Välkommen Till Dagsländans Blogg Hoppas ni kommer att Trivas

Alla inlägg under december 2009

Av Lisa Nilsson - 17 december 2009 21:16

Har haft en av dom värsta dagarna på Länge med sjukdom,,vill bara kika in o säga det om nån undrar!! Överdriver inte

 

Kan kanske se ut så med tanke på att jag skrev dödssjiuk,,men jag har trott hela dan att nåt är vansinnigt fel på mej nu,,kan inte riktigt förklara,,Trott att det var Svinis som bitit tag i mej,,,men jag har inte haft så hög feber bara helt orkeslös och jobbigt att andas.Fick Panik när gubben var tvungen att åka o jobba men Natta kom ganska så fort så det var bara ligga o försöka lugna sej..fyy vad jag hatar att bli helt utslagen..

 

Tack för era kommentarer vet ej om jag orkar sitta här nåt mer än,,Mår fortfarande illa..Huvet har  varit som en Bomb och Helt svag och illa måendet hemskt...

Kram på er...sängen nu igen..

ANNONS
Av Lisa Nilsson - 16 december 2009 22:25

Fort går det Gizmo 11veckor och 2dar idag!

 

Och båda öronen har nu rest sej!  

 

fast det ena är lite ostadigt ännu!

 

Här kommer fler! Gos Me Natta!

   

Gos me Karlsson!

+Bildbevis på att jag biter honom i Tassen!!!

 

Ute o skenar i snön Igår!

         

Roligt att jaga stina!

 

Här är jag nybadad förra veckan!    

+ att jag fick prova min Tröja!  

som karlsson Retade mej för så därför Bet jag honom!

                   

ANNONS
Av Lisa Nilsson - 16 december 2009 07:26

  


Har drömt en massa mardrömmar inatt + att Amigo börja gnälla igen samma tid som igår,,,Han tror visst att Husse kommer hem efter sitt Nattskift,, när det är plogbilen som kommer vid 4a,,,

 

Var först ut med honom sen kunde jag inte somna om..Och ingen annan av djuren heller så full rulle här sedan 5 ojojoj,,vilken lång dag detta kommer att bli,,fast ska försöka gå o knyta mej en stund efter att Jag skjutsat Natta o rassel till Dagis/skolan...

 

Ha en GOD MORGON så hörs vi senare,,

Bloppis-annons
Av Lisa Nilsson - 15 december 2009 23:38

En värmande Julklapp!

 

Handstickade halsdukar och pannband i olika priser!

 

  

 Halsduk + Pannband eller var för sej!

 

Halsduk/Färg svart/grå melerad Pris:195:- pannband 75:- Set/250:-

 

+Frakt

 

--------------------------------

 

färg Grön/orange/gul Melerad Pris175:-

+ frakt.

 

Halsduk/Färg Ljusblå Pris 185:-

Pannband/Färg Ljusare ljusblå Dubbelstickad Pris 85:- Set/250kr + Frakt.

 

--------------------------------

Halsduk med Paljetter i olika färger/svart Pris 195:-+ frakt

 

--------------------------------

Halsduk i olika nyanser av blått övriga färger är Plommon/Gult/grönt/Vitt Pris225:- + frakt

 

--------------------------------

Halsduk i silver/glitter Pris150:-+ frakt.

 

              

Övrigt (Personligt), Säljes - Sandviken (Gävleborgs län)
Pris:    150:-
Av Lisa Nilsson - 15 december 2009 22:00

          

Av Lisa Nilsson - 15 december 2009 16:43

  

 

 

Hej där alla!

 

Fullt upp vet ni ju att jag OFTAST har men ibland blir det extra extra mycket och då får jag svårt att koncentrera mej på att skriva..Alla har väl sitt men eftersom jag inte riktigt landat ännu efter alla bekymmer och allt som ska fixas med Bank mm,,när man som jag klantat bort mitt kort...

