Välkommen Till Dagsländans Blogg Hoppas ni kommer att Trivas

Alla inlägg under januari 2010

Av Lisa Nilsson - 12 januari 2010 20:43

Har tagit tag i det jag skulle igår o idag

 

så mestadelen har jag suttit i tel eller här och mailat!

 

Det som kommer att ske är att Min kära vän Dino ska omplaceras   ,,,skälet Anledningen till det är att han och Rasheed inte kommer överens,,Avundsjuka kanske eller att nåt hänt emellan dom som vi missat TROTS att vi haft full koll på dom..

 

Jag vill INTE gå in på det nåt mer för jag har som sagt haft fullt upp med detta länge och som jag skrev både pratat med ALLT o ALLLa som kan ge råd,,SÅ SNÄLLA NI SOM INTE KOMMMENTERAR ANNARS BEHÖVER INTE LÄGGA ER I NU HELLER!!

 

DETTA ÄR EMELLAN MEJ OCH DINOS UPPFÖDARE!! SOM JAG HAR GOD KONTAKT MED!!!!

 

+ATT DET ÄR TILLRÄCKLIGT JOBBIGT SOM DET ÄR!!!

 

 

så idag har vi varit till vetrinären    och givit Dino sin 1års Spruta +    att jag beställde en vetrinär besiktning på honom så att allt är okej när jag hittat ett nytt hem...+ att jag bad dom skriva ett Testikel intyg så det finns med,,= KULORNA PÅ PLATS!!  

 

Han var fullt frisk utan anmärkning..

 

Men den där Mjölktands uslingen som vi försökt få att släppa Sitter där den sitter,,Så den måste han få ny tid för och ska sövas( stackarn)..

 

Vaccineringen kände han inte nåt av,,Knaprade på sitt godis som förra gången han fick vaccinet,,Och Lite extra bedömning blev EN JÄTTETREVLIG KILLE,,,Och det vet jag ju redan hihi...

 

Förutom det andra då!

 

 

 

Nån kö var det inte i väntrummet idag så vi fick komma in direkt på utsatt Tid..  

 

 

 

 

ANNONS
Av Lisa Nilsson - 11 januari 2010 06:27

Mitt i allt annat elände som händer i mitt liv,,Med sjukdom,otur och annat sattyg!

 

Jag skriver ju DIREKT IFRÅN mitt hjärta här på bloggen och Utan krussiduller Oftast lär jag väl tillägga då,,Alltså Utan krussiduller,,

 

Och tar upp ibland väldigt personliga o priva problem,,Men det finns ju ändå nåt som är PRIVAT PRIVAT såklart och det behåller jag för mej själv eller inom min familj..

 

 kanske  ni tänker nu,,,*Nämen har hon FLER BEKYMMER MÄNNISKAN Än det hon skriver om här*som om det inte skulle räcka kan man ju tycka,,,hm

 

Det gör det ju helt KLART!!

 

 

 

Men det finns som sagt annat som legat och plussat på mitt dagliga liv,,Sådant som jag nu i månader först när det hände,,Reagerade med Nämen VAAAAD!

 

Efter att jag tog tag i det direkt,,Hände det inom loppet av några dagar igen,,

Nämen alltså näe detta är ju INTE acceptabelt,,,

 

Har sedan jobbat med det i månader pratat med en del människor om detta fått goda råd o tips..Fått Tro att detta går att LÖSA,,,Inget som jag behöver göra nåt drastiskt åt..

 

 

 

Sen har ju ALLT annat kommit ivägen,,och även om självklart det tagit på en så har ju detta kännts KNÄPPT nog som ett andnings hål...

 

För då behöver jag ju inte göra nåt som man kännt att man kanske måste ändå åt detta andra just då..Kan bli svårt för er att hänga med kanske nu i mina Tankar..

