Välkommen Till Dagsländans Blogg Hoppas ni kommer att Trivas

Direktlänk till inlägg 28 oktober 2009

Måste skriva trots allt!

Av Lisa Nilsson - 28 oktober 2009 00:36

Börjar med att Tacka för era som vanligt goa kommentarer!

 

Natta o jag har bestämt oss idag för att gå ut här på bloggen och berätta vad som hänt..vi börjar med gårdagen..

 

 

 

 

Dagen jag fasat för i 5År kom igår...Ingen blev skadad fysiskt men psykiskt kommer denna dag för alltid ha satt sina spår..

 

Tänk er att få se sin enda älskade Dotter komma ledandes eller framknuffad Tvingad hit av en människa som jag försökt få förtroende för i alla dessa År.. en människa som hjärntvättat både mej o min dotter ALLa dessa År..

 

En man som är far till mitt enda o Älskade barnbarn..

 

Det vi upplevde igår går ej i ord beskriva min dotter såg sitt Liv passera Revy Timmen innan hon kom hit Jagad av sin plågoande,,Tvingad att visa vägen hit!

 

Jag flydde i panik in till min granne bara för att kunna rädda oss alla ifrån denne man,,Trots min panik hann jag tänka klart o tog till flykt medans chans fanns...

 

Polis dröjde men kom,,Eftersom INGET hänt = han slog INTE ihjäl oss Bara skrämde vettet ur både mej o de mina..Det Är enligt Polisen i detta land INTE Tillräckligt för att man ska bli omhändertagen och Dömd...

 

Hans ord till mej DIN DOTTER ÄR EN BITCH! jag skakade,,Vet ni vad han sa då,,*DU SKA SKAKA*

 

Det som sen hände orkar jag inte berätta nu,,Men jag mår fortfarande Fruktansvärt dåligt av denna Dag..

 

Och då kan ni tänka er hur Dåligt men Älskade unge mår..

 

Att jag valt o skriva detta nu beror på att jag vill att det ska finnas dokumenterat att alla ni ska få läsa detta som man kanske bara läser om i tidningar eller ser på tv..

 

DET BLEV VÅR VERKLIGHET IGÅR!! Och Polisen gjorde oc´h kommer inte att göra något Förrens det händer nåt ALLVARLIGT!!!!!!!! Borde dom inte Lärt sej nåt om detta Ännu!!!!!!!!!!!

 

Allt som redan hänt...

 

Han hånlog emot mej o sa Ring polisen du jag är ute igen efter 6 Månader!!!!!

 

Gå även in på Nattas blogg hon beskriver mer om vad som hände..Jag orkar inte skriva mer,,För idag har ännu mer HÄnt!!

 

 

 

Så för att koppla av allt en stund så tog jag och badade och klippte nos o tassar på Dino..            Det här fotot tog jag för att visa hur hans päls riktigt glänser men syns inte lika bra som i verkligheten.. 

 

 

 

 
ANNONS
 
Lena

Lena

29 oktober 2009 08:29

OJOJ!har läst på Nattas blogg!Måste vara jätte jobbigt för henne.Näe sådär ska hon absolut inte ha det.Någonting måste göras innan det slutar illa.Nu blir han snygg Dino,fina bilder Lisa!
Kramen

http://lenaochpudlarnas-blogg.bloggagratis.se

 
Lillen

Lillen

29 oktober 2009 08:29

Oj ..förstår att du är skakad....
Går det inte att ordna besöksförbud ??