 

 

Jag blev så full iskratt av ditt inlägg Ulla,M Känner mej precis lika dej ..En RIKTIG VIRRPANNA hahhha,,

 

Och dom senaste veckorna har min familj nästan blivit ARG på mej för att jag är sååå Vimsig...Mamma säger Natta försök o fokusera o tat lugnt,,Mmmm svarar jag och så virrar jag iväg igen...

 

Sen är jag ju en envis jäkel också (tur är väl det) så jag baara..Måste göra de o de o de,,,och då blir det tillslut för mycket,,,

 

Igår blev Natta jättedålig och kräktes o hade sej så jag blev sååå orolig för henne,,,Men framåt kvällen började hon må bättre,,Men då blev rassel Risig med sin Mage igen,,han får ju förstoppning trots att han får medicin mot det,,,Lilla Gubben höll på i flera timmar och vi försökte hjälpa honom på alla sätt o vis,,tillslut fick vi honom att lägga sej så vi kunde kika i blöjan och då fick jag tillslut få ta hans ben o böja dom upp emot magen så att det blir som när man går på toa,,

 

Han håller nämligen emot och vill inte bajsa,,och är ju väldigt svårt att förklara för en treåring att han Måste trycka på...Då släppte det och kom ut,,

 

det var en lättnad för oss alla 3 man lider ju så hemskt med honom när han har det så här,,,

 

 

  

 

 

sen vid 4a tiden i morse började Amigo gnälla,,han brukar inte göra det om det inte är nåt speciellt,,så det var bara att kliva upp o kila ner med honom och släppa ut han...men han for bara runt och härjade i snön som han verkligen Gillar,,,och där stog jag trött som en jag vet inte vad o bara sa nääe Amigo,,tro inte att jag ska stå här o vänta mitt i natten medans du är ute o leker,,,Var det bara det så går vi in nu...Ojojoj...

 

Och Dino hängde ju också med ut så folk fundera väl (dom som ev var vaken då)om jag var knäpp som låter hundarna leka vid den tiden..

 

 

 

Snööööö Har vi fått i massor JÄTTESKOJ!!!

 

 Och jag kunde ju tillslut inte vänta tills att U skulle vakna utan var tvungen att gå ut o sopa bort lite snö iallafall,,,men Natta vrålade åt mej...Nääe Mamma Låt bli det där du vet ju att det är för tungt med snön för dej kom in nu så fortsätter jag...Så jag löd väl då hahha undrar vem som är Mamma till vem Jag,,

 

Men det var nog tur det,,för när jag varit inne ett tag fick jag jättehugg i bröstet ett flertal ggr så då blev jag lite små rädd..eftersom jag har en rejäl förkylning så kanske det inte var så smart o skotta snö,,

Så när jag beställde tid för Blodprov idag som jag skulle tagit för nån vecka sedan så tog jag upp detta,,,Och skulle säga till om jag fortfarande hade dessa hugg när jag kom dit,,,Men då var dom borta fast nu har jag fått det några ggr sedan jag kom hem,,,Men vi får väl hoppas att det inte är nån fara,,,

 

  

Av Lisa Nilsson - 14 december 2009 12:35

Och vilken morgon!   Har FÖRLAGT eller TAPPAT mitt Bankkort!!!

 

Har ALDRIG någonsin tappat vare sej nycklar eller kort förut,,Men nu HAR DET HÄNT!!!

 

Jag har varit helt övertygad om att det måste finnas i huset eftersom jag inte använt det på ett tag,,Men efter att ha vänt upp o ner i lådor + ALLT innehåll Letat på dom mest OTROLGA ställe Viftat ur ALLA BLOCK,,jaaa ALLLLT har gåtts igenom...

 

Men Får nu ge upp är på väg till banken för ett nytt efter att jag spärrat det...

 

Detta har Gått mej på nerverna ända sedan jag upptäckte det,,,såå irriterande och hemskt..

 

annars har helgen flytit på vi har ju haft Rasheed här och han har Lekt o roat sej med Alllt möjligt medans vi letat även varit med i sökandet efter mormors Kort..Ojojoj  

 

 

Av Lisa Nilsson - 12 december 2009 18:26

Tänkte ha en Liten tävling!

