Välkommen Till Dagsländans Blogg Hoppas ni kommer att Trivas

Alla inlägg under december 2009

Av Lisa Nilsson - 26 december 2009 23:56

Har jag fått några timmars Frist i från VÄÄRKEN ,,  

 

Tänk att man skulle behöva bota sej själv med pencillin..tänk om jag fått det Direkt????????????

 

Då kanske jag sluppit detta!!!!!!!

 

Jag vågar ju inte ropa hej helt Ännu men bara känslan av att kunna få ÄTA LITE

 

Tog min första Tallrik Gröt och en liten skinksnutt,Kännde mej som på ROBINSSON hahaha Blev GLAD aV GRÖÖT!! hihi...  

 

 

Natta sa nåt igår som VERKLIGEN Stämmer och man kan ju FAKTISKT UNDRA VARFÖR jag JÄMT råkar ut för en massa elände..

 

Hon sa*Mamma det är ju helt OTROOOLIGT att du INte ens kan dra ut en Tand utan att få en Massa komplikationer som INTE är så vanligt..

Vanligt kanske det är men när det gäller mej så har jag haft en Farbaskad otur detta år...

 

 

 

Extremt får jag väl tillägga för en olycksfågel har jag nog blivit född till..

 

Jaa du Natta svarade jag,,Jag är ju den där 1 på 1000 som det står om i bipacksedlarna på Medicin...Likadan var ju min goa vän som dog för 1år sedan nu..

 

Andra Natten när jag mådde som sämst,,fick jag en upplevelse som jag bara berättat för Gubben min..Jag visste inte om jag drömt eller om jag såg det,,För helt plötsligt stog dom där mina vänner L som dog för 2år sedan nu den 22december,,och k som dog den 11 December förra året..Med armarna i kors och tittade på mej,,Först när jag såg dom sa jag bara *Va va vad gör ni här,,Dom svarade och sa kom över hit nu Lisa du med så slipper du din värk och vi finns här för dej vet du...

 

Jag bara viftade till dom och sa nej nej snälla gå..Iväg INTE ÄN jag är inte färdig här ännu jag har mycket kvar att leva för..Jag VILL INTE SNÄLLA GÅ!!

 

Dom tittade på varann och sen sa dom Ok vännen vi väntar..

 

Jag blev skiiiiiiit rädd såklart och kvicknade till flög upp isängen och Ruskade om gubben o sa,,,Vakna jag har drömt nåt hemskt eller så har dom vart här Dom stog vid byrån.L o k du vet!!

 

eftersom han legat o lyssnat på mej så sa han ...

Jaa dom ser väl hur dåligt du mår och tycker väl att det får vara nog nu och kom för att hjälpa dej...Jamen har du hört att jag pratat med dom då??

 

Näe men hur Ont du haft,,

 

Usch jag har gått o tänkt på den drömmen eller upplevelsen eller vad det nu var,,varje vaken minut sen dess,,

 

Usch  läskigt...

ANNONS
Av Lisa Nilsson - 26 december 2009 14:58

 


Friends18.com Orkut MySpace Hi5 Scrap Images
Friends18.com Picture CommentsIgår var jag ju in till gävle och Jouren,,hon spolade rent och la en Tamponad med kortison och antibakterie medel..

 

+gav mej bedövning så att jag skulle kunna få i mej nåt att äta...Men VEM kan äta när man är helt bedövad och det bara smakar blod i mun,,inte jag iallfall..

 

Så när bedövningen började att släppa var det dags igen för nästa tablett dos..

 

Jag är ju inte alls nåt för att ta medicin o värk tabletter som ni vet,,men har ju varit tvungen att förträngt min rädsla..Hade jag blivit erbjuden Morfin hade jag GLADELIGEN tagit det med..

 

Att ha en sån här värk som inte går att beskriva tar på hela mej och U som också blev sjuk igår förmodligen magsjuka,,han blir helt förstörd för han har ALDRIG sett mej ha så här ont..och Arg för att dom inte kunnat ge mej pencillin,,När det är inflammation i TANDBENET,,

 

Du kommer att må bättre nu sa tandläkarn igår efter denna behandling,,Men ICKE Tio ggr värre blev det,,,och i morse försökte jag komma fram till 1177 men det var ÖVERBELASTAT..

 

Tandis sa igår att om INTE detta hjälper så måste du kontakta sjukvården..

 

Jaaa visst när man INTE kommer fram då..

