så snäll hon e som stickar till rasheed :) dom e ju fina båda två men den me olika färger e lite speciell så ta dom... jätte mysiga ser dom ut o va iaf...han kommer älska dom :D

http://tittis-blogg.bloggplatsen.se

 
Ulla

Ulla

24 februari 2010 19:56

Jag fick svaret av Natta´s kommentar jag öser på så är dom kanske klara i morgon kram

http://www.ullasglitter.se

 
Cia

Cia

24 februari 2010 21:24

Hihi nu heter ju inte jag Natta men jag tycker som hon!:)
Nappe har varit skruttig idag också men verkar inte ha ngn feber så vi avvaktar och håller han still i den mån det går så får vi se. Vi är i och för sig uppe i den stora självrisken sen han var sjuk i november så nu betalar vi "bara" 15% till i mitten på mars men det hade inte spelat ngn roll, i värsta fall om pengarna tryter får man väl leva på havregrynsgröt och blodpudding(blä).
Våra barns skola lägger planeringen i anslutning till lov varje termin men det brukar vara efter lovet men i år blev det som sagt före. Belinda ska laga lunch åt dom i morgon. Blir riktig varmkorv med bröd bestämde hon. Såna här dagar är jag x-tra tacksam att hon ändå blivit så stor min "lilla" dam.
Karin har ju nyss fyllt tant så hon behövde en egen tårta tyckte jag. och snart kommer Gizmos tröja/Kramar till dig min vän

http://www.ciabel.bloggplatsen.se

 
wiper

wiper

25 februari 2010 08:44

Jag har inte hängt med riktigt och orkar just nu bara läsa sista inlägget eftersom näsan rinner och jag nyser för fullt. Vilka fina sockar Ulla stickat, hon verkar ha ärvt sin förmåga av sin duktiga mamma. Jobbigt när läkarna har olika åsikter. Eftersom du behöver detta så borde du få B-12 så jag hoppas du kan prata med dom.

Ha en fin dag
kram

http://wiper.bloggplatsen.se

 
Berith

Berith

25 februari 2010 08:44

Jag tycker båda sockparen är lika fina =))
hoppas att det ordar sig med allt strul angående ditt B12 !
Önskar dig en bra da , varma kramar =)

http://maxmax.bloggplatsen.se

 
Lena

Lena

25 februari 2010 10:16

Hej Lisa!
Usch då börjar då oxå bli dålig.Ja det går mkt förkylningar och grejor nu.Jag har så ot i kroppen ibland så jag nästan inte kan göra någor.Kan ju inte bara bero på att jag ligger på gos stund med valparna,hihi!Det finns många snälla mäniskor där ute som stickor varma sockor åt Rashed,så fina och vad snällt gjort.Jag brukar ha tröjan som du stickade åt Alina över den andra så då blir det x-tra varmt och skönt.Den andra ogillades här hemma,haha!flower power säger dom eller pyjamas.Men jag tycker den är jättesöt.Jadu vännen här växer de och frodas i lådan.Mycket fina valpar tycker jag.På morgonen har dom ätit lite köttfärs och du skulle ha hört vad dom lät.Det var ju smaskens tyckte dom.Mildare idag vad skönt,så tråkigt när det är så kallt.Ja nu har du lovat mig VÅR om 29 dagar så nu hoppas jag verkligen på det,hehe!En annan känner sig inte alls något pigg,orkeslös och vill inte göra något.Trött som bara den,går det inte över måste jag väl uppsöka läkare.Ja huga vilken bild,tänk så dom kan spöka ut sina hundar.Det är en sak som du säger att klä på hunden om det är kallt,men inte sådär.För hundar fryser faktiskt oxå.Det är många som inte tror det.Det beror ju på vilken ras det är förstårs.
Ha en fin dag vännen så hörs vi!
Kram Kram på dig

http://lenaochpudlarnas-blogg.bloggagratis.se

 
Ulla

Ulla

25 februari 2010 14:28

Hej igen, Nu har jag postat sockorna, hoppas dom kommer fram, så dom inte blir stulna efter vägen, har varit med om det när jag skickade en ängel till Cia den kom aldrig fram, tråkigt. Idag har vi noll gradigt, fy nu börjar nog slasket snart, inte roligt, ha det gott.

