Välkommen Till Dagsländans Blogg Hoppas ni kommer att Trivas

Alla inlägg under december 2009

Av Lisa Nilsson - 5 december 2009 00:08

Förlåt att jag glömde att ringa tillbaka,,blev så mycket ikväll..

 

Därför skriver jag svar till er nu Här.. 

 

Jag vet ju att ni kikar in till min blogg då o då,,fast ni inte skriver kommentarer,,det gör inget,,,Jag vet ju att Du Tobbe INTE OOOOORKAR som du säger hihi..du tessi skriver ju ibland och det är kul..

 

Men TObbe Lova mej en sak iallfall...LÄS ORDENTLIGT!!

 

Vi ska ju INTE ha NÅN BEBIS Pappa din o jag..Inte nån människo Bebis som du gounge Trodde hihi,,Utan det blir bara Djurbebisar för våran del,,

 

som jag brukar skämta med Natta när hon har frågat förut om vi inte skulle ha skaffat en Liten Urban/ Lisa bebis..

 

Mitt svar då till henne har blivit..Näe men oj så hemskt förstå om vi blandar Urban o mej..VILKEN UNGE!!!

 

Hon skrattar gott då när hon ser den framför sej!!!

 

Så våra Bebisar som vi gemensamt skaffar är Hund bebisar,,och som du nu nog hunnit läst så är det en sån vi fått nu...Och förlossningen gick bra..hihi,,

 

Men giftermål blir det kanske    evenuellt,,Eventuellt ska det stå,,jösses nu har jag varit uppe o strulat alldeles för länge,,Men Lillbebisen och storbebisen har hållt igång här i flera timmar nu så då blev jag uppe,,för då kanske Bebisen sussar lite längre imorrn,,,Fast bara kanske..

 

Sov gott Allihopa som kikar in i denna sena Timme,,,Och VARFÖR jag har bröllops Bakgrund MITT I JUL TIDER!!

Jaaa VARFÖR INTE!! ´(Fniss)..

 

 

 

 

Kraaaaaaam  

 

 

 

 

 

ANNONS
Av Lisa Nilsson - 4 december 2009 22:12

Jag var med i en Tävling inne hos Malin(Wiper) och VANNN!!!!!

 

Vinsten var en av hennes Fina Julpost klänningar! Ska bli så skoj att få ge bort den till en som jag vet också vill ha en sån..JAg hade ju sån tur att jag fick en sån klänning för några veckor sedan av Malin,,så jag har ju redan en då..

 

Tack snälla för Vinsten!!

Så här såg den ut som jag fick!

 

Och så här fint hade hon gjort på bloggen för att visa min vinst!  

                             

  

ANNONS
Av Lisa Nilsson - 4 december 2009 21:32

Ja då har vi varit iväg o Firat min Lilla älsklings gubbe Rassel på hans 3års dag..

 

bilder kommer imorrn,,orkar inte ikväll..

 

Dagen har varit spänd eftersom Idioten varit dum och hotat igen,,så  var det  inte med nå lätta steg eller glatt humör man åkte iväg..Även om man såklart hela tiden Tänkte på att hålla god min för Lilla rasheeds skull och göra hans dag så bra som möjligt,,

 

Mina föräldrar var redan där dom hade fått skjuts av en av mina bröder dit sen skulle vi skjutsa hem dom,,Pappa har ju lite svårt för mörkerkörning så man vill inte att han ska ge sej iväg så långt då och Mörkt blir det ju tidigt nu..

 

 

När vi kom dit så var allt lugnt och vi kunde fira rasheed som vanligt,,men ju mer klockan närmade sej 6 blev Natta o jag oroligare,,För det var då han sagt att han skulle dyka upp..trots att han inte får..

 

Även om vi var många där och alla visste så känndes det ju väldigt spänt,,

nu hade vi Tur för han dök aldrig upp,,

 

Däremot kom ju mitt x och fast jag ställt in mej på det så blev det VÄLDIGT jobbigt Jag försökte hela tiden undvika honom gick ut o rökte,gick på toa,ut på balkongen,,Och där fick jag nå slags jag vet inte vad,,,Men TÅrarna började forsa på mej och jag stog o försökte bita ihop och bara tänkte FAAAN Å INTE Nu Inte visa honom nå tårar..