 

Jag fick ta saken i egna händer eftersom jag fick en pencillin förut som jag fick bryta kuren på eftersom jag fick magkramper..Så Tog jag och började med dom nu på förmiddan...Jag kan ju inte köra själv till Gävle o akuten och här är den stängd,,Gubben ligger sjuk..så vad SKULLE JAG GÖRA...När jag INTE kommer fram till Nån Rådgivning fortfarande fast klockan nu är så mycket..Vilket JÄKLA system..  

 

Ni får ursäkta att jag gnäller men jag har nästan varit helt DESPERAT I dag...

 

Kan sitta här småstunder bara,,Hoppas ni mår bra iallafall,,KRAAAAAMEN

 

 

ANNONS
Av Lisa Nilsson - 25 december 2009 11:09

Julafton blev bra Trots en FRUKTANSVÄRD värk efter Tand utdragningen,,Jag har fått gått på inflammations hämmande tabletter och har klarat ca 2timmar åt gången ifrån värk,,

 

Igår likasom dan före höll jag på att svimma igen pga en sån olidlig värk..

 

Ringde 1177 inatt o i morse för mer råd och nu ska jag till en Jour tandläkare i Gävle kvart över ett,,och för hoppnings vis få hjälp..

 

Lilla Rassel var också dålig igår kräktes på förmiddan sen blev han piggare så vi åkte till gävle till mina föräldrar o syskon..Där var han pigg som sjutton,,men sen när vi var på väg hem så kräktes han igen i bilen..

 

Idag mår han bättre igen.så vi får väl se om det var magsjuka för då blir väl fler av oss dåliga...

 

Ska försöka kika in till er lite senare..

Ha en sköön Juldag med mycket mys..

kram på er..

Av Lisa Nilsson - 23 december 2009 22:13

Önskar er en Riktigt God Jul..Alla Mina Goa Bloggisar!  

Av Lisa Nilsson - 22 december 2009 20:11

fÖRSÖKER SITTA HÄR EN STUND FÖR ATT FOKUSERA PÅ ANNAT ÄN MIN vÄRK SOM ÄR FÖR HEMSK JUST NU,,

 

*iGÅR KVÄLL BLEV DET LITE BAK HÄR SOM INTE HUNNITS MED TIDIGARE PGA ALLA OMSTÄNDIGHETER..

 

Natta,Rasheed,Niclas o Rozza bakade saffransbullar...

 

              

 

 

 

Och vad gjorde jag då??? Förutom att jag gjrde 1 Lussebulle så FOOTADE jag och sen var jag ut en sväng o gjorde en snöängel!!   

 

Och senare tog jag mej en liten skidtur!   (FNIIISSSS) Skoja bara..

 

 

Idag har Niclas o Rassel klätt julgranen!    

           

 

Medans jag var ute o Tamtade en sväng!

Hade ju varit bättre om den varit en snygg KARL! som ville fota sej med mej,,men men..   Här kikar Tomtemor ut igenom fönstret!        

Av Lisa Nilsson - 22 december 2009 19:56

Jaa Gnäll Gnäll igen dan före dan före..

 

Nu är det tur att det är jul och GRÖTENS Högtid...För det är väl klart att det inte skulle räcka med att det var INFLAMMATION ända ner till Roten i 1 Tand näe 2TÄNDER!!!!!!!!!

 

Först skulle han försöka att baara fila av nerven,,Men när inte 3 bedövnings sprutor räckte även om jag sa nej att jag står ut,,så gick det tillslut inte det gjorde JÄVULUSISKT ONT,,så han blev tvungen att fulla på med Bedövning..

 

Kallsvettigare blev jag såklart men dom var van sa dom med folk som mej som är LIVRÄDD...

 

Men som sagt han tog en Röntgen och då visade det sej att det var Riktigt illa med mina tandisar så han sa att jag måste nog ta ut dom iallafall,,

 

Vagh vgha båhöFÖEW,,,nI VET HUR MAN LÅTER HOS TANDIS NÄR MAN INTE KAN PRATA...

 

hANN INTE SÄGA SÅ MYCKET MER FÖRRENS BEDÖVNING 4A VAR PÅ G..

