Välkommen Till Dagsländans Blogg Hoppas ni kommer att Trivas

Alla inlägg under december 2009

Av Lisa Nilsson - 21 december 2009 23:56


More

Friends18.com Christmas Greetings

ANNONS
Av Lisa Nilsson - 21 december 2009 11:29

Somnade tillslut inatt eller morse rättare sagt,så har väl sovit 4a timmar kanske,,sen upp o fixa med djuren + formligen HÄLLT i mej kaffe så man kvicknar till,,det blir väl ännu en Jäklig dag idag som vanligt..

 

Finns ingen julglädje den har DÅREN tagit ifrån oss för länge sen,,Men men..Jag försöker se dom små ljusglimtarna o tar vara på dom...

 

Den största Glädjen ger just nu Rasheed Mej..  

HÄr Är det kvällsfika..men boy boy o Macka,,hihi.

 

Han är så vuxen i sitt sätt trots sina 3År,,Han skojar o har uttryck för sej så Mormor skrattar titt som tätt,,

 

 

I Fredags när vi var på Willys och Rasheed o jag på väg ut därifrån,,så mötte vi en mamma o hennes son i utgången,,och Pojken försökte styra in den stooora Kundvagnen med Mammans hjälp..hon sa VÄNSTER VÄNSTER..

 

Rasheed snappade upp det och när vi kom ut på parkeringen så säger han VÄNSTER VÄNSTER och skrattar så gott,,hahhha jag började också Asgarva åt honom,,sen har vi kört med det uttrycket i helgen,,vänster vänster Mommo.hihi..Han e för go...

 

 

Sen i somras så var ju både Natta o jag rädd för Getingar,,vi skriker o viftar så fort dom kommer...Även det snappade han upp..

 

Så när Natta o han sitter på bussen,,så sitter en Dam mitt emot dom,,Vet ni vad Rasheed gör då??

 

Joo han hade suttit o kikat länge på henne (Kanske han tyckte att hon såg lite skum ut eller nåt)För helt appropå utropar Rassel..En GEETING o pekar bakom Tanten,,,Hon blir naturligtvis Jätterädd och börjar vifta,,då skrattar Rasheed högt och säger Bara skoja Mamma...Hahhahha...

 

Natta visste inte vart hon skulle ta vägen för hon blev ju själv så förvånad utav att han kunde skämta o skrämmas den lille rackarn,,så hon hade fullt sjå o hålla sej för skratt,,och sa bara Förlåt men han har nyss lärt sej o säga Geting...Hihiihi...

 

Man kan ju hoppas att han fått en del av Mormors gener..skämta o busa,,,

 

Nu ska jag försöka göra nån nytta iallafall..Ha en Bra Måndag Alla Goa ni som kikar in...

 

Och TACK Natta för att du också gillade mej i Brillor(Fniss)...

 

ANNONS
Av Lisa Nilsson - 21 december 2009 00:36

Hatar hatar hatar,,,men vad faaen ska man göra,,jag blir Galen snart,,

Nu förstörde du min nattsömn igen..Din förbannades jävla faaenstyg..

 

Hur bara kan du leva med dej själv,,stick för i helvete så långt ifrån oss du kan,,

 

VAD GÖR DU KVAR??????????

 

Du har knäckt Min Dotter  tillräckligt nu...

 

Mej knäcker du inte mer...VAD VILL DU OSS MEEER?????????

 

 

 

Du har fått allt du kom för,,,du har lurat oss så ända in i helvete,,Ditt fanskap..

 

 

Jag har ALDRIG Litat på dej...Men gav dej chans på chans på chans för min Dotters skull...

 

Några mer Pengar finns INTE vi är helt pank Tack vare dej...

 

 

 

Finns INTE ORD för mina Tankar just nu,,,Jag är INTE RÄDD FÖR DEJ """

 

 

 

Jag kan ta mitt straff så  min Dotter får leva ett VÄRDIGT Liv igen...

 

 

Av Lisa Nilsson - 20 december 2009 22:32

Natta hjälpte mej att färga håret idag,,Måste ju se hyfsad ut till jul iallafall,,

 

Så här blev det..

