Välkommen Till Dagsländans Blogg Hoppas ni kommer att Trivas

Alla inlägg under september 2009

Av Lisa Nilsson - 28 september 2009 10:22

   Hihihi va roligt jag hade också när jag läste era kommentarer wiper o Berith...Det är så skoj när man har samma humor och kan roa varann...

 

Wiper:Jag såg framför mej din man som låg där bredvid i snarkmasken hahahaha..Jag har ju själv en sån så jag ser nog lika ut hihiihi....

 

Berith:Nä tyvärr så drömde jag ingen härlig dröm inatt,,Utan vaknade som vanligt upp med denne man,,,      hihihihi,,,

ANNONS
Av Lisa Nilsson - 27 september 2009 10:54

Här har man vart uppe me tuppen! ja tupp o tupp inte ordagrant men Tiiiidigt...

 

Hade lovat Rozza att jag skulle skjutsa henne till jobbet på morron! så det gjorde jag ,,och med mej hade jag ubba o kusen..Ubba var inte riktigt körbar idag,,,

 

Men han fick ändå åka med oss för jag är lite småfeg o köra bil efter att jag mått risigt så länge..Men med sällskap går det bättre..Rozza tycker om när jag kör för hon tycker att hon lär sej mer av min körning än av Urbans för att jag tar det lite mer lugnt och kollar extra och då tycker Rozza att hon kan hänga med o lära sej av min körning..  

 

Vet ni jag hade en UUUUUNDERBAR DRÖM INATT!!

Jag drömde om typ en sån här man,,,   Vaknade med ett Leende på läpparna och sträcker ut mina armar för att greppa tag i skönheten bredvid mej(Var inte riktigt vaken)...Men när jag väl var intill honom...så byttes mitt Leende och härliga känsla av att jag själv halvskrek IIIIIIIIIHHH....

För Drömmen var ju tyvärr bara en dröm..bredvid mej låg ju en Liknande varelse som denna...   VILKEN MARDRÖM!!!! Hiiihihi

ANNONS
Av Lisa Nilsson - 26 september 2009 11:08

Hej Alla goa vänner här ute,,,Vill kila in lite snabbt för att Tacka för era goa kommentarer,,Har varit lite hektiskt dessa dagar så jag har inte hunnit sitta här just nåt och precis när jag satt mej har antingen telefon ringt eller nåt annat,,

 

Men det blir väl snart som vanligt igen,,idag har vi firat Urban och det var trevligt..Men imorse trodde jag att vi skulle bli tvungen att skjuta upp festen eller flytta den nån annastans..För jag vaknade med ett Hemskt migrän anfall och kräktes som en älg,,fy sjutton(Ursäkta överinfon) hihi...

 

Men jag lyckades hålla mej på benen och genomföra allt donande o fixande,,och det blev som sagt lyckat,,Nu har det släppt och vi spelar BINGOLOTTO,,

 

Och VUNNIT har jag gjort HEELA 2 sverige lotter,,(Fniss)..  

 

 

Av Lisa Nilsson - 25 september 2009 11:29

JÄTTE GLAAAAAAD!  

 

 

 

Heeela Jaag spritter i kroppen idaaaaag!!!!!   Jag DANSADE( NÄSTAN DÅ)...Blev väl mer så här>>>>>< En stel Dans hihi...  Och TÅRARNA Forsade    Men Idag var det inte av sorg Utan av en OTROLIG LÄTTNAD O GLÄDJE

 

 

När sköterskan i den andra änden av telefonen meddelade mina Röntgen svar och sa Lungorna såg helt normala ut,,,,,

 

Inga tecken på cancer!!!!!!!Eller nåt annat...

 

 

Fy17 vilken lättnad,,,Jag grät av glädje och sköterskan sa Hallå,,,Jaja ursäkta men jag har varit så himla orolig för detta så jag blev helt stum,,,Åh svara hon Lilla vän så sköönt att jag kunde ge dej ett sånt glädjande besked då..jaaa Tack svara jag,,,

 

Och glömmde helt bort mitt andra svar på knät,,,Då sa hon jo du hade ju röntgat ditt knä också,,vill du att jag läser upp svaret på det också eller? jajjaa gud det glömde jag helt hihi,,,

 

Mm svara hon fast det sämre svaret kanske du kan ta nu då när det viktigaste som du var orolig för visade sej vara bra,,,Och hade det varit en annan dag så hade jag väl blivit orolig då när hon sa så,,Men jag sa jajja det förstår jag att det är nåt fel på det så det kan jag ta hihi...