Hoppas allt ordnar sig !
styrkekramar !! =)

http://maxmaxbloggplatsen.se

 
Ingen bild

Jaana

29 oktober 2009 10:57

Visst är det tråkigt med att en del människor inte begriper bättre än att låta bli andra människor som bara vill leva sitt eget liv ifred. Jag håller med dig om att djur gör oss männsikor lugna med all sin kärlek man får av dom så vilken tur att du har dom så att du kan hämta lite energi där ;) Han är såå fin din Dino, sån häärlig färg och glans på pälsen. Du måste nästan åka och visa upp honom till Ewa så hon får se vilken kille det börjar bli av honom;)) Hoppas ni får det lugnt runt er och ta hand om er
Kram Jaana med aprikoserna ZENDEX

 
wiper

wiper

29 oktober 2009 11:05

Vad traumatiskt ni har fått uppleva och jag blev både ledsen och arg. Arg för att inget görs för att skydda kvinnor och dess familj från dessa män och ledsen för er skull. Jag sitter här med tår i ögat och önskar er ett bättre öde. Jag blev själv utsatt för hot och våld en gång och då sa polisen samma sak: Nåt måste ha hänt och jag skadad. Det var flera år sedan och nu 2009 har inget hänt detta är ju skrämmande. Ni går ju i ständig rädsla och det är inget värdigt liv som ni skall behöva stå ut med.

Jag har alltid undrat varför kvinnan som är oskyldig skall flytta och ha dold identidet när det är mannen som är förövaren.

En sån här man måste ju omhändertas och programmeras om på nåt sätt om det går. Jag skall gå in och läsa din dotters blogg nu. Ni borde ju få nåt slags skydd med larm och annat. Kvinnor behandlas sämre än män det är den nakna sanningen. Jag blir orolig för er.

Sköt om er båda två
varma kramar

http://wiper.bloggplatsen.se

 
Ulla M.

Ulla M.

29 oktober 2009 12:44

Kramar till dig och din familj, jag finner inte ord.
Tänker på er/ Ulla M.

http://www.ullasglitter.se

 
Cia

Cia

29 oktober 2009 15:06

Vad är det som händer när jag är borta???
Var in på Nattas blogg och läste och helt plötsligt ramlade jag tillbaka 17 år!
Att ingenting har hänt vad gällande kvinnor och barns rätt till trygghet i livet på dessa år som gått.
Kan bara säga att jag lider med er och blir så arg att jag skakar!
Älskade vännen min håll ut/ styrkekramar

http://www.ciabel.bloggplatsen.se

 
Karin

Karin

29 oktober 2009 22:38

Men usch! vad otäckt,hoppas lilla gubben slapp undan detta.
Förstår att ni ej mår bra,ja man kan fundera vad polisen gör nu för tiden.
Men måste säga att den lille röda killen vilken goding,och va duktig du är som fixar nos o tassar m.m själv jättefint.Jag har försökt med Chisa men tyckte det var läskigt,ör så rädd att jag ska göra henne illa.
Nej nu ska jag in och kolla Nattas blogg, Önskar dig nu en lugn o fridfull helg,skönt att Natta o du har sån bra relation. Var rädd om varandra o kramen på er Karin o svartnosarna.

http://kajsa-varg.bloggplatsen.se

 
caritha

caritha

31 oktober 2009 11:07

Usch vad ni får gå igenom går det inte att få besöksförbud?jag har själv gjort så på en person en gång i tiden.
Hoppas ni orkar igenom tankarna är hos er.
Var rädd om er kramisar till er/caritha.

http://caritha-.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lisa Nilsson - Onsdag 13 mars 14:58

Här är fotona                           Natta

Av Lisa Nilsson - Onsdag 13 mars 11:37

Det var 41 år sedan nu Jag för första gången Åkte utomlandsMinns de som igår trots tiden som gått...Minns värmen som slog emot mej när vi klev av planet ..och Palmerna som stod utanför flygplatsen sååå häftigt att få se en Palm minns jag att jag sa.....

Av Lisa Nilsson - Tisdag 12 mars 15:02

Hej kära Bloggläsare Många år har gått sen sist och jag trodde inte att min blogg var kvar🤔 Så jag tänker ta upp min Dagbok igen Idag vaknade jag med värk överallt och noll värktabletter hemma Så den här dan har gått i slowmotion Me...