 

Sen blev mer av ANSIKTET med istället för mitt hår men ni kanske ser lite iallafall..     Ett fånigt Leende igen eftersom gubben ville att jag skulle se Lite GLAADARE UT..    

 

Och en Bild som Natta ÄLSKAR att ta..   

Mamma Dotra bild!

 

Och Ett lite roligt kort som niclas tog på Amigo idag,,Kolla Läppen..Han hade precis gäspat hahha..

Passa er för mej...Dinos lilla krull huve ser ni lite av också,,

 

Och här är båda i en stökig hall..

Kläder hänger o ligger på tork efter att alla ungarna vart i pulka backen idag..+ min nya värdelösa mopphink,,,Jag sörjer min andra som jag drattade på så den SPRACK..

 

Sen en litn nytagen kvällsbild sNÖÖÖAR i massor här nu igen..MYSIGT..              

Av Lisa Nilsson - 20 december 2009 12:30

Ljus med datum som brinner ner mot jul. Till doppare dagen!

 

Vaknade och kände mej hyfsad idag..så det kanske blir bra iallafall till slut,,

 

 

Just nu har vi lilla Rassel här..Mamma Natta är på Gudstjänst igenom skolan,,

Ingen höjdare tyckte hon men var tvungen..så vi får väl se om hon blivit lite klokare efter att ha fått lite guds ord i sej dessa 2 Timmar,,,hihi

 

 

Hoppas ni alla får en Trevlig 4e Advent,,En vit jul blir det iallfall så det känns ju TOPPEN!!!  

Av Lisa Nilsson - 19 december 2009 19:43

Endast 4a stycken var med i min tävling!

 

När Tomten tar sitt årliga Bad!!  

 

Och eftersom jag är väldigt noga med att det ska bli rätt Man/kvinna som blir Vinnaren så tog jag och Mailade till Nissarna i Rovaniemi..och fick SVAR!!

 

(Fniss) och så här Löd svaret!

 

**På kvällen den 22 December är den sista lugna lilla stunden som tomten har innan han förbereder släden med Alla julklapparna för avfärd den 23 december**

 

Så då passar han Alltså på att ta sitt julbad den 22a December!!

 

Och den som GISSAT rätt ÄÄÄÄÄÄÄR!!!

 

 

Tamtarallalllallaaaaa     

 

 

            

                         ANNELI...

   

 

 

Ett STOORT GRATTIS TILL DEJ VÄNNEN!!

    En Liten VÄRMANDE Klapp    kommer till dej!

 

Maila mej din adress så skickar jag den så fort som möjligt!

 

 

 

Av Lisa Nilsson - 19 december 2009 19:16

 

  

 

 

 

 

Idag Vaknade jag

 

 

 

med samma hemska skallvärk och helt igen täppt,,Men tog mej senare iväg ner på stan en sväng med familjen,,men det blev INTE mycket handlat,,jag har fortfarande inga krafter så jag vete sjutton hur den här julen ska bli..

 

 

 

Omröstningen är avslutad och det blev GRÖN gran som gillades mest..

tack alla ni som röstat..

 

 

 

Om ni undrar varför jag skriver stort så beror det på att några har missuppfattat ett inlägg som jag gljort inne hos Lena,,,där jag skrivit AVLING och några trott jag skrivit AVLIVNING

 

 

 

 

 

 

Ett fel uttal av mej det heter ju AVEL inget annat..

Av Lisa Nilsson - 18 december 2009 14:51

Jaa mer är det inte,,Kärringen e Totally finito,,but I be Back...

 

Jo som jag skrev till cia,,Det är eller rättare sagt blir nog en följetong (tång),,Detta med otur och sjukdomar o skiiit!!

   

satte mej här bara för en stund sen,,Fick släpa mej iväg i morse trots att jag både spytt och hade världens skallvärk..Jaa mådde som en RÄV helt enkelt..oduschad o grann som få..

 

Gubben stog o stampade o hjälpte mej att klä på mej(Helt oootroligt va))och Natta fixade håret på mej så jag skulle se hyfsad ut..hon vet ju att Mamma INTE kan gå ut dels osminkad och allra helst INTE ODUSCHAd fy fabian så gräsligt..