 

Och det hon kunde tyda var att jag har en massa broskbildning mm och så sa hon du måste ha väldigt ont o mycket problem med det va!Äe jaa jo det har jag ju..Men det kan man väl fixa va eller hur?

 

Ja jo helt klart fast jag lär be din doktor ringa dej för att förklara lite mer om vad som står om ditt knä för som sagt jag kan inte tyda riktigt allt...

 

Och jag var så Glad så jag sa bara jaa jaa...Men det var huvudsaken med lungorna så knäts fel tar jag,,och han ringer nästa v..

 

 

+ att jag frågade om rökavvänjnigs tiden och den höll en anna sköterska på med bredvid henne och jag blir kallad till den 12oktober,,,för sluta röka ska jag även om allt var bra för det kan ju förändras i ett nafs det vet man ju...  

Av Lisa Nilsson - 24 september 2009 19:38

  

 

Här har det varit full rulle med städning    och tvättstuga..   Natta har varit här också och hjälpt till med både städ o tvätt,,Gubben ska ju fira sin 50Års dag i helgen..Så då är det lite att stå i...Jag har Inte fått svar ännu på röntgen men ska återkomma imorrn...Har väl haft mina små deppis stunder idag ändå ..Eller Rättare sagt grubblerier..

Blir så mycket tankar när man har ungarna och Rasheed ikring sej..För man tänker ju om man blir allvarligt sjuk och lär lämna dom,,Vem har dom då? Visst dom är ju vuxna men iallafall...Deras far är ju inte mycket o hänga i julgran precis...

 

Jag trodde att dom bara hade råd att stanna borta 1 vecka..Men helt j..ä OTROLGT så ska dom vara borta 2veckor...Han har ALDRIG NÅGONSIN under ungarnas uppväxt varit Ledig SÅååååå Länge...Åååååå...

Jag blir galen bara jag tänker på det,,

 

Jag har inte haft råd att åka utomlands sedan jag var 18År,Det var nog sista gången jag var iväg..Och jag har alltid Tänkt o Drömt om att nångång ska jag kunna ta mej iväg igen Fast då ska mina Barn med...Men under deras uppväxt har ej ekonomi funnits,,så det blir väl dom som får bjuda med mej kanske nångång...

 

Eller så får jag väl nöja mej med att få vinka av dom när dom sticker iväg på sin första utlands resa..  

 

Av Lisa Nilsson - 23 september 2009 22:08

   Ja nu e kärringen hemma igen,,,Och sååå GLAD jag blev när jag såg att så många kikat in o lämnat kommentarer Tack snälla ni...

 

 

Efter en Låååååång,,Jobbig Dag..Har Tillbringat ca 3 timmar i Väntrum,,Vilket bara det får en ju ur fas,,   Sitta ibland ca 20 andra i ett trångt VÄntrum och dessutom 0 syre + att där lär ju alla basilusker ha det riktigt festligt,,,Så jag säger bara SVININFLUENSAN Here we come,,,

 

Och tänk alla Tidningar som alla kladdat på(Vilket är ju oundvikligt med en sån lång väntan)Klart det nästan blir slagsmål om ica kuriren och Hänt i veckan..Så det blev inte bara en väntan på att få komma in på Röntgen utan även vänte tid på en vettig Tidning..Vid mitt bord Låg naturligtvis 2 ex av vetenskapensvärd och en biltidning,,,Hade det varit Bilsport tidningen hade jag sagt mindre men nu var det nån annan som jag inte ens iddes kolla i...

 

Sen bredvid mej satt en tant i Rullstol,,Och hon både förgyllde min tid i väntrummet men även fick mej att nästan kasta mej över henne vid ett fler tal tillfällen för att rädda hennes huvud,,som hon alltså helt o hållet föll bakåt med pga att hon vid ett flertal tillfällen nickade till..Snacka om att hon lär ha fått Gamnacke efter denna dag..

 

 

Annars så kände jag mej väl relativt lugn,,var ju inte orolig över röntgen utan av svaret,,men det får man ju vänta på nåndag,,   Och jag bestämde mej nu idag för att ta det lite lugnt med mina tankar och istället fokusera på att jag fortfarande Lever och att inte allt behöver bli Nattsvart..

Av Lisa Nilsson - 23 september 2009 13:21

   Först B12 Sprutan Tjugo i 3,,,,

Sen in till Gävle på Röntgen och jag hoppas verkligen att dom kan ta knät samtidigt som Doktorn sa igår att jag skulle fråga dom om,,,Så att jag får allting gjort...   skulle nog va lika bra att kolla heela mej som på bilden här!