 

 

oNT MEN SKÖNT ATT DET ÄR ÖVER NU,,,FÅR VÄL HOPPAS ATT INFLAMMATIONEN SLÄPPER FORT,,  

 

 

Av Lisa Nilsson - 22 december 2009 11:17

Ja idag är det dagen D för mej,,,Har ju inte kunnat gå till Tandläkarn eftersom jag blev sjuk på annat sätt...men idag har jag alltså en TID dit...kl1450

   

Ojojoj sååååå jag oroar mej...Jag är ju inte rädd för behandlingen inte bedövning heller,,Men eftersom jag även här har haft OTUR !!! Och det som hänt är att bedövningen har tagit FEL så en gång gick den ner i halsen och Fatta vilken PAANIK när man känner att man inte har nån känsel i Halsen...JÄDRIGT obehagligt!

 

 

Sen engång så blev det nå riktigt FEL...

Eftersom tandläkaren försökte undvika nerven som kan göra att man blir bedövad i halsen så tog hon en bit ifrån..

 

Och då inträffade nåt som hon ALDRIG varit med om,,Det gick upp i ögat så jag kunde varken blinka eller stänga det samt halva ansiktet och upp över ögonbrynet...

 

Tandläkaren fick springa iväg o ringa Akademiska i uppsala om råd vad hon skulle göra...FATTA ATT MAN FICK SMÅTT PAAAAAAAAANIK Där i stolen...En sköterska satt o fuktade ögat åt mej medans Tandläkarn Ringde...

 

 

Jag Fick vara kvar där i några timmar Tills det släppte + att jag fick ringa efter skjuts hem för jag fick inte köra bil och jag hade ju kört dit själv,,ojojoj,,

Vilken Mardröm..

 

Nu får vi hoppas att inte nåt sånt inträffar idag,,men jag har en väldig Ångest just nu,,,Sköt om er i allt julstök,,

kram kram

Av Lisa Nilsson - 22 december 2009 00:19


Friends18.com Orkut MySpace Hi5 Scrap Images
Friends18.com Picture Comments


Friends18.com Orkut MySpace Hi5 Scrap Images
Friends18.com Christmas Comments
Friends18.com Orkut MySpace Hi5 Scrap Images
Friends18.com Christmas Comments
Friends18.com Orkut MySpace Hi5 Scrap Images
Friends18.com Christmas Comments
Friends18.com Orkut MySpace Hi5 Scrap Images
Friends18.com Christmas Comments
Friends18.com Orkut MySpace Hi5 Scrap Images
Friends18.com Christmas Comments

Presentation

klocka

Calender

Facebook

Fråga mig

6 besvarade frågor

Väder

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23
24
25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Bloggerfy

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Denna blomman är jag!

Kategorier

Gästbok

Besöksstatistik

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Välkommen Till Dagsländans Blogg Hoppas ni kommer att Trivas med Blogkeen
Följ Välkommen Till Dagsländans Blogg Hoppas ni kommer att Trivas med Bloglovin'

Fibromyalgi!