http://www.ullasglitter.se

 
Ingen bild

AtomicHarbor

26 februari 2010 00:08

HAHAHAHAHA du skriver så roligt! Dessutom verkar du ha ett jevla humör :=D

Gnatt min vän...loppelådan väntar!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lisa Nilsson - Onsdag 13 mars 14:58

Här är fotona                           Natta

Av Lisa Nilsson - Onsdag 13 mars 11:37

Det var 41 år sedan nu Jag för första gången Åkte utomlandsMinns de som igår trots tiden som gått...Minns värmen som slog emot mej när vi klev av planet ..och Palmerna som stod utanför flygplatsen sååå häftigt att få se en Palm minns jag att jag sa.....

Av Lisa Nilsson - Tisdag 12 mars 15:02

Hej kära Bloggläsare Många år har gått sen sist och jag trodde inte att min blogg var kvar🤔 Så jag tänker ta upp min Dagbok igen Idag vaknade jag med värk överallt och noll värktabletter hemma Så den här dan har gått i slowmotion Me...

Av Lisa Nilsson - 21 januari 2016 22:50

Idag besökte jag min bror som legat på sjukhuset ca 1 veckaHan ville bjuda på pizza Vi pratade en hel del om livet och hur allt blivit med oss..det blev mycket känslor som kom och tankar om att man lever ju inte för alltid och att nu när det är dålig...

Av Lisa Nilsson - 17 januari 2016 16:37


Hej hopp!    Nu var det ganska så precis 1år sedan jag bloggade sist var det den 14januari 2015 och idag är det den 17januari 2016   Förra året var väl som livet är i stort   både ris och  ros Men lite väl mycket ris kan  jag tycka!   Det...

Presentation

klocka

Calender

Facebook

Fråga mig

6 besvarade frågor

Väder

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8 9 10 11 12
13
14
15 16 17
18
19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2010 >>>

Bloggerfy

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Denna blomman är jag!

Kategorier

Gästbok

Besöksstatistik

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Välkommen Till Dagsländans Blogg Hoppas ni kommer att Trivas med Blogkeen
Följ Välkommen Till Dagsländans Blogg Hoppas ni kommer att Trivas med Bloglovin'

Fibromyalgi!