Eller vad tycker ni??????

 

Det är ju ifrån Topp till Tå som jag har bekymmer med...

 

Nä usch jag fattar inte att jag blir sååå förbaskat orolig Jämt,,Det är ju bra att man blir uppkollad,,,Men som jag sagt tidigare och det är väl just det som ligger till grund för all min ängslan...

 

ALLTID blir det ALLVARLIGA FEL PÅ MEJ!!!!!!!  

Av Lisa Nilsson - 23 september 2009 00:30

Var ju iväg till doktorn idag igen med min tumme som inte vill bli bra..  

Och hostan som inte heller går över,,Jag blev ju tillsagd för över en månad sen nu när min influensa började att om nåt försämrades så var jag tvungen att höra av mej,,Lika med tummen,,Men man väntar ju och provar olika kurer själv,,Men eftersom jag blir sämreupp o ner med hostan och tummen inte läker,,

 

så ringde jag iallafall idag,,Och det är lite kusligt eller hur jag ska uttrycka mej men så fort jag säger mitt person nr så kollar sköterskan direkt efter en Akut tid..

Eller så beror det på att jag får samma sköterska varje gång som känner igen mina fel...och jag brukar jämt säga,,Jamen finns det inget jag kan göra själv eller köpa eller nåt då,,,Näe säger hon jämt du måste komma hit,,inget o leka med din Tumme och inte heller Hostan som du haft sååå länge nu..Jag minns ju att jag hade koll på dej i början av din influensa och trodde du var pigg nu..  

 

Hm visst är det väl bra att man slipper tjata om en tid,,men i mitt fall så blir ju jag jämt så orolig o rädd när allt verkar så Akut jämt med mina fel...

 

Och Lika blev det idag...Tummen var väl ganska ok fast jag skulle ha på den där lapispennan och avvakta igen nån dag,,,Men hostan var ju INTE bra,,så jag fick Mollipect + tid för Lungröntgen IMORRN!!!!!!!!!  

 

DÅ blir man ju skiträdd igen o Undrar VAD? Hörde du nåt Konstigt på mina lungor?

 

svar:*Näe men jag vill ändå se en röntgen på dom IFALL ATT!!!  

 

 IFall att!

Ifall Att!! Det jäkla ordet har förfölj´t mej hela dan hela kvällen o nu NATTEN också..Men jag ska tat lugnt...Jag bad ju iallafall om hjälp med min rökning så nu ska jag få det också,,

 

Så man får väl summera dagen med att ,,,DET Finns inte nåt ont som inte har nåt gott med sej iallafall !!! ATT........GONATT.....  

Presentation

klocka

Calender

Facebook

Fråga mig

6 besvarade frågor

Väder

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Bloggerfy

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Denna blomman är jag!

Kategorier

Gästbok

Besöksstatistik

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Välkommen Till Dagsländans Blogg Hoppas ni kommer att Trivas med Blogkeen
Följ Välkommen Till Dagsländans Blogg Hoppas ni kommer att Trivas med Bloglovin'

Fibromyalgi!