 

Men jag var ju som sagt tvungen eftersom jag MÅSTE med ner till Banken och få mitt nya kort kodat..och det får ju ingen annan göra..sen skulle ju gubben jobba efter middag så det kunde ju heller inte vänta med detta Bankbesök

 

För pengar lär man ju ha till helgen..Men jag var som en Zombie kommer knappt ihåg nåt från besöket där..

 

 

Fast en sak Till var jag bara tvungen att klara av...Ni kanske inte tänkt på det men jag har ju en Näs piercing som jag är väldigt STOOOLT över,,och den Rackarn har åkt ut i nåt snorpapper dessa dagar,,Usch förlåt hur jag snuskar mej,,men ni vet ju att jag MÅÅSTE ju berätta Precis som det är,,så ni får ha överseende med det.. 

Natta sprang iväg till en Slong där jag gjorde den för några år sedan,,men hon hade NATURLIGTVIS slut på dom..Så fick vi syn på en nyöppnad när vi var på väg till bilen..och hon hade som tur var en hel Massa..

 

Nu har ju jag jämt köpt billigare såna för under hundra lappen..men hon tog 180 för silver och 200 för guld,,jag bara stog o gapa o sa näe så dyr kan jag inte köpa..

 

Då leta hon fram några andra den luringen,,Visa Dyrast först såklart..

 

Den kostade bara 75kr så den tog jag såklart...Sen var det bara o sitta i bilen medans gubben o Natta var in i mataffären..sen hem o slänga sej o soffan,,fast nu har jag börjat kvickna till lite grann,,så nu blir det dusch..HÄÄRLIGT!!

 

Och Niclas har varit så snäll o städat på övervåningen så nu ska jag kika upp o se hur det blev..hörs senare,,,kram på er,

 

 

Presentation

klocka

Calender

Facebook

Fråga mig

6 besvarade frågor

Väder

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23
24
25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Bloggerfy

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Denna blomman är jag!

Kategorier

Gästbok

Besöksstatistik

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Välkommen Till Dagsländans Blogg Hoppas ni kommer att Trivas med Blogkeen
Följ Välkommen Till Dagsländans Blogg Hoppas ni kommer att Trivas med Bloglovin'

Fibromyalgi!