Startsida Fibromyalgi Behandling Förbundet FibromyalgiNytt Man med fibromyalgi Ung med fibromyalgi Du som är anhörig Int. fibromyalgidagen Lokalföreningar Föreningsstyrelser Medlemskap Föreläsningar Broschyrer Att köpa Ge en gåva Nyheter & artiklar Svenska » 2009 » 2008 Internationella » Ordlista med. facktermer Litteratur Länkar Internationella organ Om sjukförsäkringen Forum Juridisk hjälp m.m. Fibromyalgi & sex Fibromyalgi & graviditet Kontakt Hur ligger det till? En enkel förklaring av fibromyalgi. Att förstå en komplex störning - för dem som inte har den. Fibromyalgi är ett komplext tillstånd som är svårt att förstå, speciellt om du inte har en medicinsk utbildning. Eftersom den involverar hjärnan och nervsystemet kan fibromyalgin ha en inverkan på i stort sett varje del av kroppen. Om du försöker förstå detta tillstånd hos någon som du känner kan det vara otroligt förvirrande. När många människor ser en bisarr samling av skiftande symptom som inte visar sig vid medicinska tester så bestämmer de sig för att fibromyalgi måste vara ett psykologiskt problem. Emellertid styrker en mängd vetenskapliga bevis att det är en mycket verklig, fysisk sjukdom. Att gräva sig igenom denna vetenskapliga forskning hjälper dock inte någon av oss. Termer som neurotransmittordysregulation, nociceptorer, cellenzymer och opiatbanor är inte direkt lätta att förstå. Målet med denna artikel är att med enkla ord och utan någon medicinsk jargong hjälpa dig att förstå och relatera till vad som händer i kroppen hos någon med fibromyalgi. ATT FÖRSTÅ FIBROMYALGISMÄRTA Föreställ dig att du planerar ett party och förväntar dig omkring 20 gäster. Tre eller fyra vänner har sagt att de ska komma tidigare för att hjälpa dig. Men de dyker inte upp och i stället för 20 gäster får du 100. Du är överhopad. Detta är vad som händer med smärtsignalerna hos någon som har fibromyalgi. Cellerna skickar för många smärtmeddelanden (partygäster), upp till fem gånger så många som hos en frisk person. Det kan förvandla ett milt tryck på huden, eller till och med klåda, till smärta. När smärtsignalerna når fram till hjärnan bearbetas dem av något som kallas serotonin. Personer med fibromyalgi har emellertid inte tillräckligt med serotonin (vännerna som skulle hjälpa dök inte upp) och detta gör att hjärnan blir överbelastad. Detta är orsaken till varför personer med fibromyalgi har ont i vävnader som inte uppvisar några tecken på skador. Det är inte en inbillad smärta, det är en missförstådd förnimmelse som hjärnan omvandlar till en mycket verklig smärta. Det finns andra substanser i patientens hjärna som förstärker signaler och ”skruvar upp volymen” på allting. Det kan utöver smärta inkludera ljus, ljud och lukt och detta kan belasta hjärnan. Detta kan leda till förvirring, skräck, ångest och panikattacker. ATT FÖRSTÅ FIBROMYALGINS UPP- OCH NEDGÅNGAR De flesta som lider av en kronisk sjukdom är alltid sjuka. Påverkan på kroppen vid sjukdomar som cancer, virussjukdomar eller återfallssjukdomar är ganska konstant. Det är förståeligt att det är förvirrande att se någon med fibromyalgi inte kunna uträtta någonting på måndagen, men vara fullt kapabel att göra det på onsdagen. Se på det så här; allas hormoner fluktuerar och till och med sådant som vikt och blodtryck kan stiga och falla inom loppet av en dag, vecka eller månad. Alla system och substanser i kroppen fungerar på det sättet - de reagerar på olika situationer genom att stiga och falla. Forskning visar definitivt att fibromyalgi har att göra med onormala nivåer av flera hormoner och substanser. Eftersom alla dessa går upp och ner i nivåer så befinner en eller flera sig ibland i normalzonen och ibland inte. Ju fler som befinner sig utanför normalzonen, desto värre mår den fibromyalgidrabbade. ATT FÖRSTÅ STRESS OCH FIBROMYALGI En del tror att fibromyalgipatienter är känslomässigt oförmögna att hantera stress eftersom en stressig situation vanligtvis förvärrar symptomen. Det som är viktigt att förstå är att vi reagerar både emotionellt OCH fysiskt på stress. En fysisk reaktion som vi alla får är att adrenalinet, och andra hormoner, ökar för att hjälpa kroppen att ”lägga in en högre växel” för att kunna hantera det som händer. Personer med fibromyalgi har inte tillräckligt av dessa hormoner, vilket gör att stressen tar mycket hårt på deras kroppar och kan trigga igång symptom. När vi talar om ”stress” avser vi vanligtvis den emotionella sorten som kan komma från ditt jobb, ett upptaget schema