Startsida Fibromyalgi Behandling Förbundet FibromyalgiNytt Man med fibromyalgi Ung med fibromyalgi Du som är anhörig Int. fibromyalgidagen Lokalföreningar Föreningsstyrelser Medlemskap Föreläsningar Broschyrer Att köpa Ge en gåva Nyheter & artiklar Svenska » 2009 » 2008 Internationella » Ordlista med. facktermer Litteratur Länkar Internationella organ Om sjukförsäkringen Forum Juridisk hjälp m.m. Fibromyalgi & sex Fibromyalgi & graviditet Kontakt Hur ligger det till? En enkel förklaring av fibromyalgi. Att förstå en komplex störning - för dem som inte har den. Fibromyalgi är ett komplext tillstånd som är svårt att förstå, speciellt om du inte har en medicinsk utbildning. Eftersom den involverar hjärnan och nervsystemet kan fibromyalgin ha en inverkan på i stort sett varje del av kroppen. Om du försöker förstå detta tillstånd hos någon som du känner kan det vara otroligt förvirrande. När många människor ser en bisarr samling av skiftande symptom som inte visar sig vid medicinska tester så bestämmer de sig för att fibromyalgi måste vara ett psykologiskt problem. Emellertid styrker en mängd vetenskapliga bevis att det är en mycket verklig, fysisk sjukdom. Att gräva sig igenom denna vetenskapliga forskning hjälper dock inte någon av oss. Termer som neurotransmittordysregulation, nociceptorer, cellenzymer och opiatbanor är inte direkt lätta att förstå. Målet med denna artikel är att med enkla ord och utan någon medicinsk jargong hjälpa dig att förstå och relatera till vad som händer i kroppen hos någon med fibromyalgi. ATT FÖRSTÅ FIBROMYALGISMÄRTA Föreställ dig att du planerar ett party och förväntar dig omkring 20 gäster. Tre eller fyra vänner har sagt att de ska komma tidigare för att hjälpa dig. Men de dyker inte upp och i stället för 20 gäster får du 100. Du är överhopad. Detta är vad som händer med smärtsignalerna hos någon som har fibromyalgi. Cellerna skickar för många smärtmeddelanden (partygäster), upp till fem gånger så många som hos en frisk person. Det kan förvandla ett milt tryck på huden, eller till och med klåda, till smärta. När smärtsignalerna når fram till hjärnan bearbetas dem av något som kallas serotonin. Personer med fibromyalgi har emellertid inte tillräckligt med serotonin (vännerna som skulle hjälpa dök inte upp) och detta gör att hjärnan blir överbelastad. Detta är orsaken till varför personer med fibromyalgi har ont i vävnader som inte uppvisar några tecken på skador. Det är inte en inbillad smärta, det är en missförstådd förnimmelse som hjärnan omvandlar till en mycket verklig smärta. Det finns andra substanser i patientens hjärna som förstärker signaler och ”skruvar upp volymen” på allting. Det kan utöver smärta inkludera ljus, ljud och lukt och detta kan belasta hjärnan. Detta kan leda till förvirring, skräck, ångest och panikattacker. ATT FÖRSTÅ FIBROMYALGINS UPP- OCH NEDGÅNGAR De flesta som lider av en kronisk sjukdom är alltid sjuka. Påverkan på kroppen vid sjukdomar som cancer, virussjukdomar eller återfallssjukdomar är ganska konstant. Det är förståeligt att det är förvirrande att se någon med fibromyalgi inte kunna uträtta någonting på måndagen, men vara fullt kapabel att göra det på onsdagen. Se på det så här; allas hormoner fluktuerar och till och med sådant som vikt och blodtryck kan stiga och falla inom loppet av en dag, vecka eller månad. Alla system och substanser i kroppen fungerar på det sättet - de reagerar på olika situationer genom att stiga och falla. Forskning visar definitivt att fibromyalgi har att göra med onormala nivåer av flera hormoner och substanser. Eftersom alla dessa går upp och ner i nivåer så befinner en eller flera sig ibland i normalzonen och ibland inte. Ju fler som befinner sig utanför normalzonen, desto värre mår den fibromyalgidrabbade. ATT FÖRSTÅ STRESS OCH FIBROMYALGI En del tror att fibromyalgipatienter är känslomässigt oförmögna att hantera stress eftersom en stressig situation vanligtvis förvärrar symptomen. Det som är viktigt att förstå är att vi reagerar både emotionellt OCH fysiskt på stress. En fysisk reaktion som vi alla får är att adrenalinet, och andra hormoner, ökar för att hjälpa kroppen att ”lägga in en högre växel” för att kunna hantera det som händer. Personer med fibromyalgi har inte tillräckligt av dessa hormoner, vilket gör att stressen tar mycket hårt på deras kroppar och kan trigga igång symptom. När vi talar om ”stress” avser vi vanligtvis den emotionella sorten som kan komma från ditt jobb, ett upptaget schema eller en personlig konflikt. Många saker orsakar faktiskt fysisk stress som t.ex. sjukdom, sömnbrist, näringsbrist och skador. Fysisk stress kan ha samma inverkan som känslomässig stress. ATT FÖRSTÅ UTMATTNINGEN SOM FÖLJER MED FIBROMYALGI Tänk på ett tillfälle då du inte bara var trött, utan