Välkommen Till Dagsländans Blogg Hoppas ni kommer att Trivas

Alla inlägg under september 2009

Av Lisa Nilsson - 16 september 2009 22:43

Hej på er Alla härliga bloggisar...Jag vill börja med att säga att jag blir sååå OÄNDLIGT GLAD när jag får läsa att ni gillar det jag skriver...

 

Ibland blir jag lite BLYYG..   Fast jag känner en sån värme ifrån er så jag blir baara så Lycklig av att höra era komplimanger...TACK FÖR ATT NI FINNS...Ps... så vill jag bara tillägga att jag förbereder Aldrig vad jag ska skriva om utan det bara ploppar upp Liksom...sen kan jag tänka efteråt,,Nämen oj föör Personligt Kanske eller,,,Nu försöker hon va lustig igen...Men som sagt jag fattar ibland inte förrän efteråt när jag läst era kommentarer att jag varit rolig..Och det är ju ännu skojigare då.hhahahha

 

 

 

Nu Till Min TAVLA,,,Haha näe det var inte så märkvärdigt,,Men sonen skämdes såklart i vanlig ordning för sin mor....Fast han skrattar oftast gott efteråt och brukar skrattande säga..*Mamma Är du helt knäpp du ELller*

Mitt svar:.*Jaa vaddådå*Det vet du väl lilla gubben att  mamma inte alltid fattar när hon gör bort sej...Elller nämen snälla Niclas såååå Farligt var det väl inte...   Nu till vaad som hände...Vi hade tvättstugan idag på em/kvällen Och Mycket tvätt eftersom jag tvättade en massa extra idag...Och Niclas o gubben var med o hjälpte till..Men Niclas kom o skulle hjälpa mej med det sista..Och eftersom man är nyinflyttad här och inte vet om man kan vara kvar en stund extra tills den andra kommer för att man inte hunnit fått torrt..(Det är ju sånt där Kodlås här eller vad det heter)..

 

Men jag chansade idag eftersom min tvätt inte var torr..så jag stog som bäst o manglade lakan när nästa tvätt Gubbe kom...Jag hade förväntat mej en helt vanlig människa som jag kunde fråga om detta med tvättider o så...

 

Men In Kliver MIN DOKTOR!!!!!!!!!! Haahhhaha,,,ÄÄÄÄÄÄÄÄhhhhhhhh Jag blev så tagen av det så jag började typ stamma om vartannat blev ivrig...Så jag sa i en väldig fart,,HEEEEjj eh eh jag är nyinflyttad här o vet inte riktigt det här med tiderna o om man får va k¨var en stund efter ifall man inte hunnit klart eller att man intehunnit fått torrt,,eh eh vet du du e min  Doktor,,,,

 

Slog en titt på min son som vek undan o gav ´mej en typ MEEN MAAMAAAAAA VA FAAAn!!! Och illröd i fejan va han,,samtidigt som jag såg hur han skratta åt mej...

 

 

Doktorn Han hejade glatt när han kom in och han uppfattade nog inte helt vad jag sa utan bara det SISTA,,,Vilket då han LOG med hela Ansiktet o sa på sin Polsk eller vad..svårt att placera var han kommer ifrån för Land,,Eh börja han me Jättetuuur att ha din doktor såå nära o sammma område,,,   Roligt Roligt,,,   Och vinkade överseende me handen näääee gör Ingentinge.

 

Hahha ojojoj och jag kom totalt av mej i allt..så medans han la i sin tvätt i maskinerna så Fastnade mitt lakans h..levete i mangeln såklart och jag började rycka o härja ..samtidigt som Niclas Glodde me uppspärrade ögon på mej..Och såg typ vad han tänkte igen,,,MEEEEEEn MAAAAMMma för fn Skärp dej inte nu...