Av Lisa Nilsson - 21 januari 2016 22:50

Idag besökte jag min bror som legat på sjukhuset ca 1 veckaHan ville bjuda på pizza Vi pratade en hel del om livet och hur allt blivit med oss..det blev mycket känslor som kom och tankar om att man lever ju inte för alltid och att nu när det är dålig...

Av Lisa Nilsson - 17 januari 2016 16:37


Hej hopp!    Nu var det ganska så precis 1år sedan jag bloggade sist var det den 14januari 2015 och idag är det den 17januari 2016   Förra året var väl som livet är i stort   både ris och  ros Men lite väl mycket ris kan  jag tycka!   Det...

Presentation

klocka

Calender

Facebook

Fråga mig

6 besvarade frågor

Väder

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12
13
14
15 16 17 18
19 20
21
22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Bloggerfy

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Denna blomman är jag!

Kategorier

Gästbok

Besöksstatistik

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Välkommen Till Dagsländans Blogg Hoppas ni kommer att Trivas med Blogkeen
Följ Välkommen Till Dagsländans Blogg Hoppas ni kommer att Trivas med Bloglovin'

Fibromyalgi!

Startsida Fibromyalgi Behandling Förbundet FibromyalgiNytt Man med fibromyalgi Ung med fibromyalgi Du som är anhörig Int. fibromyalgidagen Lokalföreningar Föreningsstyrelser Medlemskap Föreläsningar Broschyrer Att köpa Ge en gåva Nyheter & artiklar Svenska » 2009 » 2008 Internationella » Ordlista med. facktermer Litteratur Länkar Internationella organ Om sjukförsäkringen Forum Juridisk hjälp m.m. Fibromyalgi & sex Fibromyalgi & graviditet Kontakt Hur ligger det till? En enkel förklaring av fibromyalgi. Att förstå en komplex störning - för dem som inte har den. Fibromyalgi är ett komplext tillstånd som är svårt att förstå, speciellt om du inte har en medicinsk utbildning. Eftersom den involverar hjärnan och nervsystemet kan fibromyalgin ha en inverkan på i stort sett varje del av kroppen. Om du försöker förstå detta tillstånd hos någon som du känner kan det vara otroligt förvirrande. När många människor ser en bisarr samling av skiftande symptom som inte visar sig vid medicinska tester så bestämmer de sig för att fibromyalgi måste vara ett psykologiskt problem. Emellertid styrker en mängd vetenskapliga bevis att det är en mycket verklig, fysisk sjukdom. Att gräva sig igenom denna vetenskapliga forskning hjälper dock inte någon av oss. Termer som neurotransmittordysregulation, nociceptorer, cellenzymer och opiatbanor är inte direkt lätta att förstå. Målet med denna artikel är att med enkla ord och utan någon medicinsk jargong hjälpa dig att förstå och relatera till vad som händer i kroppen hos någon med fibromyalgi. ATT FÖRSTÅ FIBROMYALGISMÄRTA Föreställ dig att du planerar ett party och förväntar dig omkring 20 gäster. Tre eller fyra vänner har sagt att de ska komma tidigare för att hjälpa dig. Men de dyker inte upp och i stället för 20 gäster får du 100. Du är överhopad. Detta är vad som händer med smärtsignalerna hos någon som har fibromyalgi. Cellerna skickar för många smärtmeddelanden (partygäster), upp till fem gånger så många som hos en frisk person. Det kan förvandla ett milt tryck på huden, eller till och med klåda, till smärta. När smärtsignalerna når fram till hjärnan bearbetas dem av något som kallas serotonin. Personer med fibromyalgi har emellertid inte tillräckligt med serotonin (vännerna som skulle hjälpa dök inte upp) och detta gör att hjärnan blir överbelastad. Detta är orsaken till varför personer med fibromyalgi har ont i vävnader som inte uppvisar några tecken på skador. Det är inte en inbillad smärta, det är en missförstådd förnimmelse