Startsida Fibromyalgi Behandling Förbundet FibromyalgiNytt Man med fibromyalgi Ung med fibromyalgi Du som är anhörig Int. fibromyalgidagen Lokalföreningar Föreningsstyrelser Medlemskap Föreläsningar Broschyrer Att köpa Ge en gåva Nyheter & artiklar Svenska » 2009 » 2008 Internationella » Ordlista med. facktermer Litteratur Länkar Internationella organ Om sjukförsäkringen Forum Juridisk hjälp m.m. Fibromyalgi & sex Fibromyalgi & graviditet Kontakt Hur ligger det till? En enkel förklaring av fibromyalgi. Att förstå en komplex störning - för dem som inte har den. Fibromyalgi är ett komplext tillstånd som är svårt att förstå, speciellt om du inte har en medicinsk utbildning. Eftersom den involverar hjärnan och nervsystemet kan fibromyalgin ha en inverkan på i stort sett varje del av kroppen. Om du försöker förstå detta tillstånd hos någon som du känner kan det vara otroligt förvirrande. När många människor ser en bisarr samling av skiftande symptom som inte visar sig vid medicinska tester så bestämmer de sig för att fibromyalgi måste vara ett psykologiskt problem. Emellertid styrker en mängd vetenskapliga bevis att det är en mycket verklig, fysisk sjukdom. Att gräva sig igenom denna vetenskapliga forskning hjälper dock inte någon av oss. Termer som neurotransmittordysregulation, nociceptorer, cellenzymer och opiatbanor är inte direkt lätta att förstå. Målet med denna artikel är att med enkla ord och utan någon medicinsk jargong hjälpa dig att förstå och relatera till vad som händer i kroppen hos någon med fibromyalgi. ATT FÖRSTÅ FIBROMYALGISMÄRTA Föreställ dig att du planerar ett party och förväntar dig omkring 20 gäster. Tre eller fyra vänner har sagt att de ska komma tidigare för att hjälpa dig. Men de dyker inte upp och i stället för 20 gäster får du 100. Du är överhopad. Detta är vad som händer med smärtsignalerna hos någon som har fibromyalgi. Cellerna skickar för många smärtmeddelanden (partygäster), upp till fem gånger så många som hos en frisk person. Det kan förvandla ett milt tryck på huden, eller till och med klåda, till smärta. När smärtsignalerna når fram till hjärnan bearbetas dem av något som kallas serotonin. Personer med fibromyalgi har emellertid inte tillräckligt med serotonin (vännerna som skulle hjälpa dök inte upp) och detta gör att hjärnan blir överbelastad. Detta är orsaken till varför personer med fibromyalgi har ont i vävnader som inte uppvisar några tecken på skador. Det är inte en inbillad smärta, det är en missförstådd förnimmelse som hjärnan omvandlar till en mycket verklig smärta. Det finns andra substanser i patientens hjärna som förstärker signaler och ”skruvar upp volymen” på allting. Det kan utöver smärta inkludera ljus, ljud och lukt och detta kan belasta hjärnan. Detta kan leda till förvirring, skräck, ångest och panikattacker. ATT FÖRSTÅ FIBROMYALGINS UPP- OCH NEDGÅNGAR De flesta som lider av en kronisk sjukdom är alltid sjuka. Påverkan på kroppen vid sjukdomar som cancer, virussjukdomar eller återfallssjukdomar är ganska konstant. Det är förståeligt att det är förvirrande att se någon med fibromyalgi inte kunna uträtta någonting på måndagen, men vara fullt kapabel att göra det på onsdagen. Se på det så här; allas hormoner fluktuerar och till och med sådant som vikt och blodtryck kan stiga och falla inom loppet av en dag, vecka eller månad. Alla system och substanser i kroppen fungerar på det sättet - de reagerar på olika situationer genom att stiga och falla. Forskning visar definitivt att fibromyalgi har att göra med onormala nivåer av flera hormoner och substanser. Eftersom alla dessa går upp och ner i nivåer så befinner en eller flera sig ibland i normalzonen och ibland inte. Ju fler som befinner sig utanför normalzonen, desto värre mår den fibromyalgidrabbade. ATT FÖRSTÅ STRESS OCH FIBROMYALGI En del tror att fibromyalgipatienter är känslomässigt oförmögna att hantera stress eftersom en stressig situation vanligtvis förvärrar symptomen. Det som är viktigt att förstå är att vi reagerar både emotionellt OCH fysiskt på stress. En fysisk reaktion som vi alla får är att adrenalinet, och andra hormoner, ökar för att hjälpa kroppen att ”lägga in en högre växel” för att kunna hantera det som händer. Personer med fibromyalgi har inte tillräckligt av dessa hormoner, vilket gör att stressen tar mycket hårt på deras kroppar och kan trigga igång symptom. När vi talar om ”stress” avser vi vanligtvis den emotionella sorten som kan komma från ditt jobb, ett upptaget schema