 

som tur var kom Natta ut på balkongen för hon såg och visste ju att jag försökte undvika honom,,NÄr hon såg mej gråta blev hon ju orolig och jag försökte vifta bort tårarna och sa nej ingen fara med mej jag FATTAR INTE att dom kom nu

Jag känner mej ju inte ledsen men kanske spänningen eller nåt..

 

Natta min goa unge krama om mej o sa* Mamma det är väl inte nå konstigt att tårarna kommer jag tror nog ändå att du tänker tillbaks på det som en gång var och att du såg det bra då..och undrar nu hur ALLT kunde bli så här..Och samtidigt vet jag ju hur mycket du hatar honom* och att du försöker undvika honom nu för att ni inte ska ryka ihop,,Och då blir det ju en krock mellan känslorna såklart*

 

Så klok min Natta är..Älskar dej ungen min..

 

Jag kunde ta mej samman och gå in igen och till ockmed befinna mej i samma rum..Jag hade ju också Lovat att Inte ställa till nåt,,Även om det som sagt var svårt,,

 

Allt detta kom efter att urban åkte iväg och skjutsade hem mina föräldrar så vi vart ensamma en stund Natta o Niclas o Jag o rassel Och mr T,,Jag ville inte lämna dom själv innan jag visste att nästa gäst kommit för hon ska vara hos Natta o Rasheed hela helgen,,

 

Fast imorrn kväll o natt ska mommo Passa kusen igen,,för Natta och hennes kompis ska ut på lite skoj..

 

Av Lisa Nilsson - 4 december 2009 12:48

En till Liten KILLE!!!!!

 

Många turer hit o dit o om o men,,,Meeen Jag VANN tillslut,,Mina argument var många...

 

Men det som TOG var nog att jag Berättade för mina nära o kära om hur jag Verkligen känner o mår o Tänker,,

 

 

Kanske låter lite fnåskigt,,,(vilket konstigt ord?? Fick jag det ifrån!! hihi)

 

Jomen Jag har mina skäl varför jag vill ha Barn o Djur ikring mej,,Och varför jag nu ville sååå Gärna ha denna kille har jag ju berättat förr..Men inte helt varför det var så viktigt..Det behåller vi inom familjen känner inte för att berätta det nu..

 

 

Så igår var vi och hämtade honom,,,Alla valpar hade flyttat och det blev bara Lilla *MIIN* kvar..Eller rättare sagt Maria hade sparat o hållt på honom åt mej tills VI Pratat o bestämt oss HELT..Det var ju Många som ville ha honom eftersom han var den som var SÖÖÖÖTAST,såklart hihi...

 

Så här är han!!

 

                                                       

 

Och ALLA var så Glada o skulle Gosa,sniffa,Leka,Och rå om han...

 

*Gizmo* Har jag,Rozza,Natta,Rozzaz mamm o syster bestämt att han ska heta,,Men Niclas o Urban tyckar att han ska heta Harry,,,Efter DYNAMIT HARRY hahha,,,     

Av Lisa Nilsson - 4 december 2009 10:18

Idag e ingen vanlig dag för idag är det Rasheeds Födelsedag hurra hurra hurra..

 

Så idag blir det paket,Tårta o ballonger     


MySpace Graphics
MySpace Comments & MySpace Layouts

Av Lisa Nilsson - 4 december 2009 09:29

Här har man varit uppe med Tuppen!!

 

Man har ju fått *Bebis* i huset...

 

Igår kväll skulle jag skriva o berätta om det för jag var sååå Glad,,Men så gick jag *Bloggrundan* och kom in på Dinos uppfödares sida( Eva) och såg att en olycka o sorg drabbat dom,,så då kom min glädje av sej för jag kännde så starkt för dom i deras sorg..

 

Det var en av hundarna som igenom olycka gått bort..Fy såå tragiskt att vara med om..så därför satte jag liksom min glädje i vrångstrupen..

 

 

Det är ju så när man har djur så blir det ju såklart ens kära familjemedlemmar och sorgen efter ett djur kan vara lika jobbig att bära som efter en Människa..

 

Kramar om er Alla på kennel primapore igen..