som hjärnan omvandlar till en mycket verklig smärta. Det finns andra substanser i patientens hjärna som förstärker signaler och ”skruvar upp volymen” på allting. Det kan utöver smärta inkludera ljus, ljud och lukt och detta kan belasta hjärnan. Detta kan leda till förvirring, skräck, ångest och panikattacker. ATT FÖRSTÅ FIBROMYALGINS UPP- OCH NEDGÅNGAR De flesta som lider av en kronisk sjukdom är alltid sjuka. Påverkan på kroppen vid sjukdomar som cancer, virussjukdomar eller återfallssjukdomar är ganska konstant. Det är förståeligt att det är förvirrande att se någon med fibromyalgi inte kunna uträtta någonting på måndagen, men vara fullt kapabel att göra det på onsdagen. Se på det så här; allas hormoner fluktuerar och till och med sådant som vikt och blodtryck kan stiga och falla inom loppet av en dag, vecka eller månad. Alla system och substanser i kroppen fungerar på det sättet - de reagerar på olika situationer genom att stiga och falla. Forskning visar definitivt att fibromyalgi har att göra med onormala nivåer av flera hormoner och substanser. Eftersom alla dessa går upp och ner i nivåer så befinner en eller flera sig ibland i normalzonen och ibland inte. Ju fler som befinner sig utanför normalzonen, desto värre mår den fibromyalgidrabbade. ATT FÖRSTÅ STRESS OCH FIBROMYALGI En del tror att fibromyalgipatienter är känslomässigt oförmögna att hantera stress eftersom en stressig situation vanligtvis förvärrar symptomen. Det som är viktigt att förstå är att vi reagerar både emotionellt OCH fysiskt på stress. En fysisk reaktion som vi alla får är att adrenalinet, och andra hormoner, ökar för att hjälpa kroppen att ”lägga in en högre växel” för att kunna hantera det som händer. Personer med fibromyalgi har inte tillräckligt av dessa hormoner, vilket gör att stressen tar mycket hårt på deras kroppar och kan trigga igång symptom. När vi talar om ”stress” avser vi vanligtvis den emotionella sorten som kan komma från ditt jobb, ett upptaget schema eller en personlig konflikt. Många saker orsakar faktiskt fysisk stress som t.ex. sjukdom, sömnbrist, näringsbrist och skador. Fysisk stress kan ha samma inverkan som känslomässig stress. ATT FÖRSTÅ UTMATTNINGEN SOM FÖLJER MED FIBROMYALGI Tänk på ett tillfälle då du inte bara var trött, utan verkligen utmattad. Kanske var du uppe hela natten och pluggade inför ett prov. Kanske gick du upp flera gånger för att mata en baby eller ta hand om ett sjukt barn. Kanske var det influensan eller streptokocker i halsen. Föreställ dig att vara så utmattad hela dagen medan du försöker arbeta, ta hand om barn, städa huset, laga mat etc. För de flesta människor hjälper det med en eller två nätters sömn för att bli av med den känslan, men med fibromyalgi kommer sömnstörningar som gör en god natts sömn till en raritet. En person med fibromyalgi kan ha allt från en till alla av följande sömnstörningar: • Sömnlöshet (svårighet att somna eller sova). • Oförmåga att nå djupsömn eller att stanna kvar i den. • Sömnapné (andningstörningar som kan väcka personen upprepade gånger). • Restless Legs Syndrome (RLS), det kryper och rycker i armar och ben vilket gör det svårt att sova. • Periodic Limb Movement Disorder (PLMD), ofrivilliga ryckningar i armar och ben som förhindrar djup sömn. FIBROMYALGI I ETT NÖTSKAL Många sjukdomar involverar endast en del av kroppen eller ett system. Fibromyalgi involverar emellertid hela kroppen och sätter allting ur spel. Hur bisarra och förvirrande de olika symptomen än kan vara så är de förbundna med väldigt faktiska, fysiska orsaker. Fibromyalgi kan ta någon som är utbildad, ambitiös, hårt arbetande och outtröttligt och ta ifrån dem