 

Men jag har KOLL full koll kan jag Lova ändå,,

 

Men konstigt nog så kan man ju sällan blunda eller skjuta upp svåra beslut för länge utan att det får följder,,Det borde väl jag om nån veta ELLLER?

 

Jaa visst vet jag det men jag kanske INTE VILL,,Jag VILL INTE,,,Jag ORKAR INTE JAG KAN INTE ,,,FATTA..

 

Men pressen blir fööör Mycket och du måste nu GÖRA NÅT!!!!!!!!

 

 

 

Där hamnade jag för några veckor sedan,,,SEN SLAPP jag ta tag i DETTA ÄNNU svåra några dagar pga VATTNET!!

 

Men nu idag kan jag INTE längre skylla på det heller,,,IDAG måste jag ta tag i detta och dagarna som då återstår efter ALLT DETTA SVÅÅÅÅÅÅÅÅÅRA,GRYMMA,HEMSKA ;JOBBIGA,

 

 

KOMMER JAG ATT ORKA MED DET?????????

 

Vet faktiskt INTE!

 

Detta kommer inte att vara den DEFINITIVA Droppen som fick bägaren att rinna över för mej,,,Det skulle självklart vara om det hände MINA NÄRA O KÄRA nåt väldigt hemskt,,,Som just nu och sista veckorna är det MIN PAPPA jag oroar mej för,,,men detta gäller INTE min pappa..

 

 

Visst just nu känns det som att Detta FAKTISKT var DROPPEN som fick bägaren att rinna över HELT o HÅLLET!!

 

Men innerst inne och väldigt låååååångt innerst inne vet jag att jag TAGIT RÄTT BESLUT!! Men det ska ni veta är ett VÄÄLDIGT HÅRT och FRUKTANSVÄRT beslut för mej!!

 

Jag kommer om kanske några dagar några veckor att GRÅTA FLODER denna dag det sker...

 

Men som sagt jag har intalat mej själv nu ,,,INTE min familj som försökt Intalat mej detta länge nu,,,UTAN JAG har smält och accepterat detta nu..

 

 

Jag har blivit erbjuden Både Guld o gröna skogar ska ni veta,,Samtidigt som jag fått en hel del helt OTROlIGT dumma och korkade och helt fööör jäkliga erbjudanden,,,Men jag har ignorerat båda,,,VARFÖR???

 

 

Jo för att jag INTE VILL detta men MÅSTE,,För att min närmaste sagt att det MÅSTE göras nu,,Inte vänta längre nu LISA utan NUUUUUUU!!!!!

 

För du vet att det INTE kommer att bli som det ska,,det kommer INTE att gå o få ur,,,som sagt nåt kanske  hänt som vi missat,,Eller så är det AVUNDSJUKA,,,Du har gjort ALLT som du kunnat och när inte det räcker då MÅSTE man välja bort det som,,, Och man kan INTE välja i detta läge,, Tillslut kommer det att bli ÄNNU allvarligare,,,Och då vill du INTE va me längre..Då kommer du att ångra dej,,då kommer du att förstå vad du borde gjort

 

Jo jag har svarat JAVISST,,NÄE NEJ och kanske,,,Men,,,,

 

JAG SKA IDAG SÄTTA MEJ NER OCH GÅ IGENOM DETTA,,,Och då VÄLJA!!

 

SVÅRT BLIR DET MEN JAG MÅÅÅSTE!!!

 

Därför är jag uppe redan har bara sovit ca 3Timmar,,,,

 

 

ANNONS
Av Lisa Nilsson - 10 januari 2010 13:13

ROSOR   Vill jag ge Till Alla er som kikat in hit o följt mej i detta vattensjå!

 

Gulliga goa kommentarer...Och en EXTRA Bukett    vill jag ge Wiper och Lena som skrivit i sina bloggar om Mej!!!

 

 

 

TACK GOA VÄNNER!!!  