 

 

När Tror Ni Tomten Tar sitt Årliga Bad???

 

 

Tävlings regler!

 

*skriv i en kommentar ditt datum på när du tror att Tomten tar sitt bad!

 

*Länka till tävlingen på din Blogg/Hemsida!

 

*Blir det fler som gissar på rätt Datum lottas en vinnare fram genom dragning!

 

 

 

*Tävlingen Startar nu och håller på fram tills på Lördag den 19 December!

 

 

***Lycka Till**

 

 

   

Presentation

klocka

Calender

Facebook

Fråga mig

6 besvarade frågor

Väder

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23
24
25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Bloggerfy

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Denna blomman är jag!

Kategorier

Gästbok

Besöksstatistik

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Välkommen Till Dagsländans Blogg Hoppas ni kommer att Trivas med Blogkeen
Följ Välkommen Till Dagsländans Blogg Hoppas ni kommer att Trivas med Bloglovin'

Fibromyalgi!

Startsida Fibromyalgi Behandling Förbundet FibromyalgiNytt Man med fibromyalgi Ung med fibromyalgi Du som är anhörig Int. fibromyalgidagen Lokalföreningar Föreningsstyrelser Medlemskap Föreläsningar Broschyrer Att köpa Ge en gåva Nyheter & artiklar Svenska » 2009 » 2008 Internationella » Ordlista med. facktermer Litteratur Länkar Internationella organ Om sjukförsäkringen Forum Juridisk hjälp m.m. Fibromyalgi & sex Fibromyalgi & graviditet Kontakt Hur ligger det till? En enkel förklaring av fibromyalgi. Att förstå en komplex störning - för dem som inte har den. Fibromyalgi är ett komplext tillstånd som är svårt att förstå, speciellt om du inte har en medicinsk utbildning. Eftersom den involverar hjärnan och nervsystemet kan fibromyalgin ha en inverkan på i stort sett varje del av kroppen. Om du försöker förstå detta tillstånd hos någon som du känner kan det vara otroligt förvirrande. När många människor ser en bisarr samling av skiftande symptom som inte visar sig vid medicinska tester så bestämmer de sig för att fibromyalgi måste vara ett psykologiskt problem. Emellertid styrker en mängd vetenskapliga bevis att det är en mycket verklig, fysisk sjukdom. Att gräva sig igenom denna vetenskapliga forskning hjälper dock inte någon av oss. Termer som neurotransmittordysregulation, nociceptorer, cellenzymer och opiatbanor är inte direkt lätta att förstå. Målet med denna artikel är att med enkla ord och utan någon medicinsk jargong hjälpa dig att förstå och relatera till vad som händer i kroppen hos någon med fibromyalgi. ATT FÖRSTÅ FIBROMYALGISMÄRTA Föreställ dig att du planerar ett party och förväntar dig omkring 20 gäster. Tre eller fyra vänner har sagt att de ska komma tidigare för att hjälpa dig. Men de dyker inte upp och i stället för 20 gäster får du 100. Du är överhopad. Detta är vad som händer med smärtsignalerna hos någon som har fibromyalgi. Cellerna skickar för många smärtmeddelanden (partygäster), upp till fem gånger så många som hos en frisk person. Det kan förvandla ett milt tryck på huden, eller till och med klåda, till smärta. När smärtsignalerna når fram till hjärnan bearbetas dem av något som kallas serotonin. Personer med fibromyalgi har emellertid inte tillräckligt med serotonin (vännerna som skulle hjälpa dök inte upp) och detta gör att hjärnan blir överbelastad. Detta är orsaken till varför personer med fibromyalgi har ont i vävnader som inte uppvisar några tecken på skador. Det är inte en inbillad smärta, det är en missförstådd förnimmelse som hjärnan omvandlar till en mycket verklig smärta. Det finns andra substanser i patientens hjärna som förstärker signaler och ”skruvar upp volymen” på