Startsida Fibromyalgi Behandling Förbundet FibromyalgiNytt Man med fibromyalgi Ung med fibromyalgi Du som är anhörig Int. fibromyalgidagen Lokalföreningar Föreningsstyrelser Medlemskap Föreläsningar Broschyrer Att köpa Ge en gåva Nyheter & artiklar Svenska » 2009 » 2008 Internationella » Ordlista med. facktermer Litteratur Länkar Internationella organ Om sjukförsäkringen Forum Juridisk hjälp m.m. Fibromyalgi & sex Fibromyalgi & graviditet Kontakt Hur ligger det till? En enkel förklaring av fibromyalgi. Att förstå en komplex störning - för dem som inte har den. Fibromyalgi är ett komplext tillstånd som är svårt att förstå, speciellt om du inte har en medicinsk utbildning. Eftersom den involverar hjärnan och nervsystemet kan fibromyalgin ha en inverkan på i stort sett varje del av kroppen. Om du försöker förstå detta tillstånd hos någon som du känner kan det vara otroligt förvirrande. När många människor ser en bisarr samling av skiftande symptom som inte visar sig vid medicinska tester så bestämmer de sig för att fibromyalgi måste vara ett psykologiskt problem. Emellertid styrker en mängd vetenskapliga bevis att det är en mycket verklig, fysisk sjukdom. Att gräva sig igenom denna vetenskapliga forskning hjälper dock inte någon av oss. Termer som neurotransmittordysregulation, nociceptorer, cellenzymer och opiatbanor är inte direkt lätta att förstå. Målet med denna artikel är att med enkla ord och utan någon medicinsk jargong hjälpa dig att förstå och relatera till vad som händer i kroppen hos någon med fibromyalgi. ATT FÖRSTÅ FIBROMYALGISMÄRTA Föreställ dig att du planerar ett party och förväntar dig omkring 20 gäster. Tre eller fyra vänner har sagt att de ska komma tidigare för att hjälpa dig. Men de dyker inte upp och i stället för 20 gäster får du 100. Du är överhopad. Detta är vad som händer med smärtsignalerna hos någon som har fibromyalgi. Cellerna skickar för många smärtmeddelanden (partygäster), upp till fem gånger så många som hos en frisk person. Det kan förvandla ett milt tryck på huden, eller till och med klåda, till smärta. När smärtsignalerna når fram till hjärnan bearbetas dem av något som kallas serotonin. Personer med fibromyalgi har emellertid inte tillräckligt med serotonin (vännerna som skulle hjälpa dök inte upp) och detta gör att hjärnan blir överbelastad. Detta är orsaken till varför personer med fibromyalgi har ont i vävnader som inte uppvisar några tecken på skador. Det är inte en inbillad smärta, det är en missförstådd förnimmelse som hjärnan omvandlar till en mycket verklig smärta. Det finns andra substanser i patientens hjärna som förstärker signaler och ”skruvar upp volymen” på allting. Det kan utöver smärta inkludera ljus, ljud och lukt och detta kan belasta hjärnan. Detta kan leda till förvirring, skräck, ångest och panikattacker. ATT FÖRSTÅ FIBROMYALGINS UPP- OCH NEDGÅNGAR De flesta som lider av en kronisk sjukdom är alltid sjuka. Påverkan på kroppen vid sjukdomar som cancer, virussjukdomar eller återfallssjukdomar är ganska konstant. Det är förståeligt att det är förvirrande att se någon med fibromyalgi inte kunna uträtta någonting på måndagen, men vara fullt kapabel att göra det på onsdagen. Se på det så här; allas hormoner fluktuerar och till och med sådant som vikt och blodtryck kan stiga och falla inom loppet av en dag, vecka eller månad. Alla system och substanser i kroppen fungerar på det sättet - de reagerar på olika situationer genom att stiga och falla. Forskning visar definitivt att fibromyalgi har att göra med onormala nivåer av flera hormoner och substanser. Eftersom alla dessa går upp och ner i nivåer så befinner en eller flera sig ibland i normalzonen och ibland inte. Ju fler som befinner sig utanför normalzonen, desto värre mår den fibromyalgidrabbade. ATT FÖRSTÅ STRESS OCH FIBROMYALGI En del tror att fibromyalgipatienter är känslomässigt oförmögna att hantera stress eftersom en stressig situation vanligtvis förvärrar symptomen. Det som är viktigt att förstå är att vi reagerar både emotionellt OCH fysiskt på stress. En fysisk reaktion som vi alla får är att adrenalinet, och andra hormoner, ökar för att hjälpa kroppen att ”lägga in en högre växel” för att kunna hantera det som händer. Personer med fibromyalgi har inte tillräckligt av dessa hormoner, vilket gör att stressen tar mycket hårt på deras kroppar och kan trigga igång symptom. När vi talar om ”stress” avser vi vanligtvis den emotionella sorten som kan komma från ditt jobb, ett upptaget schema