 

Jag gav han svar direkt rakt ut,,,jamen jamen jag kan väl faan inte rå för att det blev så här precis nuuuu...Och Farbror Doktorn såg jag små le i bakgrunden åt mej..han tänkte säkert typ...hahha ja se PATIENTER....

 

Och när jag gick in ifrån tvättstugan kom jag o Tänka på en fånig grej dom hade i expressen förut fast rätt kul...och såå måste jag ha blivit uppfattad idag..

Jag mötte Lassie...Kommer ni ihåg det!!!

 

 

 Före Tvättstugan idag hände också en rolig grej Faktiskt...Men den orkar jag inte ta nu..Men joo jag måste ta den nu för det var skitskoj...

 

Två små tjejer här på gårn är såna där riktiga pillimariska rackarungar...och idag när vi kom så sa ena tjejen HEEEEEE,,,Heeej svara jag tillbaks,,*Fryser inte du*

NÄE svara jag,,,Jag hade t-shirt o väst på mej..och hon hade typ regnjacka o galonisar och stövlar så hon var väl vad man säger rätt klädd för dagens väder..

 

Sen hör jag hur dom fnissar bakom oss och den ena säger *Hiihi han ser ut som en APA* hahhhhahhhhaaa Dom mena mi gubbe hahhahha...och det roliga var att han trodde dom menade mej och började skratta o reta mej...och jag skratta så jag höll på pinka på mej för att han inte fatta att det var han dom mena,,,

 

till slut fick jag bara fram *Meeen Fattta* Det är ju du som har dom ÖRONEN som en APA...hahhahahahahaha  

 

ANNONS

Mia

Av Lisa Nilsson - 16 september 2009 15:50

Jo Mia Det har precis det jag tänkte tillägga..Du tog orden ur mun på mej så att säga hihi...Jo att om Inte T funnits så hade ju heller inte mina underbara ungar funnits..              Och jag lovar att försöka extra så jag tar mej ifrån min cig,,Den ska inte få ta mej ifrån dom...

 

Nej jag har inte fått nån tidning?!   KRAAAAAM..

 

Vet ni vilket pucko jag är,,har jämt tyckt att texten är fööör Liten här och har totalt missat att man kan välja STORLEKEN på den....

På tal om det,,STOOORLEKEN,,,HAR BETYDELSE (FNISS)..    

ANNONS
Av Lisa Nilsson - 16 september 2009 12:18

   kom över mej igår...Det som fick mej att tänka på allt igen var,,,Dels Patrick swaze Död...Han dog i samma cancer som min Gode vän k för snart precis ett år sedan...Tankarna började ofrånkomlig gå till honom och hans familj...När jag spelade låten An Angel med kelly family,,var dom där igen...Och lyssnade på deras övriga låtar läste lite om dom och hittade en låt dom skrivit o sjöng om sin Mamma som dött...


Jag såg denna familj hur dom bearbetat sin sorg efter Mamman med Music,,Jag tänkte på k s Familj hur dom har det nu,,,Hur dom har bearbetat detta år efter sin Pappa...


Jag Tänkte på deras Lilla Dotter E(Hon var också bara 5År som kellyfamilys son som sjunger) Kanske hon sitter som flickan här o ber o pratar med sin pappa och undrar VARFÖR han skulle behöv dras bort så tidigt ifrån dom,,,  Jag tänker på hans fru Min vän L har hon kunnat orka med allt hur har hon bearbetat sorgen detta år,,,,   Efter sin Man....


Jag Tänker på deras söner *Pojkarna* Hur har dom haft det hur har dom orkat,,Dom hade en fantastisk pappa som månade om dom och var som en pappa ska va...


Mina tankar gick till mina egna barn,,Jag skulle vilja gå in till min son och säga FÖRLÅT min älskade unge för att jag valde fel pappa till dej ,,,,Och gå över till Natta också och be om förlåt,,,

Men det kan man ju inte ,,,Deras pappa var stundvis en bra pappa också även om stunderna var få så fanns dom..Tyvärr så kan man ju inte välja sina föräldrar och det finns ju många barn som har det mycket mycket värre..Det tröstar jag mej med..Jag tar till mej Låten Åh Älskade Mamma ser min egen son o dotter sjunga dessa låtar ifall jag går bort..Usch jag vill Inte Absolut inte lämna er,,Och kommer finnas här för er såååå lääänge jag orkar...  