allting. Det kan utöver smärta inkludera ljus, ljud och lukt och detta kan belasta hjärnan. Detta kan leda till förvirring, skräck, ångest och panikattacker. ATT FÖRSTÅ FIBROMYALGINS UPP- OCH NEDGÅNGAR De flesta som lider av en kronisk sjukdom är alltid sjuka. Påverkan på kroppen vid sjukdomar som cancer, virussjukdomar eller återfallssjukdomar är ganska konstant. Det är förståeligt att det är förvirrande att se någon med fibromyalgi inte kunna uträtta någonting på måndagen, men vara fullt kapabel att göra det på onsdagen. Se på det så här; allas hormoner fluktuerar och till och med sådant som vikt och blodtryck kan stiga och falla inom loppet av en dag, vecka eller månad. Alla system och substanser i kroppen fungerar på det sättet - de reagerar på olika situationer genom att stiga och falla. Forskning visar definitivt att fibromyalgi har att göra med onormala nivåer av flera hormoner och substanser. Eftersom alla dessa går upp och ner i nivåer så befinner en eller flera sig ibland i normalzonen och ibland inte. Ju fler som befinner sig utanför normalzonen, desto värre mår den fibromyalgidrabbade. ATT FÖRSTÅ STRESS OCH FIBROMYALGI En del tror att fibromyalgipatienter är känslomässigt oförmögna att hantera stress eftersom en stressig situation vanligtvis förvärrar symptomen. Det som är viktigt att förstå är att vi reagerar både emotionellt OCH fysiskt på stress. En fysisk reaktion som vi alla får är att adrenalinet, och andra hormoner, ökar för att hjälpa kroppen att ”lägga in en högre växel” för att kunna hantera det som händer. Personer med fibromyalgi har inte tillräckligt av dessa hormoner, vilket gör att stressen tar mycket hårt på deras kroppar och kan trigga igång symptom. När vi talar om ”stress” avser vi vanligtvis den emotionella sorten som kan komma från ditt jobb, ett upptaget schema eller en personlig konflikt. Många saker orsakar faktiskt fysisk stress som t.ex. sjukdom, sömnbrist, näringsbrist och skador. Fysisk stress kan ha samma inverkan som känslomässig stress. ATT FÖRSTÅ UTMATTNINGEN SOM FÖLJER MED FIBROMYALGI Tänk på ett tillfälle då du inte bara var trött, utan verkligen utmattad. Kanske var du uppe hela natten och pluggade inför ett prov. Kanske gick du upp flera gånger för att mata en baby eller ta hand om ett sjukt barn. Kanske var det influensan eller streptokocker i halsen. Föreställ dig att vara så utmattad hela dagen medan du försöker arbeta, ta hand om barn, städa huset, laga mat etc. För de flesta människor hjälper det med en eller två nätters sömn för att bli av med den känslan, men med fibromyalgi kommer sömnstörningar som gör en god natts sömn till en raritet. En person med fibromyalgi kan ha allt från en till alla av följande sömnstörningar: • Sömnlöshet (svårighet att somna eller sova). • Oförmåga att nå djupsömn eller att stanna kvar i den. • Sömnapné (andningstörningar som kan väcka personen upprepade gånger). • Restless Legs Syndrome (RLS), det kryper och rycker i armar och ben vilket gör det svårt att sova. • Periodic Limb Movement Disorder (PLMD), ofrivilliga ryckningar i armar och ben som förhindrar djup sömn. FIBROMYALGI I ETT NÖTSKAL Många sjukdomar involverar endast en del av kroppen eller ett system. Fibromyalgi involverar emellertid hela kroppen och sätter allting ur spel. Hur bisarra och förvirrande de olika symptomen än kan vara så är de förbundna med väldigt faktiska, fysiska orsaker. Fibromyalgi kan ta någon som är utbildad, ambitiös, hårt arbetande och outtröttligt och ta ifrån dem deras förmåga att arbeta, städa hemmet, träna, tänka klart och att någonsin känna sig vaken och