 

Nu ska jag gå o Ta mej en DUUUUUUUUSCHHHHH!!!!!   Eller ett bad Kanske,,,Mina ANKOR väntar väl på mej förstår jag!!

 

 

  

 

 

Av Lisa Nilsson - 10 januari 2010 11:09

JIIIIIIPPPIIIIIIIIIIII........    När MIN HJÄLTE KOM Rörmokaren *TONY*    Och hade med sej RIKTIGA GREJER!!!!!!!  

 

Då var det FIXAT PÅ 3 MINUTER!!

 

VAAAAAAA....  snurrit Tycker jag,,hade JOUREN Kommit för 5DAGAR sedan och gjort detta hade DET ALDRIG BEHÖVT BLI SÅ HÄR!!!!!!!!!!

 

Nu blev det ju rena rama ISBERGET som bildats   

 PGA att det FRYSIT ÄNNU MER!!!!

 

 

Jajaja GLAD ÄR VI IALLFALL NU

När VATTNET RINNER..  

 Och DISKEN här Bredvid har jag kunnat Ta tag i idag!

 

vi har ju Diskat nångång undertiden också,,men bökigt att skena efter varmvatten i hinkar i denna kyla..

 

 

Jag fick FOTA och skriva om Tony med Namn o allt på min BLOGG hihihi  

 

HAN TYCKTE ATT JAG GJORT HELT RÄTT SOM GÅTT TILL TIDNINGEN MED DETTA..+ att han sa att jag skulle fortsätta stå på mej emot Fastighets bolaget så dom betalar både Elförbrukningen för Fläktarna + vattnet som nu lär stå o rinna för att INTE frysa till igen!!

 

 

 

Jag fick t.o.m HANS TEL NUMMER      BLINK BLINK,,,,Hahha Jag frågade om det gick o ringa även för PRIVAT BRUK????   Eller sätta ut det till TANTERNA på BLOGGEN (Fniss)..

 

 

 

 

Han skrattade gott åt mina TOKERIER och blev Lite generad   Stackarn!! Fast han sa Jag är PRECIS lika dej det går till en viss gräns sen exploderar man! När man blir orättvist eller dumt behandlat som han tycker vi blivit av s-vikenhus mm..

 

 

 

Gubben Retade mej sen och sa OJOJOJ TANT LISA BLEV ALLDELES TILL SEJ I BRALLAN TROR JAG av RÖRMOKARN!!!        KANSKE DET SVARA JAG!!!!!  

 

Av Lisa Nilsson - 9 januari 2010 19:35

Vi har varit ute i några timmar på em och MINGLAT,,,Hahha Näe men jag tänkte inte på att man STOG PÅ LÖPSEDLARNA!!      

 

så efter att vi varit på Ikea en sväng så åkte vi runt och kollade på olika ställen..På ok macken här hemma Fick jag även ta med mej den StORA löpsedeln..Det var ju lite roligt att ha den,,        

Av Lisa Nilsson - 9 januari 2010 09:44

Jag slapp simma i vatten imorse,,

Dropparna som kom inatt var nog kondens eller nåt för inget vatten synes..

 

Och vet ni VAKTMÄSTARN Var här imorse TROTS ATT DET ÄR HELG!!!

 

Kanske min Artikel satte fart,,

 

Ska skicka iväg gubben o köpa Tidningen nu!

Av Lisa Nilsson - 9 januari 2010 00:36

Så vi får väl se imorrn bitti när vi köpt Tidningen om fler bilder blev med På vovvarna då HOPPAS JAG hahha..

 

+ om dom viasar Elins bilder som hon Mailade in...

Natti natti

 

Och Tack för era Roliga och Tröstande  kommentarer hihi...

 

 

 

Vet ni nu kommer det PYTTE LITE Vatten i kran...Får se om man vaknar och får ta en SIMTUR ner på nedervåningen imorrn..

 

 

SKULLE INTE FÖRVÅÅÅÅÅÅÅÅNA MEJ!!!!