Jag Tänder Detta Ljus för er En liten Familj som Alldeles för tidigt behövde få drabbas av en Fruktansvärd sorg efter sin Pappa...  Och Till er Mina kära barn,,Vi Har varandra och vi ska ta vara på den tiden och ha det BÄST....  

Av Lisa Nilsson - 16 september 2009 11:15

   Idag är vi ARG här...Och dagens skäll får Vaktmästaren...

 

För att han varit en RIKTIG KLANT!!! Jag bad om jord och Gräsfrö till våran baksida som det knappt finns ett grässtrå¨på...Och det var inga problem med att få det(grannen hade tipsat oss om att man fick det)..Så igår när han var här och försökte fixa torktumlaren som var trasig när vi flyttade in så pratade vi om just detta Jord + gräsfrö...Och han tyckte att vi kunde göra detta nu på hösten för att få en fiin gräsmatta till sommaren...

 

Jag sa att man kanske ändå skulle vänta till våren för att det blir ju så himla smutsigt nu på hösten/vintern och sen våren eftersom det inte kommer att växa upp nåt precis under dessa månader...

 

Jomen svarade han det blir skitbra om man gör detta nu,,,Jaha ok sa jag då gör vi väl så då..

 

Han lovade komma denna v med en skopa jord...

 

När jag satt där ute igårkväll så funderade jag över hur han skulle få dit jorden eftersom det står bilar parkerade utanför staketet,,Men men tänkte jag han plingar väl till när han kommer så ifall  vi står där får flytta på bilen....Meeeen ICKE....

 

När jag kommer upp imorse Ligger VÄRLDENS Jordlass alldeles innanför GRIINDEN!!!!!!!!

Vilket jäkla PUCKO!!! så nu lär vi först skotta undan det därifrån till stället vi tänkt lägga upp det på..för vi enades igår gubben o jag om att vänta tills Våren med detta..

Av Lisa Nilsson - 15 september 2009 23:16

  


Av Lisa Nilsson - 15 september 2009 22:37

Börjar med dej Mia...  

 

vet att du följer mej i Livet på bloggen och kommenterar när du känner för det..

Jag Vill tacka dej också speciellt som jag gjort till dom andra med 'Blogg även om rosorna också var till dej..

Jo det känndes bra att jag slapp ta Ambulans när det var som värst,,,Jag har ju gått på kognitiv beteende terapi för Många år sedan när jag hade en jobbig period med Panikatacker..Men man tror ju nu eftersom man inte haft nån jätteatack på så många år att det är nåt annat..Nu har det iockförsej varit det också..hjärtat var ju inte helt ok sist så då blir man ju extra rädd..oops detta blev ju lite långt skulle kanske Mailat detta men men,,Min mail krånglar ju som du vet och har inte kommit underfund med vad det är för fel ännu..Inte ens han som vi får hjälp med datan av fattar inte varför jag inte kan Maila till vissa + att dom inte kan maila till mej heller..Jo och så din kommentar över T,,,Värmde också..

Och den idag...Joo jag vet att man ska steka köttfärsen extra vilken det än är..Och jag är en sån som översteker ofta köttfärs för det finns inget äckligare än när det är klumpar i köttfärssås...

 

En Bamsekram till dej kommer hääär...  

 

Och Till dej Rozza:  

Skoj att du gillar mina bakgrunder,,och Rosorna var även till dej gumman..Saknar dej också..