eller en personlig konflikt. Många saker orsakar faktiskt fysisk stress som t.ex. sjukdom, sömnbrist, näringsbrist och skador. Fysisk stress kan ha samma inverkan som känslomässig stress. ATT FÖRSTÅ UTMATTNINGEN SOM FÖLJER MED FIBROMYALGI Tänk på ett tillfälle då du inte bara var trött, utan verkligen utmattad. Kanske var du uppe hela natten och pluggade inför ett prov. Kanske gick du upp flera gånger för att mata en baby eller ta hand om ett sjukt barn. Kanske var det influensan eller streptokocker i halsen. Föreställ dig att vara så utmattad hela dagen medan du försöker arbeta, ta hand om barn, städa huset, laga mat etc. För de flesta människor hjälper det med en eller två nätters sömn för att bli av med den känslan, men med fibromyalgi kommer sömnstörningar som gör en god natts sömn till en raritet. En person med fibromyalgi kan ha allt från en till alla av följande sömnstörningar: • Sömnlöshet (svårighet att somna eller sova). • Oförmåga att nå djupsömn eller att stanna kvar i den. • Sömnapné (andningstörningar som kan väcka personen upprepade gånger). • Restless Legs Syndrome (RLS), det kryper och rycker i armar och ben vilket gör det svårt att sova. • Periodic Limb Movement Disorder (PLMD), ofrivilliga ryckningar i armar och ben som förhindrar djup sömn. FIBROMYALGI I ETT NÖTSKAL Många sjukdomar involverar endast en del av kroppen eller ett system. Fibromyalgi involverar emellertid hela kroppen och sätter allting ur spel. Hur bisarra och förvirrande de olika symptomen än kan vara så är de förbundna med väldigt faktiska, fysiska orsaker. Fibromyalgi kan ta någon som är utbildad, ambitiös, hårt arbetande och outtröttligt och ta ifrån dem deras förmåga att arbeta, städa hemmet, träna, tänka klart och att någonsin känna sig vaken och frisk. • Det är INTE en psykologisk ”utbrändhet” eller depression. • Det är INTE lathet. • Det är INTE gnäll eller simulering. • Det ÄR resultatet av en utbredd funktionsstörning (dysfunktionalitet) i kroppen och hjärnan som är svår att förstå, svår att behandla och, än så länge, omöjlig att bota. Det svåraste för patienter är emellertid att behöva leva med det. Att ha stöd och förståelse från nära och kära kan göra det hela mycket lättare. Startsida Fibromyalgi Behandling Förbundet FibromyalgiNytt Man med fibromyalgi Ung med fibromyalgi Du som är anhörig Int. fibromyalgidagen Lokalföreningar Föreningsstyrelser Medlemskap Föreläsningar Broschyrer Att köpa Ge en gåva Nyheter & artiklar Svenska » 2009 » 2008 Internationella » Ordlista med. facktermer Litteratur Länkar Internationella organ Om sjukförsäkringen Forum Juridisk hjälp m.m. Fibromyalgi & sex Fibromyalgi & graviditet Kontakt Hur ligger det till? En enkel förklaring av fibromyalgi. Att förstå en komplex störning - för dem som inte har den. Fibromyalgi är ett komplext tillstånd som är svårt att förstå, speciellt om du inte har en medicinsk utbildning. Eftersom den involverar hjärnan och nervsystemet kan fibromyalgin ha en inverkan på i stort sett varje del av kroppen. Om du försöker förstå detta tillstånd hos någon som du känner kan det vara otroligt förvirrande. När många människor ser en bisarr samling av skiftande symptom som inte visar sig vid medicinska tester så bestämmer de sig för att fibromyalgi måste vara ett psykologiskt problem. Emellertid styrker en mängd vetenskapliga bevis att det är en mycket verklig, fysisk sjukdom. Att gräva sig igenom denna vetenskapliga forskning hjälper dock inte någon av oss. Termer som neurotransmittordysregulation, nociceptorer, cellenzymer och opiatbanor är inte direkt lätta att förstå. Målet med denna artikel är att med enkla ord och utan någon medicinsk jargong hjälpa dig att förstå och relatera till vad som händer i kroppen hos någon med fibromyalgi. ATT FÖRSTÅ FIBROMYALGISMÄRTA Föreställ dig att du planerar ett party och förväntar dig omkring 20 gäster. Tre eller fyra vänner har sagt att de ska komma tidigare för att hjälpa dig. Men de dyker inte upp och i stället för 20 gäster får du 100. Du är överhopad. Detta är vad som händer med smärtsignalerna hos någon som har fibromyalgi. Cellerna skickar för många smärtmeddelanden (partygäster), upp till fem gånger så många som hos en frisk person. Det kan förvandla ett milt tryck på huden, eller till och med klåda, till smärta. När smärtsignalerna når fram till hjärnan bearbetas dem av något som kallas serotonin. Personer med fibromyalgi har emellertid inte tillräckligt med serotonin (vännerna som skulle hjälpa dök inte