 

  

Av Lisa Nilsson - 3 december 2009 13:23

Idag vaknade jag med ett öga som värkte som sjutton,,En vagel är på G ajajjaj såå ont det kan göra,,

 

 

Men jag måste försöka kurera den under dan(Hur man nu gör det) För ikväll ska vi göra nåt jätteroligt och då lär man vara pigg!!! (Nyfiken??) hihi kommer INTE att avslöja nåt Ännu,,

 

 

Annars är det som vanligt fullt upp här,,Lilla Rassel Fyller ÅR imorrn så momo ska baka idag till honom..

3År fyller han REDAN!!! Usch vad tiden går fort..

 

 

Igår skickade jag iväg den bruna halsduken till Malin som ska värma hennes Svärmor i vinter..Roligt att få sälja lite av dom till goa bloggvänner också.. 

 

Ha en fortsatt Bara dag,,,förresten inatt hade vi 12- här BURRR!! Men imorse bara -1.5 ........Men ingen snö bara frost!!!    

 

 

 

Av Lisa Nilsson - 2 december 2009 13:39

Hej Hej igen! Jo svar till söta tjejen Alinas

    

Matte(Lena) som undrade vart vi köpt den fina tröjan till mej..Det var i valbo på Djurkompaniet (nya köpis)och dom sålde ut dom till bra pris,,,fanns med rosa kragar också till Tjejer JÄTTEGULLIGA!! så säg åt din Matte att hon ilar dit för fanns ej så många kvar..

 

Ha en bra Dag,,Kram Dino

Presentation

klocka

Calender

Facebook

Fråga mig

6 besvarade frågor

Väder

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23
24
25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Bloggerfy

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Denna blomman är jag!

Kategorier

Gästbok

Besöksstatistik

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Välkommen Till Dagsländans Blogg Hoppas ni kommer att Trivas med Blogkeen
Följ Välkommen Till Dagsländans Blogg Hoppas ni kommer att Trivas med Bloglovin'

Fibromyalgi!