 

Och en Bamsekram kommer farandes till dej nuuuuuuuu,,,  

 

 

 

Av Lisa Nilsson - 15 september 2009 19:29

Puh jag hittade det utlovade plåstret till dej Karin,, Som du gav mej för länge sen hihi..Jag trodde att det var kvar i den gamla datan...

 

Men det fanns i en mapp...SÅ nu min kära bloggis karin får du ta detta plåster och hoppas att du blir piggare i huvudet och nacken,,  

 

Presentation

klocka

Calender

Facebook

Fråga mig

6 besvarade frågor

Väder

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Bloggerfy

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Denna blomman är jag!

Kategorier

Gästbok

Besöksstatistik

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Välkommen Till Dagsländans Blogg Hoppas ni kommer att Trivas med Blogkeen
Följ Välkommen Till Dagsländans Blogg Hoppas ni kommer att Trivas med Bloglovin'

Fibromyalgi!

Startsida Fibromyalgi Behandling Förbundet FibromyalgiNytt Man med fibromyalgi Ung med fibromyalgi Du som är anhörig Int. fibromyalgidagen Lokalföreningar Föreningsstyrelser Medlemskap Föreläsningar Broschyrer Att köpa Ge en gåva Nyheter & artiklar Svenska » 2009 » 2008 Internationella » Ordlista med. facktermer Litteratur Länkar Internationella organ Om sjukförsäkringen Forum Juridisk hjälp m.m. Fibromyalgi & sex Fibromyalgi & graviditet Kontakt Hur ligger det till? En enkel förklaring av fibromyalgi. Att förstå en komplex störning - för dem som inte har den. Fibromyalgi är ett komplext tillstånd som är svårt att förstå, speciellt om du inte har en medicinsk utbildning. Eftersom den involverar hjärnan och nervsystemet kan fibromyalgin ha en inverkan på i stort sett varje del av kroppen. Om du försöker förstå detta tillstånd hos någon som du känner kan det vara otroligt förvirrande. När många människor ser en bisarr samling av skiftande symptom som inte visar sig vid medicinska tester så bestämmer de sig för att fibromyalgi måste vara ett psykologiskt problem. Emellertid styrker en mängd vetenskapliga bevis att det är en mycket verklig, fysisk sjukdom. Att gräva sig igenom denna vetenskapliga forskning hjälper dock inte någon av oss. Termer som neurotransmittordysregulation, nociceptorer, cellenzymer och opiatbanor är inte direkt lätta att förstå. Målet med denna artikel är att med enkla ord och utan någon medicinsk jargong hjälpa dig att förstå och relatera till vad som händer i kroppen hos någon med fibromyalgi. ATT FÖRSTÅ FIBROMYALGISMÄRTA Föreställ dig att du planerar ett party och förväntar dig omkring 20 gäster. Tre eller fyra vänner har sagt att de ska komma tidigare för att hjälpa dig. Men de dyker inte upp och i stället för 20 gäster får du 100. Du är överhopad. Detta är vad som händer med smärtsignalerna hos någon som har fibromyalgi. Cellerna skickar för många smärtmeddelanden (partygäster), upp till fem gånger så många som hos en frisk person. Det kan förvandla ett milt tryck på huden, eller till och med klåda, till smärta. När smärtsignalerna når fram till hjärnan bearbetas dem av något som kallas serotonin. Personer med fibromyalgi har emellertid inte tillräckligt med serotonin (vännerna som skulle hjälpa dök inte upp) och detta gör att hjärnan blir överbelastad. Detta är orsaken till varför personer med fibromyalgi har ont i vävnader som inte uppvisar några tecken på skador. Det är inte en inbillad smärta, det är en missförstådd förnimmelse som hjärnan omvandlar till en mycket verklig smärta. Det finns andra substanser i patientens hjärna som förstärker signaler och ”skruvar upp volymen” på allting. Det kan utöver smärta inkludera ljus, ljud