deras förmåga att arbeta, städa hemmet, träna, tänka klart och att någonsin känna sig vaken och frisk. • Det är INTE en psykologisk ”utbrändhet” eller depression. • Det är INTE lathet. • Det är INTE gnäll eller simulering. • Det ÄR resultatet av en utbredd funktionsstörning (dysfunktionalitet) i kroppen och hjärnan som är svår att förstå, svår att behandla och, än så länge, omöjlig att bota. Det svåraste för patienter är emellertid att behöva leva med det. Att ha stöd och förståelse från nära och kära kan göra det hela mycket lättare. Startsida Fibromyalgi Behandling Förbundet FibromyalgiNytt Man med fibromyalgi Ung med fibromyalgi Du som är anhörig Int. fibromyalgidagen Lokalföreningar Föreningsstyrelser Medlemskap Föreläsningar Broschyrer Att köpa Ge en gåva Nyheter & artiklar Svenska » 2009 » 2008 Internationella » Ordlista med. facktermer Litteratur Länkar Internationella organ Om sjukförsäkringen Forum Juridisk hjälp m.m. Fibromyalgi & sex Fibromyalgi & graviditet Kontakt Hur ligger det till? En enkel förklaring av fibromyalgi. Att förstå en komplex störning - för dem som inte har den. Fibromyalgi är ett komplext tillstånd som är svårt att förstå, speciellt om du inte har en medicinsk utbildning. Eftersom den involverar hjärnan och nervsystemet kan fibromyalgin ha en inverkan på i stort sett varje del av kroppen. Om du försöker förstå detta tillstånd hos någon som du känner kan det vara otroligt förvirrande. När många människor ser en bisarr samling av skiftande symptom som inte visar sig vid medicinska tester så bestämmer de sig för att fibromyalgi måste vara ett psykologiskt problem. Emellertid styrker en mängd vetenskapliga bevis att det är en mycket verklig, fysisk sjukdom. Att gräva sig igenom denna vetenskapliga forskning hjälper dock inte någon av oss. Termer som neurotransmittordysregulation, nociceptorer, cellenzymer och opiatbanor är inte direkt lätta att förstå. Målet med denna artikel är att med enkla ord och utan någon medicinsk jargong hjälpa dig att förstå och relatera till vad som händer i kroppen hos någon med fibromyalgi. ATT FÖRSTÅ FIBROMYALGISMÄRTA Föreställ dig att du planerar ett party och förväntar dig omkring 20 gäster. Tre eller fyra vänner har sagt att de ska komma tidigare för att hjälpa dig. Men de dyker inte upp och i stället för 20 gäster får du 100. Du är överhopad. Detta är vad som händer med smärtsignalerna hos någon som har fibromyalgi. Cellerna skickar för många smärtmeddelanden (partygäster), upp till fem gånger så många som hos en frisk person. Det kan förvandla ett milt tryck på huden, eller till och med klåda, till smärta. När smärtsignalerna når fram till hjärnan bearbetas dem av något som kallas serotonin. Personer med fibromyalgi har emellertid inte tillräckligt med serotonin (vännerna som skulle hjälpa dök inte upp) och detta gör att hjärnan blir överbelastad. Detta är orsaken till varför personer med fibromyalgi har ont i vävnader som inte uppvisar några tecken på skador. Det är inte en inbillad smärta, det är en missförstådd förnimmelse som hjärnan omvandlar till en mycket verklig smärta. Det finns andra substanser i patientens hjärna som förstärker signaler och ”skruvar upp volymen” på allting. Det kan utöver smärta inkludera ljus, ljud och lukt och detta kan belasta hjärnan. Detta kan leda till förvirring, skräck, ångest och panikattacker. ATT FÖRSTÅ FIBROMYALGINS UPP- OCH NEDGÅNGAR De flesta som lider av en kronisk sjukdom är alltid sjuka. Påverkan på kroppen vid sjukdomar som cancer, virussjukdomar eller återfallssjukdomar är ganska konstant. Det är förståeligt att det är förvirrande att se någon med fibromyalgi inte kunna