Startsida Fibromyalgi Behandling Förbundet FibromyalgiNytt Man med fibromyalgi Ung med fibromyalgi Du som är anhörig Int. fibromyalgidagen Lokalföreningar Föreningsstyrelser Medlemskap Föreläsningar Broschyrer Att köpa Ge en gåva Nyheter & artiklar Svenska » 2009 » 2008 Internationella » Ordlista med. facktermer Litteratur Länkar Internationella organ Om sjukförsäkringen Forum Juridisk hjälp m.m. Fibromyalgi & sex Fibromyalgi & graviditet Kontakt Hur ligger det till? En enkel förklaring av fibromyalgi. Att förstå en komplex störning - för dem som inte har den. Fibromyalgi är ett komplext tillstånd som är svårt att förstå, speciellt om du inte har en medicinsk utbildning. Eftersom den involverar hjärnan och nervsystemet kan fibromyalgin ha en inverkan på i stort sett varje del av kroppen. Om du försöker förstå detta tillstånd hos någon som du känner kan det vara otroligt förvirrande. När många människor ser en bisarr samling av skiftande symptom som inte visar sig vid medicinska tester så bestämmer de sig för att fibromyalgi måste vara ett psykologiskt problem. Emellertid styrker en mängd vetenskapliga bevis att det är en mycket verklig, fysisk sjukdom. Att gräva sig igenom denna vetenskapliga forskning hjälper dock inte någon av oss. Termer som neurotransmittordysregulation, nociceptorer, cellenzymer och opiatbanor är inte direkt lätta att förstå. Målet med denna artikel är att med enkla ord och utan någon medicinsk jargong hjälpa dig att förstå och relatera till vad som händer i kroppen hos någon med fibromyalgi. ATT FÖRSTÅ FIBROMYALGISMÄRTA Föreställ dig att du planerar ett party och förväntar dig omkring 20 gäster. Tre eller fyra vänner har sagt att de ska komma tidigare för att hjälpa dig. Men de dyker inte upp och i stället för 20 gäster får du 100. Du är överhopad. Detta är vad som händer med smärtsignalerna hos någon som har fibromyalgi. Cellerna skickar för många smärtmeddelanden (partygäster), upp till fem gånger så många som hos en frisk person. Det kan förvandla ett milt tryck på huden, eller till och med klåda, till smärta. När smärtsignalerna når fram till hjärnan bearbetas dem av något som kallas serotonin. Personer med fibromyalgi har emellertid inte tillräckligt med serotonin (vännerna som skulle hjälpa dök inte upp) och detta gör att hjärnan blir överbelastad. Detta är orsaken till varför personer med fibromyalgi har ont i vävnader som inte uppvisar några tecken på skador. Det är inte en inbillad smärta, det är en missförstådd förnimmelse som hjärnan omvandlar till en mycket verklig smärta. Det finns andra substanser i patientens hjärna som förstärker signaler och ”skruvar upp volymen” på allting. Det kan utöver smärta inkludera ljus, ljud och lukt och detta kan belasta hjärnan. Detta kan leda till förvirring, skräck, ångest och panikattacker. ATT FÖRSTÅ FIBROMYALGINS UPP- OCH NEDGÅNGAR De flesta som lider av en kronisk sjukdom är alltid sjuka. Påverkan på kroppen vid sjukdomar som cancer, virussjukdomar eller återfallssjukdomar är ganska konstant. Det är förståeligt att det är förvirrande att se någon med fibromyalgi inte kunna uträtta någonting på måndagen, men vara fullt kapabel att göra det på onsdagen. Se på det så här; allas hormoner fluktuerar och till och med sådant som vikt och blodtryck kan stiga och falla inom loppet av en dag, vecka eller månad. Alla system och substanser i kroppen fungerar på det sättet - de reagerar på olika situationer genom att stiga och falla. Forskning visar definitivt att fibromyalgi har att göra med onormala nivåer av flera hormoner och substanser. Eftersom alla dessa går upp och ner i nivåer så befinner en eller flera sig ibland i normalzonen och ibland inte. Ju fler som befinner sig utanför normalzonen, desto värre mår den fibromyalgidrabbade. ATT FÖRSTÅ STRESS OCH FIBROMYALGI En del tror att fibromyalgipatienter är känslomässigt oförmögna att hantera stress eftersom en stressig situation vanligtvis förvärrar symptomen. Det som är viktigt att förstå är att vi reagerar både emotionellt OCH fysiskt på stress. En fysisk reaktion som vi alla får är att adrenalinet, och andra hormoner, ökar för att hjälpa kroppen att ”lägga in en högre växel” för att kunna hantera det som händer. Personer med fibromyalgi har inte tillräckligt av dessa hormoner, vilket gör att stressen tar mycket hårt på deras kroppar och kan trigga igång symptom. När vi talar om ”stress” avser vi vanligtvis den emotionella sorten som kan komma från ditt jobb, ett upptaget schema