upp) och detta gör att hjärnan blir överbelastad. Detta är orsaken till varför personer med fibromyalgi har ont i vävnader som inte uppvisar några tecken på skador. Det är inte en inbillad smärta, det är en missförstådd förnimmelse som hjärnan omvandlar till en mycket verklig smärta. Det finns andra substanser i patientens hjärna som förstärker signaler och ”skruvar upp volymen” på allting. Det kan utöver smärta inkludera ljus, ljud och lukt och detta kan belasta hjärnan. Detta kan leda till förvirring, skräck, ångest och panikattacker. ATT FÖRSTÅ FIBROMYALGINS UPP- OCH NEDGÅNGAR De flesta som lider av en kronisk sjukdom är alltid sjuka. Påverkan på kroppen vid sjukdomar som cancer, virussjukdomar eller återfallssjukdomar är ganska konstant. Det är förståeligt att det är förvirrande att se någon med fibromyalgi inte kunna uträtta någonting på måndagen, men vara fullt kapabel att göra det på onsdagen. Se på det så här; allas hormoner fluktuerar och till och med sådant som vikt och blodtryck kan stiga och falla inom loppet av en dag, vecka eller månad. Alla system och substanser i kroppen fungerar på det sättet - de reagerar på olika situationer genom att stiga och falla. Forskning visar definitivt att fibromyalgi har att göra med onormala nivåer av flera hormoner och substanser. Eftersom alla dessa går upp och ner i nivåer så befinner en eller flera sig ibland i normalzonen och ibland inte. Ju fler som befinner sig utanför normalzonen, desto värre mår den fibromyalgidrabbade. ATT FÖRSTÅ STRESS OCH FIBROMYALGI En del tror att fibromyalgipatienter är känslomässigt oförmögna att hantera stress eftersom en stressig situation vanligtvis förvärrar symptomen. Det som är viktigt att förstå är att vi reagerar både emotionellt OCH fysiskt på stress. En fysisk reaktion som vi alla får är att adrenalinet, och andra hormoner, ökar för att hjälpa kroppen att ”lägga in en högre växel” för att kunna hantera det som händer. Personer med fibromyalgi har inte tillräckligt av dessa hormoner, vilket gör att stressen tar mycket hårt på deras kroppar och kan trigga igång symptom. När vi talar om ”stress” avser vi vanligtvis den emotionella sorten som kan komma från ditt jobb, ett upptaget schema eller en personlig konflikt. Många saker orsakar faktiskt fysisk stress som t.ex. sjukdom, sömnbrist, näringsbrist och skador. Fysisk stress kan ha samma inverkan som känslomässig stress. ATT FÖRSTÅ UTMATTNINGEN SOM FÖLJER MED FIBROMYALGI Tänk på ett tillfälle då du inte bara var trött, utan verkligen utmattad. Kanske var du uppe hela natten och pluggade inför ett prov. Kanske gick du upp flera gånger för att mata en baby eller ta hand om ett sjukt barn. Kanske var det influensan eller streptokocker i halsen. Föreställ dig att vara så utmattad hela dagen medan du försöker arbeta, ta hand om barn, städa huset, laga mat etc. För de flesta människor hjälper det med en eller två nätters sömn för att bli av med den känslan, men med fibromyalgi kommer sömnstörningar som gör en god natts sömn till en raritet. En person med fibromyalgi kan ha allt från en till alla av följande sömnstörningar: • Sömnlöshet (svårighet att somna eller sova). • Oförmåga att nå djupsömn eller att stanna kvar i den. • Sömnapné (andningstörningar som kan väcka personen upprepade gånger). • Restless Legs Syndrome (RLS), det kryper och rycker i armar och ben vilket gör det svårt att sova. • Periodic Limb Movement Disorder (PLMD), ofrivilliga ryckningar i armar och ben som förhindrar djup sömn. FIBROMYALGI I ETT NÖTSKAL Många sjukdomar involverar endast en del av kroppen eller ett system. Fibromyalgi involverar emellertid hela kroppen och sätter allting ur spel. Hur bisarra och förvirrande de olika symptomen än kan vara så är de förbundna med väldigt faktiska, fysiska orsaker. Fibromyalgi kan ta någon som är utbildad, ambitiös, hårt arbetande och outtröttligt och ta ifrån dem deras förmåga att arbeta, städa hemmet, träna, tänka klart och att någonsin känna sig vaken och frisk. • Det är INTE en psykologisk ”utbrändhet” eller depression. • Det är INTE lathet. • Det är INTE gnäll eller simulering. • Det ÄR resultatet av en utbredd funktionsstörning (dysfunktionalitet) i kroppen och hjärnan som är svår att förstå, svår att behandla och, än så länge, omöjlig att bota. Det svåraste för patienter är emellertid att behöva leva med det. Att ha stöd och förståelse från nära och kära kan göra det hela mycket lättare.

snö


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se