frisk. • Det är INTE en psykologisk ”utbrändhet” eller depression. • Det är INTE lathet. • Det är INTE gnäll eller simulering. • Det ÄR resultatet av en utbredd funktionsstörning (dysfunktionalitet) i kroppen och hjärnan som är svår att förstå, svår att behandla och, än så länge, omöjlig att bota. Det svåraste för patienter är emellertid att behöva leva med det. Att ha stöd och förståelse från nära och kära kan göra det hela mycket lättare. Startsida Fibromyalgi Behandling Förbundet FibromyalgiNytt Man med fibromyalgi Ung med fibromyalgi Du som är anhörig Int. fibromyalgidagen Lokalföreningar Föreningsstyrelser Medlemskap Föreläsningar Broschyrer Att köpa Ge en gåva Nyheter & artiklar Svenska » 2009 » 2008 Internationella » Ordlista med. facktermer Litteratur Länkar Internationella organ Om sjukförsäkringen Forum Juridisk hjälp m.m. Fibromyalgi & sex Fibromyalgi & graviditet Kontakt Hur ligger det till? En enkel förklaring av fibromyalgi. Att förstå en komplex störning - för dem som inte har den. Fibromyalgi är ett komplext tillstånd som är svårt att förstå, speciellt om du inte har en medicinsk utbildning. Eftersom den involverar hjärnan och nervsystemet kan fibromyalgin ha en inverkan på i stort sett varje del av kroppen. Om du försöker förstå detta tillstånd hos någon som du känner kan det vara otroligt förvirrande. När många människor ser en bisarr samling av skiftande symptom som inte visar sig vid medicinska tester så bestämmer de sig för att fibromyalgi måste vara ett psykologiskt problem. Emellertid styrker en mängd vetenskapliga bevis att det är en mycket verklig, fysisk sjukdom. Att gräva sig igenom denna vetenskapliga forskning hjälper dock inte någon av oss. Termer som neurotransmittordysregulation, nociceptorer, cellenzymer och opiatbanor är inte direkt lätta att förstå. Målet med denna artikel är att med enkla ord och utan någon medicinsk jargong hjälpa dig att förstå och relatera till vad som händer i kroppen hos någon med fibromyalgi. ATT FÖRSTÅ FIBROMYALGISMÄRTA Föreställ dig att du planerar ett party och förväntar dig omkring 20 gäster. Tre eller fyra vänner har sagt att de ska komma tidigare för att hjälpa dig. Men de dyker inte upp och i stället för 20 gäster får du 100. Du är överhopad. Detta är vad som händer med smärtsignalerna hos någon som har fibromyalgi. Cellerna skickar för många smärtmeddelanden (partygäster), upp till fem gånger så många som hos en frisk person. Det kan förvandla ett milt tryck på huden, eller till och med klåda, till smärta. När smärtsignalerna når fram till hjärnan bearbetas dem av något som kallas serotonin. Personer med fibromyalgi har emellertid inte tillräckligt med serotonin (vännerna som skulle hjälpa dök inte upp) och detta gör att hjärnan blir överbelastad. Detta är orsaken till varför personer med fibromyalgi har ont i vävnader som inte uppvisar några tecken på skador. Det är inte en inbillad smärta, det är en missförstådd förnimmelse som hjärnan omvandlar till en mycket verklig smärta. Det finns andra substanser i patientens hjärna som förstärker signaler och ”skruvar upp volymen” på allting. Det kan utöver smärta inkludera ljus, ljud och lukt och detta kan belasta hjärnan. Detta kan leda till förvirring, skräck, ångest och panikattacker. ATT FÖRSTÅ FIBROMYALGINS UPP- OCH NEDGÅNGAR De flesta som lider av en kronisk sjukdom är alltid sjuka. Påverkan på kroppen vid sjukdomar som cancer, virussjukdomar eller återfallssjukdomar är ganska konstant. Det är förståeligt att det är förvirrande att se någon med fibromyalgi inte kunna uträtta någonting på måndagen, men vara fullt kapabel