eller en personlig konflikt. Många saker orsakar faktiskt fysisk stress som t.ex. sjukdom, sömnbrist, näringsbrist och skador. Fysisk stress kan ha samma inverkan som känslomässig stress. ATT FÖRSTÅ UTMATTNINGEN SOM FÖLJER MED FIBROMYALGI Tänk på ett tillfälle då du inte bara var trött, utan verkligen utmattad. Kanske var du uppe hela natten och pluggade inför ett prov. Kanske gick du upp flera gånger för att mata en baby eller ta hand om ett sjukt barn. Kanske var det influensan eller streptokocker i halsen. Föreställ dig att vara så utmattad hela dagen medan du försöker arbeta, ta hand om barn, städa huset, laga mat etc. För de flesta människor hjälper det med en eller två nätters sömn för att bli av med den känslan, men med fibromyalgi kommer sömnstörningar som gör en god natts sömn till en raritet. En person med fibromyalgi kan ha allt från en till alla av följande sömnstörningar: • Sömnlöshet (svårighet att somna eller sova). • Oförmåga att nå djupsömn eller att stanna kvar i den. • Sömnapné (andningstörningar som kan väcka personen upprepade gånger). • Restless Legs Syndrome (RLS), det kryper och rycker i armar och ben vilket gör det svårt att sova. • Periodic Limb Movement Disorder (PLMD), ofrivilliga ryckningar i armar och ben som förhindrar djup sömn. FIBROMYALGI I ETT NÖTSKAL Många sjukdomar involverar endast en del av kroppen eller ett system. Fibromyalgi involverar emellertid hela kroppen och sätter allting ur spel. Hur bisarra och förvirrande de olika symptomen än kan vara så är de förbundna med väldigt faktiska, fysiska orsaker. Fibromyalgi kan ta någon som är utbildad, ambitiös, hårt arbetande och outtröttligt och ta ifrån dem deras förmåga att arbeta, städa hemmet, träna, tänka klart och att någonsin känna sig vaken och frisk. • Det är INTE en psykologisk ”utbrändhet” eller depression. • Det är INTE lathet. • Det är INTE gnäll eller simulering. • Det ÄR resultatet av en utbredd funktionsstörning (dysfunktionalitet) i kroppen och hjärnan som är svår att förstå, svår att behandla och, än så länge, omöjlig att bota. Det svåraste för patienter är emellertid att behöva leva med det. Att ha stöd och förståelse från nära och kära kan göra det hela mycket lättare. Startsida Fibromyalgi Behandling Förbundet FibromyalgiNytt Man med fibromyalgi Ung med fibromyalgi Du som är anhörig Int. fibromyalgidagen Lokalföreningar Föreningsstyrelser Medlemskap Föreläsningar Broschyrer Att köpa Ge en gåva Nyheter & artiklar Svenska » 2009 » 2008 Internationella » Ordlista med. facktermer Litteratur Länkar Internationella organ Om sjukförsäkringen Forum Juridisk hjälp m.m. Fibromyalgi & sex Fibromyalgi & graviditet Kontakt Hur ligger det till? En enkel förklaring av fibromyalgi. Att förstå en komplex störning - för dem som inte har den. Fibromyalgi är ett komplext tillstånd som är svårt att förstå, speciellt om du inte har en medicinsk utbildning. Eftersom den involverar hjärnan och nervsystemet kan fibromyalgin ha en inverkan på i stort sett varje del av kroppen. Om du försöker förstå detta tillstånd hos någon som du känner kan det vara otroligt förvirrande. När många människor ser en bisarr samling av skiftande symptom som inte visar sig vid medicinska tester så bestämmer de sig för att fibromyalgi måste vara ett psykologiskt problem. Emellertid styrker en mängd vetenskapliga bevis att det är en mycket verklig, fysisk sjukdom. Att gräva sig igenom denna vetenskapliga forskning hjälper dock inte någon av oss. Termer som neurotransmittordysregulation, nociceptorer, cellenzymer och opiatbanor är inte direkt lätta att förstå. Målet med denna artikel är att med enkla ord och utan någon medicinsk jargong hjälpa dig att förstå och relatera till vad som händer i kroppen hos någon med fibromyalgi. ATT FÖRSTÅ FIBROMYALGISMÄRTA Föreställ dig att du planerar ett party och förväntar dig omkring 20 gäster. Tre eller fyra vänner har sagt att de ska komma tidigare för att hjälpa dig. Men de dyker inte upp och i stället för 20 gäster får du 100. Du är överhopad. Detta är vad som händer med smärtsignalerna hos någon som har fibromyalgi. Cellerna skickar för många smärtmeddelanden (partygäster), upp till fem gånger så många som hos en frisk person. Det kan förvandla ett milt tryck på huden, eller till och med klåda, till smärta. När smärtsignalerna når fram till hjärnan bearbetas dem av något som kallas serotonin. Personer med fibromyalgi har emellertid inte tillräckligt med serotonin (vännerna som skulle hjälpa dök inte