 

Satte in en Egen SMILE Gubbe/Gumma på mej Själv,,,hahhahha...  

Av Lisa Nilsson - 9 januari 2010 00:30

Share

Innehåll

Presentation

klocka

Calender

Facebook

Fråga mig

6 besvarade frågor

Väder

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12
13
14
15
16
17
18 19 20 21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Bloggerfy

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Denna blomman är jag!

Kategorier

Gästbok

Besöksstatistik

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Välkommen Till Dagsländans Blogg Hoppas ni kommer att Trivas med Blogkeen
Följ Välkommen Till Dagsländans Blogg Hoppas ni kommer att Trivas med Bloglovin'

Fibromyalgi!

Startsida Fibromyalgi Behandling Förbundet FibromyalgiNytt Man med fibromyalgi Ung med fibromyalgi Du som är anhörig Int. fibromyalgidagen Lokalföreningar Föreningsstyrelser Medlemskap Föreläsningar Broschyrer Att köpa Ge en gåva Nyheter & artiklar Svenska » 2009 » 2008 Internationella » Ordlista med. facktermer Litteratur Länkar Internationella organ Om sjukförsäkringen Forum Juridisk hjälp m.m. Fibromyalgi & sex Fibromyalgi & graviditet Kontakt Hur ligger det till? En enkel förklaring av fibromyalgi. Att förstå en komplex störning - för dem som inte har den. Fibromyalgi är ett komplext tillstånd som är svårt att förstå, speciellt om du inte har en medicinsk utbildning. Eftersom den involverar hjärnan och nervsystemet kan fibromyalgin ha en inverkan på i stort sett varje del av kroppen. Om du försöker förstå detta tillstånd hos någon som du känner kan det vara otroligt förvirrande. När många människor ser en bisarr samling av skiftande symptom som inte visar sig vid medicinska tester så bestämmer de sig för att fibromyalgi måste vara ett psykologiskt problem. Emellertid styrker en mängd vetenskapliga bevis att det är en mycket verklig, fysisk sjukdom. Att gräva sig igenom denna vetenskapliga forskning hjälper dock inte någon av oss. Termer som neurotransmittordysregulation, nociceptorer, cellenzymer och opiatbanor är inte direkt lätta att förstå. Målet med denna artikel är att med enkla ord och utan någon medicinsk jargong hjälpa dig att förstå och relatera till vad som händer i kroppen hos någon med fibromyalgi. ATT FÖRSTÅ FIBROMYALGISMÄRTA Föreställ dig att du planerar ett party och förväntar dig omkring 20 gäster. Tre eller fyra vänner har sagt att de ska komma tidigare för att hjälpa dig. Men de dyker inte upp och i stället för 20 gäster får du 100. Du är överhopad. Detta är vad som händer med smärtsignalerna hos någon som har fibromyalgi. Cellerna skickar för många smärtmeddelanden (partygäster), upp till fem gånger så många som hos en frisk person. Det kan förvandla ett milt tryck på huden, eller till och med klåda, till smärta. När smärtsignalerna når fram till hjärnan bearbetas dem av något som kallas serotonin. Personer med fibromyalgi har emellertid inte tillräckligt med serotonin (vännerna som skulle hjälpa dök inte upp) och detta gör att hjärnan blir överbelastad. Detta är orsaken till varför personer med fibromyalgi har ont i vävnader som inte uppvisar några tecken på skador. Det är inte en inbillad smärta, det är en missförstådd förnimmelse som hjärnan omvandlar till en mycket verklig smärta. Det finns andra substanser i patientens hjärna som förstärker signaler och ”skruvar upp volymen” på allting. Det kan utöver smärta inkludera ljus, ljud och lukt och detta kan belasta hjärnan. Detta kan leda till förvirring, skräck, ångest och panikattacker. ATT FÖRSTÅ FIBROMYALGINS UPP- OCH