eller en personlig konflikt. Många saker orsakar faktiskt fysisk stress som t.ex. sjukdom, sömnbrist, näringsbrist och skador. Fysisk stress kan ha samma inverkan som känslomässig stress. ATT FÖRSTÅ UTMATTNINGEN SOM FÖLJER MED FIBROMYALGI Tänk på ett tillfälle då du inte bara var trött, utan verkligen utmattad. Kanske var du uppe hela natten och pluggade inför ett prov. Kanske gick du upp flera gånger för att mata en baby eller ta hand om ett sjukt barn. Kanske var det influensan eller streptokocker i halsen. Föreställ dig att vara så utmattad hela dagen medan du försöker arbeta, ta hand om barn, städa huset, laga mat etc. För de flesta människor hjälper det med en eller två nätters sömn för att bli av med den känslan, men med fibromyalgi kommer sömnstörningar som gör en god natts sömn till en raritet. En person med fibromyalgi kan ha allt från en till alla av följande sömnstörningar: • Sömnlöshet (svårighet att somna eller sova). • Oförmåga att nå djupsömn eller att stanna kvar i den. • Sömnapné (andningstörningar som kan väcka personen upprepade gånger). • Restless Legs Syndrome (RLS), det kryper och rycker i armar och ben vilket gör det svårt att sova. • Periodic Limb Movement Disorder (PLMD), ofrivilliga ryckningar i armar och ben som förhindrar djup sömn. FIBROMYALGI I ETT NÖTSKAL Många sjukdomar involverar endast en del av kroppen eller ett system. Fibromyalgi involverar emellertid hela kroppen och sätter allting ur spel. Hur bisarra och förvirrande de olika symptomen än kan vara så är de förbundna med väldigt faktiska, fysiska orsaker. Fibromyalgi kan ta någon som är utbildad, ambitiös, hårt arbetande och outtröttligt och ta ifrån dem deras förmåga att arbeta, städa hemmet, träna, tänka klart och att någonsin känna sig vaken och frisk. • Det är INTE en psykologisk ”utbrändhet” eller depression. • Det är INTE lathet. • Det är INTE gnäll eller simulering. • Det ÄR resultatet av en utbredd funktionsstörning (dysfunktionalitet) i kroppen och hjärnan som är svår att förstå, svår att behandla och, än så länge, omöjlig att bota. Det svåraste för patienter är emellertid att behöva leva med det. Att ha stöd och förståelse från nära och kära kan göra det hela mycket lättare. Startsida Fibromyalgi Behandling Förbundet FibromyalgiNytt Man med fibromyalgi Ung med fibromyalgi Du som är anhörig Int. fibromyalgidagen Lokalföreningar Föreningsstyrelser Medlemskap Föreläsningar Broschyrer Att köpa Ge en gåva Nyheter & artiklar Svenska » 2009 » 2008 Internationella » Ordlista med. facktermer Litteratur Länkar Internationella organ Om sjukförsäkringen Forum Juridisk hjälp m.m. Fibromyalgi & sex Fibromyalgi & graviditet Kontakt Hur ligger det till? En enkel förklaring av fibromyalgi. Att förstå en komplex störning - för dem som inte har den. Fibromyalgi är ett komplext tillstånd som är svårt att förstå, speciellt om du inte har en medicinsk utbildning. Eftersom den involverar hjärnan och nervsystemet kan fibromyalgin ha en inverkan på i stort sett varje del av kroppen. Om du försöker förstå detta tillstånd hos någon som du känner kan det vara otroligt förvirrande. När många människor ser en bisarr samling av skiftande symptom som inte visar sig vid medicinska tester så bestämmer de sig för att fibromyalgi måste vara ett psykologiskt problem. Emellertid styrker en mängd vetenskapliga bevis att det är en mycket verklig, fysisk sjukdom. Att gräva sig igenom denna vetenskapliga forskning hjälper dock inte någon av oss. Termer som neurotransmittordysregulation, nociceptorer, cellenzymer och opiatbanor är inte direkt lätta att förstå. Målet med denna artikel är att med enkla ord och utan någon medicinsk jargong hjälpa dig att förstå och relatera till vad som händer i kroppen hos någon med fibromyalgi. ATT FÖRSTÅ FIBROMYALGISMÄRTA Föreställ dig att du planerar ett party och förväntar dig omkring 20 gäster. Tre eller fyra vänner har sagt att de ska komma tidigare för att hjälpa dig. Men de dyker inte upp och i stället för 20 gäster får du 100. Du är överhopad. Detta är vad som händer med smärtsignalerna hos någon som har fibromyalgi. Cellerna skickar för många smärtmeddelanden (partygäster), upp till fem gånger så många som hos en frisk person. Det kan förvandla ett milt tryck på huden, eller till och med klåda, till smärta. När smärtsignalerna når fram till hjärnan bearbetas dem av något som kallas serotonin. Personer med fibromyalgi har emellertid inte tillräckligt med serotonin (vännerna som skulle hjälpa dök inte