att göra det på onsdagen. Se på det så här; allas hormoner fluktuerar och till och med sådant som vikt och blodtryck kan stiga och falla inom loppet av en dag, vecka eller månad. Alla system och substanser i kroppen fungerar på det sättet - de reagerar på olika situationer genom att stiga och falla. Forskning visar definitivt att fibromyalgi har att göra med onormala nivåer av flera hormoner och substanser. Eftersom alla dessa går upp och ner i nivåer så befinner en eller flera sig ibland i normalzonen och ibland inte. Ju fler som befinner sig utanför normalzonen, desto värre mår den fibromyalgidrabbade. ATT FÖRSTÅ STRESS OCH FIBROMYALGI En del tror att fibromyalgipatienter är känslomässigt oförmögna att hantera stress eftersom en stressig situation vanligtvis förvärrar symptomen. Det som är viktigt att förstå är att vi reagerar både emotionellt OCH fysiskt på stress. En fysisk reaktion som vi alla får är att adrenalinet, och andra hormoner, ökar för att hjälpa kroppen att ”lägga in en högre växel” för att kunna hantera det som händer. Personer med fibromyalgi har inte tillräckligt av dessa hormoner, vilket gör att stressen tar mycket hårt på deras kroppar och kan trigga igång symptom. När vi talar om ”stress” avser vi vanligtvis den emotionella sorten som kan komma från ditt jobb, ett upptaget schema eller en personlig konflikt. Många saker orsakar faktiskt fysisk stress som t.ex. sjukdom, sömnbrist, näringsbrist och skador. Fysisk stress kan ha samma inverkan som känslomässig stress. ATT FÖRSTÅ UTMATTNINGEN SOM FÖLJER MED FIBROMYALGI Tänk på ett tillfälle då du inte bara var trött, utan verkligen utmattad. Kanske var du uppe hela natten och pluggade inför ett prov. Kanske gick du upp flera gånger för att mata en baby eller ta hand om ett sjukt barn. Kanske var det influensan eller streptokocker i halsen. Föreställ dig att vara så utmattad hela dagen medan du försöker arbeta, ta hand om barn, städa huset, laga mat etc. För de flesta människor hjälper det med en eller två nätters sömn för att bli av med den känslan, men med fibromyalgi kommer sömnstörningar som gör en god natts sömn till en raritet. En person med fibromyalgi kan ha allt från en till alla av följande sömnstörningar: • Sömnlöshet (svårighet att somna eller sova). • Oförmåga att nå djupsömn eller att stanna kvar i den. • Sömnapné (andningstörningar som kan väcka personen upprepade gånger). • Restless Legs Syndrome (RLS), det kryper och rycker i armar och ben vilket gör det svårt att sova. • Periodic Limb Movement Disorder (PLMD), ofrivilliga ryckningar i armar och ben som förhindrar djup sömn. FIBROMYALGI I ETT NÖTSKAL Många sjukdomar involverar endast en del av kroppen eller ett system. Fibromyalgi involverar emellertid hela kroppen och sätter allting ur spel. Hur bisarra och förvirrande de olika symptomen än kan vara så är de förbundna med väldigt faktiska, fysiska orsaker. Fibromyalgi kan ta någon som är utbildad, ambitiös, hårt arbetande och outtröttligt och ta ifrån dem deras förmåga att arbeta, städa hemmet, träna, tänka klart och att någonsin känna sig vaken och frisk. • Det är INTE en psykologisk ”utbrändhet” eller depression. • Det är INTE lathet. • Det är INTE gnäll eller simulering. • Det ÄR resultatet av en utbredd funktionsstörning (dysfunktionalitet) i kroppen och hjärnan som är svår att förstå, svår att behandla och, än så länge, omöjlig att bota. Det svåraste för patienter är emellertid att behöva leva med det. Att ha stöd och förståelse från nära och kära kan göra det hela mycket lättare.

snö


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se