och lukt och detta kan belasta hjärnan. Detta kan leda till förvirring, skräck, ångest och panikattacker. ATT FÖRSTÅ FIBROMYALGINS UPP- OCH NEDGÅNGAR De flesta som lider av en kronisk sjukdom är alltid sjuka. Påverkan på kroppen vid sjukdomar som cancer, virussjukdomar eller återfallssjukdomar är ganska konstant. Det är förståeligt att det är förvirrande att se någon med fibromyalgi inte kunna uträtta någonting på måndagen, men vara fullt kapabel att göra det på onsdagen. Se på det så här; allas hormoner fluktuerar och till och med sådant som vikt och blodtryck kan stiga och falla inom loppet av en dag, vecka eller månad. Alla system och substanser i kroppen fungerar på det sättet - de reagerar på olika situationer genom att stiga och falla. Forskning visar definitivt att fibromyalgi har att göra med onormala nivåer av flera hormoner och substanser. Eftersom alla dessa går upp och ner i nivåer så befinner en eller flera sig ibland i normalzonen och ibland inte. Ju fler som befinner sig utanför normalzonen, desto värre mår den fibromyalgidrabbade. ATT FÖRSTÅ STRESS OCH FIBROMYALGI En del tror att fibromyalgipatienter är känslomässigt oförmögna att hantera stress eftersom en stressig situation vanligtvis förvärrar symptomen. Det som är viktigt att förstå är att vi reagerar både emotionellt OCH fysiskt på stress. En fysisk reaktion som vi alla får är att adrenalinet, och andra hormoner, ökar för att hjälpa kroppen att ”lägga in en högre växel” för att kunna hantera det som händer. Personer med fibromyalgi har inte tillräckligt av dessa hormoner, vilket gör att stressen tar mycket hårt på deras kroppar och kan trigga igång symptom. När vi talar om ”stress” avser vi vanligtvis den emotionella sorten som kan komma från ditt jobb, ett upptaget schema eller en personlig konflikt. Många saker orsakar faktiskt fysisk stress som t.ex. sjukdom, sömnbrist, näringsbrist och skador. Fysisk stress kan ha samma inverkan som känslomässig stress. ATT FÖRSTÅ UTMATTNINGEN SOM FÖLJER MED FIBROMYALGI Tänk på ett tillfälle då du inte bara var trött, utan verkligen utmattad. Kanske var du uppe hela natten och pluggade inför ett prov. Kanske gick du upp flera gånger för att mata en baby eller ta hand om ett sjukt barn. Kanske var det influensan eller streptokocker i halsen. Föreställ dig att vara så utmattad hela dagen medan du försöker arbeta, ta hand om barn, städa huset, laga mat etc. För de flesta människor hjälper det med en eller två nätters sömn för att bli av med den känslan, men med fibromyalgi kommer sömnstörningar som gör en god natts sömn till en raritet. En person med fibromyalgi kan ha allt från en till alla av följande sömnstörningar: • Sömnlöshet (svårighet att somna eller sova). • Oförmåga att nå djupsömn eller att stanna kvar i den. • Sömnapné (andningstörningar som kan väcka personen upprepade gånger). • Restless Legs Syndrome (RLS), det kryper och rycker i armar och ben vilket gör det svårt att sova. • Periodic Limb Movement Disorder (PLMD), ofrivilliga ryckningar i armar och ben som förhindrar djup sömn. FIBROMYALGI I ETT NÖTSKAL Många sjukdomar involverar endast en del av kroppen eller ett system. Fibromyalgi involverar emellertid hela kroppen och sätter allting ur spel. Hur bisarra och förvirrande de olika symptomen än kan vara så är de förbundna med väldigt faktiska, fysiska orsaker. Fibromyalgi kan ta någon som är utbildad, ambitiös, hårt arbetande och outtröttligt och ta ifrån dem deras förmåga att arbeta, städa hemmet, träna, tänka klart och att någonsin känna sig vaken och frisk. • Det är INTE en psykologisk ”utbrändhet” eller depression. • Det är INTE lathet. • Det är INTE gnäll eller simulering. • Det ÄR resultatet av en utbredd funktionsstörning (dysfunktionalitet) i kroppen och hjärnan som är svår att förstå, svår att behandla och, än så länge, omöjlig att bota. Det svåraste för patienter är emellertid att behöva leva med det. Att ha stöd och förståelse från nära och kära kan göra det hela mycket lättare. Startsida Fibromyalgi Behandling Förbundet FibromyalgiNytt Man med fibromyalgi Ung med fibromyalgi Du som är anhörig Int. fibromyalgidagen Lokalföreningar Föreningsstyrelser Medlemskap Föreläsningar Broschyrer Att köpa Ge en gåva Nyheter & artiklar Svenska » 2009 » 2008 Internationella » Ordlista med. facktermer Litteratur Länkar Internationella organ Om sjukförsäkringen Forum Juridisk hjälp m.m. Fibromyalgi & sex Fibromyalgi & graviditet Kontakt Hur ligger det till? En enkel förklaring av fibromyalgi. Att förstå en komplex störning - för dem som inte har den. Fibromyalgi är ett komplext tillstånd som är svårt att förstå, speciellt om du inte har en medicinsk utbildning. Eftersom den involverar hjärnan och nervsystemet kan fibromyalgin ha en inverkan på i stort sett varje del av kroppen. Om du försöker förstå detta tillstånd hos någon som du känner kan det vara otroligt förvirrande. När många människor ser en bisarr samling av skiftande symptom som inte visar sig vid medicinska tester så bestämmer de sig för att fibromyalgi måste vara ett psykologiskt problem. Emellertid styrker en mängd vetenskapliga bevis att det är en mycket verklig, fysisk sjukdom. Att gräva sig igenom denna vetenskapliga forskning hjälper dock inte någon av oss. Termer som neurotransmittordysregulation, nociceptorer, cellenzymer och opiatbanor är inte direkt lätta att förstå. Målet med denna artikel är att med enkla ord och utan någon medicinsk jargong hjälpa dig att förstå och relatera till vad som händer i kroppen hos någon med fibromyalgi. ATT FÖRSTÅ FIBROMYALGISMÄRTA Föreställ dig att du planerar ett party och förväntar dig omkring 20 gäster. Tre eller fyra vänner har sagt att de ska komma tidigare för att hjälpa dig. Men de dyker inte upp och i stället för 20 gäster får du 100. Du är överhopad. Detta är vad som händer med smärtsignalerna hos någon som har fibromyalgi. Cellerna skickar för många smärtmeddelanden (partygäster), upp till fem gånger så många som hos en frisk person. Det kan förvandla ett milt tryck på huden, eller till och med klåda, till smärta. När smärtsignalerna når fram till hjärnan bearbetas dem av något som kallas serotonin. Personer med fibromyalgi har emellertid inte tillräckligt med serotonin (vännerna som skulle hjälpa dök inte upp) och detta gör att hjärnan blir överbelastad. Detta är orsaken till varför personer med fibromyalgi har ont i vävnader som inte uppvisar några tecken på skador. Det är inte en inbillad smärta, det är en missförstådd förnimmelse som hjärnan omvandlar till en mycket verklig smärta. Det finns andra substanser i patientens hjärna som förstärker signaler och ”skruvar upp volymen” på allting. Det kan utöver smärta inkludera ljus, ljud och lukt och detta kan belasta hjärnan. Detta kan leda till förvirring, skräck, ångest och panikattacker. ATT FÖRSTÅ FIBROMYALGINS UPP- OCH NEDGÅNGAR De flesta som lider av en kronisk sjukdom är alltid sjuka. Påverkan på kroppen vid sjukdomar som cancer, virussjukdomar eller återfallssjukdomar är ganska konstant. Det är förståeligt att det är förvirrande att se någon med fibromyalgi inte kunna uträtta någonting på måndagen, men vara fullt kapabel att göra det på