uträtta någonting på måndagen, men vara fullt kapabel att göra det på onsdagen. Se på det så här; allas hormoner fluktuerar och till och med sådant som vikt och blodtryck kan stiga och falla inom loppet av en dag, vecka eller månad. Alla system och substanser i kroppen fungerar på det sättet - de reagerar på olika situationer genom att stiga och falla. Forskning visar definitivt att fibromyalgi har att göra med onormala nivåer av flera hormoner och substanser. Eftersom alla dessa går upp och ner i nivåer så befinner en eller flera sig ibland i normalzonen och ibland inte. Ju fler som befinner sig utanför normalzonen, desto värre mår den fibromyalgidrabbade. ATT FÖRSTÅ STRESS OCH FIBROMYALGI En del tror att fibromyalgipatienter är känslomässigt oförmögna att hantera stress eftersom en stressig situation vanligtvis förvärrar symptomen. Det som är viktigt att förstå är att vi reagerar både emotionellt OCH fysiskt på stress. En fysisk reaktion som vi alla får är att adrenalinet, och andra hormoner, ökar för att hjälpa kroppen att ”lägga in en högre växel” för att kunna hantera det som händer. Personer med fibromyalgi har inte tillräckligt av dessa hormoner, vilket gör att stressen tar mycket hårt på deras kroppar och kan trigga igång symptom. När vi talar om ”stress” avser vi vanligtvis den emotionella sorten som kan komma från ditt jobb, ett upptaget schema eller en personlig konflikt. Många saker orsakar faktiskt fysisk stress som t.ex. sjukdom, sömnbrist, näringsbrist och skador. Fysisk stress kan ha samma inverkan som känslomässig stress. ATT FÖRSTÅ UTMATTNINGEN SOM FÖLJER MED FIBROMYALGI Tänk på ett tillfälle då du inte bara var trött, utan verkligen utmattad. Kanske var du uppe hela natten och pluggade inför ett prov. Kanske gick du upp flera gånger för att mata en baby eller ta hand om ett sjukt barn. Kanske var det influensan eller streptokocker i halsen. Föreställ dig att vara så utmattad hela dagen medan du försöker arbeta, ta hand om barn, städa huset, laga mat etc. För de flesta människor hjälper det med en eller två nätters sömn för att bli av med den känslan, men med fibromyalgi kommer sömnstörningar som gör en god natts sömn till en raritet. En person med fibromyalgi kan ha allt från en till alla av följande sömnstörningar: • Sömnlöshet (svårighet att somna eller sova). • Oförmåga att nå djupsömn eller att stanna kvar i den. • Sömnapné (andningstörningar som kan väcka personen upprepade gånger). • Restless Legs Syndrome (RLS), det kryper och rycker i armar och ben vilket gör det svårt att sova. • Periodic Limb Movement Disorder (PLMD), ofrivilliga ryckningar i armar och ben som förhindrar djup sömn. FIBROMYALGI I ETT NÖTSKAL Många sjukdomar involverar endast en del av kroppen eller ett system. Fibromyalgi involverar emellertid hela kroppen och sätter allting ur spel. Hur bisarra och förvirrande de olika symptomen än kan vara så är de förbundna med väldigt faktiska, fysiska orsaker. Fibromyalgi kan ta någon som är utbildad, ambitiös, hårt arbetande och outtröttligt och ta ifrån dem deras förmåga att arbeta, städa hemmet, träna, tänka klart och att någonsin känna sig vaken och frisk. • Det är INTE en psykologisk ”utbrändhet” eller depression. • Det är INTE lathet. • Det är INTE gnäll eller simulering. • Det ÄR resultatet av en utbredd funktionsstörning (dysfunktionalitet) i kroppen och hjärnan som är svår att förstå, svår att behandla och, än så länge, omöjlig att bota. Det svåraste för patienter är emellertid att behöva leva med det. Att ha stöd och förståelse från nära och kära kan göra det hela mycket lättare.

snö


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se