upp) och detta gör att hjärnan blir överbelastad. Detta är orsaken till varför personer med fibromyalgi har ont i vävnader som inte uppvisar några tecken på skador. Det är inte en inbillad smärta, det är en missförstådd förnimmelse som hjärnan omvandlar till en mycket verklig smärta. Det finns andra substanser i patientens hjärna som förstärker signaler och ”skruvar upp volymen” på allting. Det kan utöver smärta inkludera ljus, ljud och lukt och detta kan belasta hjärnan. Detta kan leda till förvirring, skräck, ångest och panikattacker. ATT FÖRSTÅ FIBROMYALGINS UPP- OCH NEDGÅNGAR De flesta som lider av en kronisk sjukdom är alltid sjuka. Påverkan på kroppen vid sjukdomar som cancer, virussjukdomar eller återfallssjukdomar är ganska konstant. Det är förståeligt att det är förvirrande att se någon med fibromyalgi inte kunna uträtta någonting på måndagen, men vara fullt kapabel att göra det på onsdagen. Se på det så här; allas hormoner fluktuerar och till och med sådant som vikt och blodtryck kan stiga och falla inom loppet av en dag, vecka eller månad. Alla system och substanser i kroppen fungerar på det sättet - de reagerar på olika situationer genom att stiga och falla. Forskning visar definitivt att fibromyalgi har att göra med onormala nivåer av flera hormoner och substanser. Eftersom alla dessa går upp och ner i nivåer så befinner en eller flera sig ibland i normalzonen och ibland inte. Ju fler som befinner sig utanför normalzonen, desto värre mår den fibromyalgidrabbade. ATT FÖRSTÅ STRESS OCH FIBROMYALGI En del tror att fibromyalgipatienter är känslomässigt oförmögna att hantera stress eftersom en stressig situation vanligtvis förvärrar symptomen. Det som är viktigt att förstå är att vi reagerar både emotionellt OCH fysiskt på stress. En fysisk reaktion som vi alla får är att adrenalinet, och andra hormoner, ökar för att hjälpa kroppen att ”lägga in en högre växel” för att kunna hantera det som händer. Personer med fibromyalgi har inte tillräckligt av dessa hormoner, vilket gör att stressen tar mycket hårt på deras kroppar och kan trigga igång symptom. När vi talar om ”stress” avser vi vanligtvis den emotionella sorten som kan komma från ditt jobb, ett upptaget schema eller en personlig konflikt. Många saker orsakar faktiskt fysisk stress som t.ex. sjukdom, sömnbrist, näringsbrist och skador. Fysisk stress kan ha samma inverkan som känslomässig stress. ATT FÖRSTÅ UTMATTNINGEN SOM FÖLJER MED FIBROMYALGI Tänk på ett tillfälle då du inte bara var trött, utan verkligen utmattad. Kanske var du uppe hela natten och pluggade inför ett prov. Kanske gick du upp flera gånger för att mata en baby eller ta hand om ett sjukt barn. Kanske var det influensan eller streptokocker i halsen. Föreställ dig att vara så utmattad hela dagen medan du försöker arbeta, ta hand om barn, städa huset, laga mat etc. För de flesta människor hjälper det med en eller två nätters sömn för att bli av med den känslan, men med fibromyalgi kommer sömnstörningar som gör en god natts sömn till en raritet. En person med fibromyalgi kan ha allt från en till alla av följande sömnstörningar: • Sömnlöshet (svårighet att somna eller sova). • Oförmåga att nå djupsömn eller att stanna kvar i den. • Sömnapné (andningstörningar som kan väcka personen upprepade gånger). • Restless Legs Syndrome (RLS), det kryper och rycker i armar och ben vilket gör det svårt att sova. • Periodic Limb Movement Disorder (PLMD), ofrivilliga ryckningar i armar och ben som förhindrar djup sömn. FIBROMYALGI I ETT NÖTSKAL Många sjukdomar involverar endast en del av kroppen eller ett system. Fibromyalgi involverar emellertid hela kroppen och sätter allting ur spel. Hur bisarra och förvirrande de olika symptomen än kan vara så är de förbundna med väldigt faktiska, fysiska orsaker. Fibromyalgi kan ta någon som är utbildad, ambitiös, hårt arbetande och outtröttligt och ta ifrån dem deras förmåga att arbeta, städa hemmet, träna, tänka klart och att någonsin känna sig vaken och frisk. • Det är INTE en psykologisk ”utbrändhet” eller depression. • Det är INTE lathet. • Det är INTE gnäll eller simulering. • Det ÄR resultatet av en utbredd funktionsstörning (dysfunktionalitet) i kroppen och hjärnan som är svår att förstå, svår att behandla och, än så länge, omöjlig att bota. Det svåraste för patienter är emellertid att behöva leva med det. Att ha stöd och förståelse från nära och kära kan göra det hela mycket lättare.

snö


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se