onsdagen. Se på det så här; allas hormoner fluktuerar och till och med sådant som vikt och blodtryck kan stiga och falla inom loppet av en dag, vecka eller månad. Alla system och substanser i kroppen fungerar på det sättet - de reagerar på olika situationer genom att stiga och falla. Forskning visar definitivt att fibromyalgi har att göra med onormala nivåer av flera hormoner och substanser. Eftersom alla dessa går upp och ner i nivåer så befinner en eller flera sig ibland i normalzonen och ibland inte. Ju fler som befinner sig utanför normalzonen, desto värre mår den fibromyalgidrabbade. ATT FÖRSTÅ STRESS OCH FIBROMYALGI En del tror att fibromyalgipatienter är känslomässigt oförmögna att hantera stress eftersom en stressig situation vanligtvis förvärrar symptomen. Det som är viktigt att förstå är att vi reagerar både emotionellt OCH fysiskt på stress. En fysisk reaktion som vi alla får är att adrenalinet, och andra hormoner, ökar för att hjälpa kroppen att ”lägga in en högre växel” för att kunna hantera det som händer. Personer med fibromyalgi har inte tillräckligt av dessa hormoner, vilket gör att stressen tar mycket hårt på deras kroppar och kan trigga igång symptom. När vi talar om ”stress” avser vi vanligtvis den emotionella sorten som kan komma från ditt jobb, ett upptaget schema eller en personlig konflikt. Många saker orsakar faktiskt fysisk stress som t.ex. sjukdom, sömnbrist, näringsbrist och skador. Fysisk stress kan ha samma inverkan som känslomässig stress. ATT FÖRSTÅ UTMATTNINGEN SOM FÖLJER MED FIBROMYALGI Tänk på ett tillfälle då du inte bara var trött, utan verkligen utmattad. Kanske var du uppe hela natten och pluggade inför ett prov. Kanske gick du upp flera gånger för att mata en baby eller ta hand om ett sjukt barn. Kanske var det influensan eller streptokocker i halsen. Föreställ dig att vara så utmattad hela dagen medan du försöker arbeta, ta hand om barn, städa huset, laga mat etc. För de flesta människor hjälper det med en eller två nätters sömn för att bli av med den känslan, men med fibromyalgi kommer sömnstörningar som gör en god natts sömn till en raritet. En person med fibromyalgi kan ha allt från en till alla av följande sömnstörningar: • Sömnlöshet (svårighet att somna eller sova). • Oförmåga att nå djupsömn eller att stanna kvar i den. • Sömnapné (andningstörningar som kan väcka personen upprepade gånger). • Restless Legs Syndrome (RLS), det kryper och rycker i armar och ben vilket gör det svårt att sova. • Periodic Limb Movement Disorder (PLMD), ofrivilliga ryckningar i armar och ben som förhindrar djup sömn. FIBROMYALGI I ETT NÖTSKAL Många sjukdomar involverar endast en del av kroppen eller ett system. Fibromyalgi involverar emellertid hela kroppen och sätter allting ur spel. Hur bisarra och förvirrande de olika symptomen än kan vara så är de förbundna med väldigt faktiska, fysiska orsaker. Fibromyalgi kan ta någon som är utbildad, ambitiös, hårt arbetande och outtröttligt och ta ifrån dem deras förmåga att arbeta, städa hemmet, träna, tänka klart och att någonsin känna sig vaken och frisk. • Det är INTE en psykologisk ”utbrändhet” eller depression. • Det är INTE lathet. • Det är INTE gnäll eller simulering. • Det ÄR resultatet av en utbredd funktionsstörning (dysfunktionalitet) i kroppen och hjärnan som är svår att förstå, svår att behandla och, än så länge, omöjlig att bota. Det svåraste för patienter är emellertid att behöva leva med det. Att ha stöd och förståelse från nära och kära kan göra det hela mycket lättare.

snö


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se