eller en personlig konflikt. Många saker orsakar faktiskt fysisk stress som t.ex. sjukdom, sömnbrist, näringsbrist och skador. Fysisk stress kan ha samma inverkan som känslomässig stress. ATT FÖRSTÅ UTMATTNINGEN SOM FÖLJER MED FIBROMYALGI Tänk på ett tillfälle då du inte bara var trött, utan verkligen utmattad. Kanske var du uppe hela natten och pluggade inför ett prov. Kanske gick du upp flera gånger för att mata en baby eller ta hand om ett sjukt barn. Kanske var det influensan eller streptokocker i halsen. Föreställ dig att vara så utmattad hela dagen medan du försöker arbeta, ta hand om barn, städa huset, laga mat etc. För de flesta människor hjälper det med en eller två nätters sömn för att bli av med den känslan, men med fibromyalgi kommer sömnstörningar som gör en god natts sömn till en raritet. En person med fibromyalgi kan ha allt från en till alla av följande sömnstörningar: • Sömnlöshet (svårighet att somna eller sova). • Oförmåga att nå djupsömn eller att stanna kvar i den. • Sömnapné (andningstörningar som kan väcka personen upprepade gånger). • Restless Legs Syndrome (RLS), det kryper och rycker i armar och ben vilket gör det svårt att sova. • Periodic Limb Movement Disorder (PLMD), ofrivilliga ryckningar i armar och ben som förhindrar djup sömn. FIBROMYALGI I ETT NÖTSKAL Många sjukdomar involverar endast en del av kroppen eller ett system. Fibromyalgi involverar emellertid hela kroppen och sätter allting ur spel. Hur bisarra och förvirrande de olika symptomen än kan vara så är de förbundna med väldigt faktiska, fysiska orsaker. Fibromyalgi kan ta någon som är utbildad, ambitiös, hårt arbetande och outtröttligt och ta ifrån dem deras förmåga att arbeta, städa hemmet, träna, tänka klart och att någonsin känna sig vaken och frisk. • Det är INTE en psykologisk ”utbrändhet” eller depression. • Det är INTE lathet. • Det är INTE gnäll eller simulering. • Det ÄR resultatet av en utbredd funktionsstörning (dysfunktionalitet) i kroppen och hjärnan som är svår att förstå, svår att behandla och, än så länge, omöjlig att bota. Det svåraste för patienter är emellertid att behöva leva med det. Att ha stöd och förståelse från nära och kära kan göra det hela mycket lättare. Startsida Fibromyalgi Behandling Förbundet FibromyalgiNytt Man med fibromyalgi Ung med fibromyalgi Du som är anhörig Int. fibromyalgidagen Lokalföreningar Föreningsstyrelser Medlemskap Föreläsningar Broschyrer Att köpa Ge en gåva Nyheter & artiklar Svenska » 2009 » 2008 Internationella » Ordlista med. facktermer Litteratur Länkar Internationella organ Om sjukförsäkringen Forum Juridisk hjälp m.m. Fibromyalgi & sex Fibromyalgi & graviditet Kontakt Hur ligger det till? En enkel förklaring av fibromyalgi. Att förstå en komplex störning - för dem som inte har den. Fibromyalgi är ett komplext tillstånd som är svårt att förstå, speciellt om du inte har en medicinsk utbildning. Eftersom den involverar hjärnan och nervsystemet kan fibromyalgin ha en inverkan på i stort sett varje del av kroppen. Om du försöker förstå detta tillstånd hos någon som du känner kan det vara otroligt förvirrande. När många människor ser en bisarr samling av skiftande symptom som inte visar sig vid medicinska tester så bestämmer de sig för att fibromyalgi måste vara ett psykologiskt problem. Emellertid styrker en mängd vetenskapliga bevis att det är en mycket verklig, fysisk sjukdom. Att gräva sig igenom denna vetenskapliga forskning hjälper dock inte någon av oss. Termer som neurotransmittordysregulation, nociceptorer, cellenzymer och opiatbanor är inte direkt lätta att förstå. Målet med denna artikel är att med enkla ord och utan någon medicinsk jargong hjälpa dig att förstå och relatera till vad som händer i kroppen hos någon med fibromyalgi. ATT FÖRSTÅ FIBROMYALGISMÄRTA Föreställ dig att du planerar ett party och förväntar dig omkring 20 gäster. Tre eller fyra vänner har sagt att de ska komma tidigare för att hjälpa dig. Men de dyker inte upp och i stället för 20 gäster får du 100. Du är överhopad. Detta är vad som händer med smärtsignalerna hos någon som har fibromyalgi. Cellerna skickar för många smärtmeddelanden (partygäster), upp till fem gånger så många som hos en frisk person. Det kan förvandla ett milt tryck på huden, eller till och med klåda, till smärta. När smärtsignalerna når fram till hjärnan bearbetas dem av något som kallas serotonin. Personer med fibromyalgi har emellertid inte tillräckligt med serotonin (vännerna som skulle hjälpa dök inte