NEDGÅNGAR De flesta som lider av en kronisk sjukdom är alltid sjuka. Påverkan på kroppen vid sjukdomar som cancer, virussjukdomar eller återfallssjukdomar är ganska konstant. Det är förståeligt att det är förvirrande att se någon med fibromyalgi inte kunna uträtta någonting på måndagen, men vara fullt kapabel att göra det på onsdagen. Se på det så här; allas hormoner fluktuerar och till och med sådant som vikt och blodtryck kan stiga och falla inom loppet av en dag, vecka eller månad. Alla system och substanser i kroppen fungerar på det sättet - de reagerar på olika situationer genom att stiga och falla. Forskning visar definitivt att fibromyalgi har att göra med onormala nivåer av flera hormoner och substanser. Eftersom alla dessa går upp och ner i nivåer så befinner en eller flera sig ibland i normalzonen och ibland inte. Ju fler som befinner sig utanför normalzonen, desto värre mår den fibromyalgidrabbade. ATT FÖRSTÅ STRESS OCH FIBROMYALGI En del tror att fibromyalgipatienter är känslomässigt oförmögna att hantera stress eftersom en stressig situation vanligtvis förvärrar symptomen. Det som är viktigt att förstå är att vi reagerar både emotionellt OCH fysiskt på stress. En fysisk reaktion som vi alla får är att adrenalinet, och andra hormoner, ökar för att hjälpa kroppen att ”lägga in en högre växel” för att kunna hantera det som händer. Personer med fibromyalgi har inte tillräckligt av dessa hormoner, vilket gör att stressen tar mycket hårt på deras kroppar och kan trigga igång symptom. När vi talar om ”stress” avser vi vanligtvis den emotionella sorten som kan komma från ditt jobb, ett upptaget schema eller en personlig konflikt. Många saker orsakar faktiskt fysisk stress som t.ex. sjukdom, sömnbrist, näringsbrist och skador. Fysisk stress kan ha samma inverkan som känslomässig stress. ATT FÖRSTÅ UTMATTNINGEN SOM FÖLJER MED FIBROMYALGI Tänk på ett tillfälle då du inte bara var trött, utan verkligen utmattad. Kanske var du uppe hela natten och pluggade inför ett prov. Kanske gick du upp flera gånger för att mata en baby eller ta hand om ett sjukt barn. Kanske var det influensan eller streptokocker i halsen. Föreställ dig att vara så utmattad hela dagen medan du försöker arbeta, ta hand om barn, städa huset, laga mat etc. För de flesta människor hjälper det med en eller två nätters sömn för att bli av med den känslan, men med fibromyalgi kommer sömnstörningar som gör en god natts sömn till en raritet. En person med fibromyalgi kan ha allt från en till alla av följande sömnstörningar: • Sömnlöshet (svårighet att somna eller sova). • Oförmåga att nå djupsömn eller att stanna kvar i den. • Sömnapné (andningstörningar som kan väcka personen upprepade gånger). • Restless Legs Syndrome (RLS), det kryper och rycker i armar och ben vilket gör det svårt att sova. • Periodic Limb Movement Disorder (PLMD), ofrivilliga ryckningar i armar och ben som förhindrar djup sömn. FIBROMYALGI I ETT NÖTSKAL Många sjukdomar involverar endast en del av kroppen eller ett system. Fibromyalgi involverar emellertid hela kroppen och sätter allting ur spel. Hur bisarra och förvirrande de olika symptomen än kan vara så är de förbundna med väldigt faktiska, fysiska orsaker. Fibromyalgi kan ta någon som är utbildad, ambitiös, hårt arbetande och outtröttligt och ta ifrån dem deras förmåga att arbeta, städa hemmet, träna, tänka klart och att någonsin känna sig vaken och frisk. • Det är INTE en psykologisk ”utbrändhet” eller depression. • Det är INTE lathet. • Det är INTE gnäll eller simulering. • Det