upp) och detta gör att hjärnan blir överbelastad. Detta är orsaken till varför personer med fibromyalgi har ont i vävnader som inte uppvisar några tecken på skador. Det är inte en inbillad smärta, det är en missförstådd förnimmelse som hjärnan omvandlar till en mycket verklig smärta. Det finns andra substanser i patientens hjärna som förstärker signaler och ”skruvar upp volymen” på allting. Det kan utöver smärta inkludera ljus, ljud och lukt och detta kan belasta hjärnan. Detta kan leda till förvirring, skräck, ångest och panikattacker. ATT FÖRSTÅ FIBROMYALGINS UPP- OCH NEDGÅNGAR De flesta som lider av en kronisk sjukdom är alltid sjuka. Påverkan på kroppen vid sjukdomar som cancer, virussjukdomar eller återfallssjukdomar är ganska konstant. Det är förståeligt att det är förvirrande att se någon med fibromyalgi inte kunna uträtta någonting på måndagen, men vara fullt kapabel att göra det på onsdagen. Se på det så här; allas hormoner fluktuerar och till och med sådant som vikt och blodtryck kan stiga och falla inom loppet av en dag, vecka eller månad. Alla system och substanser i kroppen fungerar på det sättet - de reagerar på olika situationer genom att stiga och falla. Forskning visar definitivt att fibromyalgi har att göra med onormala nivåer av flera hormoner och substanser. Eftersom alla dessa går upp och ner i nivåer så befinner en eller flera sig ibland i normalzonen och ibland inte. Ju fler som befinner sig utanför normalzonen, desto värre mår den fibromyalgidrabbade. ATT FÖRSTÅ STRESS OCH FIBROMYALGI En del tror att fibromyalgipatienter är känslomässigt oförmögna att hantera stress eftersom en stressig situation vanligtvis förvärrar symptomen. Det som är viktigt att förstå är att vi reagerar både emotionellt OCH fysiskt på stress. En fysisk reaktion som vi alla får är att adrenalinet, och andra hormoner, ökar för att hjälpa kroppen att ”lägga in en högre växel” för att kunna hantera det som händer. Personer med fibromyalgi har inte tillräckligt av dessa hormoner, vilket gör att stressen tar mycket hårt på deras kroppar och kan trigga igång symptom. När vi talar om ”stress” avser vi vanligtvis den emotionella sorten som kan komma från ditt jobb, ett upptaget schema eller en personlig konflikt. Många saker orsakar faktiskt fysisk stress som t.ex. sjukdom, sömnbrist, näringsbrist och skador. Fysisk stress kan ha samma inverkan som känslomässig stress. ATT FÖRSTÅ UTMATTNINGEN SOM FÖLJER MED FIBROMYALGI Tänk på ett tillfälle då du inte bara var trött, utan verkligen utmattad. Kanske var du uppe hela natten och pluggade inför ett prov. Kanske gick du upp flera gånger för att mata en baby eller ta hand om ett sjukt barn. Kanske var det influensan eller streptokocker i halsen. Föreställ dig att vara så utmattad hela dagen medan du försöker arbeta, ta hand om barn, städa huset, laga mat etc. För de flesta människor hjälper det med en eller två nätters sömn för att bli av med den känslan, men med fibromyalgi kommer sömnstörningar som gör en god natts sömn till en raritet. En person med fibromyalgi kan ha allt från en till alla av följande sömnstörningar: • Sömnlöshet (svårighet att somna eller sova). • Oförmåga att nå djupsömn eller att stanna kvar i den. • Sömnapné (andningstörningar som kan väcka personen upprepade gånger). • Restless Legs Syndrome (RLS), det kryper och rycker i armar och ben vilket gör det svårt att sova. • Periodic Limb Movement Disorder (PLMD), ofrivilliga ryckningar i armar och ben som förhindrar djup sömn. FIBROMYALGI I ETT NÖTSKAL Många sjukdomar involverar endast en del av kroppen eller ett system. Fibromyalgi involverar emellertid hela kroppen och sätter allting ur spel. Hur bisarra och förvirrande de olika symptomen än kan vara så är de förbundna med väldigt faktiska, fysiska orsaker. Fibromyalgi kan ta någon som är utbildad, ambitiös, hårt arbetande och outtröttligt och ta ifrån dem deras förmåga att arbeta, städa hemmet, träna, tänka klart och att någonsin känna sig vaken och frisk. • Det är INTE en psykologisk ”utbrändhet” eller depression. • Det är INTE lathet. • Det är INTE gnäll eller simulering. • Det ÄR resultatet av en utbredd funktionsstörning (dysfunktionalitet) i kroppen och hjärnan som är svår att förstå, svår att behandla och, än så länge, omöjlig att bota. Det svåraste för patienter är emellertid att behöva leva med det. Att ha stöd och förståelse från nära och kära kan göra det hela mycket lättare.

snö


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se