upp) och detta gör att hjärnan blir överbelastad. Detta är orsaken till varför personer med fibromyalgi har ont i vävnader som inte uppvisar några tecken på skador. Det är inte en inbillad smärta, det är en missförstådd förnimmelse som hjärnan omvandlar till en mycket verklig smärta. Det finns andra substanser i patientens hjärna som förstärker signaler och ”skruvar upp volymen” på allting. Det kan utöver smärta inkludera ljus, ljud och lukt och detta kan belasta hjärnan. Detta kan leda till förvirring, skräck, ångest och panikattacker. ATT FÖRSTÅ FIBROMYALGINS UPP- OCH NEDGÅNGAR De flesta som lider av en kronisk sjukdom är alltid sjuka. Påverkan på kroppen vid sjukdomar som cancer, virussjukdomar eller återfallssjukdomar är ganska konstant. Det är förståeligt att det är förvirrande att se någon med fibromyalgi inte kunna uträtta någonting på måndagen, men vara fullt kapabel att göra det på onsdagen. Se på det så här; allas hormoner fluktuerar och till och med sådant som vikt och blodtryck kan stiga och falla inom loppet av en dag, vecka eller månad. Alla system och substanser i kroppen fungerar på det sättet - de reagerar på olika situationer genom att stiga och falla. Forskning visar definitivt att fibromyalgi har att göra med onormala nivåer av flera hormoner och substanser. Eftersom alla dessa går upp och ner i nivåer så befinner en eller flera sig ibland i normalzonen och ibland inte. Ju fler som befinner sig utanför normalzonen, desto värre mår den fibromyalgidrabbade. ATT FÖRSTÅ STRESS OCH FIBROMYALGI En del tror att fibromyalgipatienter är känslomässigt oförmögna att hantera stress eftersom en stressig situation vanligtvis förvärrar symptomen. Det som är viktigt att förstå är att vi reagerar både emotionellt OCH fysiskt på stress. En fysisk reaktion som vi alla får är att adrenalinet, och andra hormoner, ökar för att hjälpa kroppen att ”lägga in en högre växel” för att kunna hantera det som händer. Personer med fibromyalgi har inte tillräckligt av dessa hormoner, vilket gör att stressen tar mycket hårt på deras kroppar och kan trigga igång symptom. När vi talar om ”stress” avser vi vanligtvis den emotionella sorten som kan komma från ditt jobb, ett upptaget schema eller en personlig konflikt. Många saker orsakar faktiskt fysisk stress som t.ex. sjukdom, sömnbrist, näringsbrist och skador. Fysisk stress kan ha samma inverkan som känslomässig stress. ATT FÖRSTÅ UTMATTNINGEN SOM FÖLJER MED FIBROMYALGI Tänk på ett tillfälle då du inte bara var trött, utan verkligen utmattad. Kanske var du uppe hela natten och pluggade inför ett prov. Kanske gick du upp flera gånger för att mata en baby eller ta hand om ett sjukt barn. Kanske var det influensan eller streptokocker i halsen. Föreställ dig att vara så utmattad hela dagen medan du försöker arbeta, ta hand om barn, städa huset, laga mat etc. För de flesta människor hjälper det med en eller två nätters sömn för att bli av med den känslan, men med fibromyalgi kommer sömnstörningar som gör en god natts sömn till en raritet. En person med fibromyalgi kan ha allt från en till alla av följande sömnstörningar: • Sömnlöshet (svårighet att somna eller sova). • Oförmåga att nå djupsömn eller att stanna kvar i den. • Sömnapné (andningstörningar som kan väcka personen upprepade gånger). • Restless Legs Syndrome (RLS), det kryper och rycker i armar och ben vilket gör det svårt att sova. • Periodic Limb Movement Disorder (PLMD), ofrivilliga ryckningar i armar och ben som förhindrar djup sömn. FIBROMYALGI I ETT NÖTSKAL Många sjukdomar involverar endast en del av kroppen eller ett system. Fibromyalgi involverar emellertid hela kroppen och sätter allting ur spel. Hur bisarra och förvirrande de olika symptomen än kan vara så är de förbundna med väldigt faktiska, fysiska orsaker. Fibromyalgi kan ta någon som är utbildad, ambitiös, hårt arbetande och outtröttligt och ta ifrån dem deras förmåga att arbeta, städa hemmet, träna, tänka klart och att någonsin känna sig vaken och frisk. • Det är INTE en psykologisk ”utbrändhet” eller depression. • Det är INTE lathet. • Det är INTE gnäll eller simulering. • Det ÄR resultatet av en utbredd funktionsstörning (dysfunktionalitet) i kroppen och hjärnan som är svår att förstå, svår att behandla och, än så länge, omöjlig att bota. Det svåraste för patienter är emellertid att behöva leva med det. Att ha stöd och förståelse från nära och kära kan göra det hela mycket lättare.

snö


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se