ÄR resultatet av en utbredd funktionsstörning (dysfunktionalitet) i kroppen och hjärnan som är svår att förstå, svår att behandla och, än så länge, omöjlig att bota. Det svåraste för patienter är emellertid att behöva leva med det. Att ha stöd och förståelse från nära och kära kan göra det hela mycket lättare. Startsida Fibromyalgi Behandling Förbundet FibromyalgiNytt Man med fibromyalgi Ung med fibromyalgi Du som är anhörig Int. fibromyalgidagen Lokalföreningar Föreningsstyrelser Medlemskap Föreläsningar Broschyrer Att köpa Ge en gåva Nyheter & artiklar Svenska » 2009 » 2008 Internationella » Ordlista med. facktermer Litteratur Länkar Internationella organ Om sjukförsäkringen Forum Juridisk hjälp m.m. Fibromyalgi & sex Fibromyalgi & graviditet Kontakt Hur ligger det till? En enkel förklaring av fibromyalgi. Att förstå en komplex störning - för dem som inte har den. Fibromyalgi är ett komplext tillstånd som är svårt att förstå, speciellt om du inte har en medicinsk utbildning. Eftersom den involverar hjärnan och nervsystemet kan fibromyalgin ha en inverkan på i stort sett varje del av kroppen. Om du försöker förstå detta tillstånd hos någon som du känner kan det vara otroligt förvirrande. När många människor ser en bisarr samling av skiftande symptom som inte visar sig vid medicinska tester så bestämmer de sig för att fibromyalgi måste vara ett psykologiskt problem. Emellertid styrker en mängd vetenskapliga bevis att det är en mycket verklig, fysisk sjukdom. Att gräva sig igenom denna vetenskapliga forskning hjälper dock inte någon av oss. Termer som neurotransmittordysregulation, nociceptorer, cellenzymer och opiatbanor är inte direkt lätta att förstå. Målet med denna artikel är att med enkla ord och utan någon medicinsk jargong hjälpa dig att förstå och relatera till vad som händer i kroppen hos någon med fibromyalgi. ATT FÖRSTÅ FIBROMYALGISMÄRTA Föreställ dig att du planerar ett party och förväntar dig omkring 20 gäster. Tre eller fyra vänner har sagt att de ska komma tidigare för att hjälpa dig. Men de dyker inte upp och i stället för 20 gäster får du 100. Du är överhopad. Detta är vad som händer med smärtsignalerna hos någon som har fibromyalgi. Cellerna skickar för många smärtmeddelanden (partygäster), upp till fem gånger så många som hos en frisk person. Det kan förvandla ett milt tryck på huden, eller till och med klåda, till smärta. När smärtsignalerna når fram till hjärnan bearbetas dem av något som kallas serotonin. Personer med fibromyalgi har emellertid inte tillräckligt med serotonin (vännerna som skulle hjälpa dök inte upp) och detta gör att hjärnan blir överbelastad. Detta är orsaken till varför personer med fibromyalgi har ont i vävnader som inte uppvisar några tecken på skador. Det är inte en inbillad smärta, det är en missförstådd förnimmelse som hjärnan omvandlar till en mycket verklig smärta. Det finns andra substanser i patientens hjärna som förstärker signaler och ”skruvar upp volymen” på allting. Det kan utöver smärta inkludera ljus, ljud och lukt och detta kan belasta hjärnan. Detta kan leda till förvirring, skräck, ångest och panikattacker. ATT FÖRSTÅ FIBROMYALGINS UPP- OCH NEDGÅNGAR De flesta som lider av en kronisk sjukdom är alltid sjuka. Påverkan på kroppen vid sjukdomar som cancer, virussjukdomar eller återfallssjukdomar är ganska konstant. Det är förståeligt att det är förvirrande att se någon med fibromyalgi inte kunna uträtta någonting på måndagen, men vara fullt kapabel att göra det på onsdagen. Se på det så här; allas hormoner fluktuerar och till och med sådant som vikt och blodtryck kan stiga och falla inom loppet av en dag, vecka eller månad. Alla system och substanser i kroppen fungerar på det sättet - de reagerar på olika situationer genom att stiga och falla. Forskning visar definitivt att fibromyalgi har att göra med onormala nivåer av flera hormoner och substanser. Eftersom alla dessa går upp och ner i nivåer så befinner en eller flera sig ibland i normalzonen och ibland inte. Ju fler som befinner sig utanför normalzonen, desto värre mår den fibromyalgidrabbade. ATT FÖRSTÅ STRESS OCH FIBROMYALGI En del tror att fibromyalgipatienter är känslomässigt oförmögna att hantera stress eftersom en stressig situation vanligtvis förvärrar symptomen. Det som är viktigt att förstå är att vi reagerar både emotionellt OCH fysiskt på stress. En fysisk reaktion som vi alla får är att adrenalinet, och andra hormoner, ökar för att hjälpa kroppen att ”lägga in en högre växel” för att kunna hantera det som händer. Personer med fibromyalgi har inte tillräckligt av dessa hormoner, vilket gör att stressen tar mycket hårt på deras kroppar och kan trigga igång symptom. När vi talar om ”stress” avser vi vanligtvis den emotionella sorten som kan komma från ditt jobb, ett upptaget schema eller en personlig konflikt. Många saker orsakar faktiskt fysisk stress som t.ex. sjukdom, sömnbrist, näringsbrist och skador. Fysisk stress kan ha samma inverkan som känslomässig stress. ATT FÖRSTÅ UTMATTNINGEN SOM FÖLJER MED FIBROMYALGI Tänk på ett tillfälle då du inte bara var trött, utan verkligen utmattad. Kanske var du uppe hela natten och pluggade inför ett prov. Kanske gick du upp flera gånger för att mata en baby eller ta hand om ett sjukt barn. Kanske var det influensan eller streptokocker i halsen. Föreställ dig att vara så utmattad hela dagen medan du försöker arbeta, ta hand om barn, städa huset, laga mat etc. För de flesta människor hjälper det med en eller två nätters sömn för att bli av med den känslan, men med fibromyalgi kommer sömnstörningar som gör en god natts sömn till en raritet. En person med fibromyalgi kan ha allt från en till alla av följande sömnstörningar: • Sömnlöshet (svårighet att somna eller sova). • Oförmåga att nå djupsömn eller att stanna kvar i den. • Sömnapné (andningstörningar som kan väcka personen upprepade gånger). • Restless Legs Syndrome (RLS), det kryper och rycker i armar och ben vilket gör det svårt att sova. • Periodic Limb Movement Disorder (PLMD), ofrivilliga ryckningar i armar och ben som förhindrar djup sömn. FIBROMYALGI I ETT NÖTSKAL Många sjukdomar involverar endast en del av kroppen eller ett system. Fibromyalgi involverar emellertid hela kroppen och sätter allting ur spel. Hur bisarra och förvirrande de olika symptomen än kan vara så är de förbundna med väldigt faktiska, fysiska orsaker. Fibromyalgi kan ta någon som är utbildad, ambitiös, hårt arbetande och outtröttligt och ta ifrån dem deras förmåga att arbeta, städa hemmet, träna, tänka klart och att någonsin känna sig vaken och frisk. • Det är INTE en psykologisk ”utbrändhet” eller depression. • Det är INTE lathet. • Det är INTE gnäll eller simulering. • Det ÄR resultatet av en utbredd funktionsstörning (dysfunktionalitet) i kroppen och hjärnan som är svår att förstå, svår att behandla och, än så länge, omöjlig att bota. Det svåraste för patienter är emellertid att behöva leva med det. Att ha stöd och förståelse från nära och kära kan göra det hela mycket lättare.

snö


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se