verkligen utmattad. Kanske var du uppe hela natten och pluggade inför ett prov. Kanske gick du upp flera gånger för att mata en baby eller ta hand om ett sjukt barn. Kanske var det influensan eller streptokocker i halsen. Föreställ dig att vara så utmattad hela dagen medan du försöker arbeta, ta hand om barn, städa huset, laga mat etc. För de flesta människor hjälper det med en eller två nätters sömn för att bli av med den känslan, men med fibromyalgi kommer sömnstörningar som gör en god natts sömn till en raritet. En person med fibromyalgi kan ha allt från en till alla av följande sömnstörningar: • Sömnlöshet (svårighet att somna eller sova). • Oförmåga att nå djupsömn eller att stanna kvar i den. • Sömnapné (andningstörningar som kan väcka personen upprepade gånger). • Restless Legs Syndrome (RLS), det kryper och rycker i armar och ben vilket gör det svårt att sova. • Periodic Limb Movement Disorder (PLMD), ofrivilliga ryckningar i armar och ben som förhindrar djup sömn. FIBROMYALGI I ETT NÖTSKAL Många sjukdomar involverar endast en del av kroppen eller ett system. Fibromyalgi involverar emellertid hela kroppen och sätter allting ur spel. Hur bisarra och förvirrande de olika symptomen än kan vara så är de förbundna med väldigt faktiska, fysiska orsaker. Fibromyalgi kan ta någon som är utbildad, ambitiös, hårt arbetande och outtröttligt och ta ifrån dem deras förmåga att arbeta, städa hemmet, träna, tänka klart och att någonsin känna sig vaken och frisk. • Det är INTE en psykologisk ”utbrändhet” eller depression. • Det är INTE lathet. • Det är INTE gnäll eller simulering. • Det ÄR resultatet av en utbredd funktionsstörning (dysfunktionalitet) i kroppen och hjärnan som är svår att förstå, svår att behandla och, än så länge, omöjlig att bota. Det svåraste för patienter är emellertid att behöva leva med det. Att ha stöd och förståelse från nära och kära kan göra det hela mycket lättare. Startsida Fibromyalgi Behandling Förbundet FibromyalgiNytt Man med fibromyalgi Ung med fibromyalgi Du som är anhörig Int. fibromyalgidagen Lokalföreningar Föreningsstyrelser Medlemskap Föreläsningar Broschyrer Att köpa Ge en gåva Nyheter & artiklar Svenska » 2009 » 2008 Internationella » Ordlista med. facktermer Litteratur Länkar Internationella organ Om sjukförsäkringen Forum Juridisk hjälp m.m. Fibromyalgi & sex Fibromyalgi & graviditet Kontakt Hur ligger det till? En enkel förklaring av fibromyalgi. Att förstå en komplex störning - för dem som inte har den. Fibromyalgi är ett komplext tillstånd som är svårt att förstå, speciellt om du inte har en medicinsk utbildning. Eftersom den involverar hjärnan och nervsystemet kan fibromyalgin ha en inverkan på i stort sett varje del av kroppen. Om du försöker förstå detta tillstånd hos någon som du känner kan det vara otroligt förvirrande. När många människor ser en bisarr samling av skiftande symptom som inte visar sig vid medicinska tester så bestämmer de sig för att fibromyalgi måste vara ett psykologiskt problem. Emellertid styrker en mängd vetenskapliga bevis att det är en mycket verklig, fysisk sjukdom. Att gräva sig igenom denna vetenskapliga forskning hjälper dock inte någon av oss. Termer som neurotransmittordysregulation, nociceptorer, cellenzymer och opiatbanor är inte direkt lätta att förstå. Målet med denna artikel är att med enkla ord och utan någon medicinsk jargong hjälpa dig att förstå och relatera till vad som händer i kroppen hos någon med fibromyalgi. ATT FÖRSTÅ FIBROMYALGISMÄRTA Föreställ dig att du planerar ett party och förväntar dig omkring 20 gäster. Tre eller fyra vänner har sagt att de ska komma tidigare för att hjälpa dig. Men de dyker inte upp och i stället för 20 gäster får du 100. Du är överhopad. Detta är vad som händer med smärtsignalerna hos någon som har fibromyalgi. Cellerna skickar för många smärtmeddelanden (partygäster), upp till fem gånger så många som hos en frisk person. Det kan förvandla ett milt tryck på huden, eller till och med klåda, till smärta. När smärtsignalerna når fram till hjärnan bearbetas dem av något som kallas serotonin. Personer med fibromyalgi har emellertid inte tillräckligt med serotonin (vännerna som skulle hjälpa dök inte upp) och detta gör att hjärnan blir överbelastad. Detta är orsaken till varför personer med fibromyalgi har ont i vävnader som inte uppvisar några tecken på skador. Det är inte en inbillad smärta, det är en missförstådd förnimmelse som hjärnan omvandlar till en mycket verklig smärta. Det finns andra substanser i patientens hjärna som förstärker signaler och ”skruvar upp volymen” på allting. Det kan utöver smärta inkludera ljus, ljud och lukt och detta kan belasta hjärnan. Detta kan leda till förvirring, skräck, ångest och panikattacker. ATT FÖRSTÅ FIBROMYALGINS UPP- OCH NEDGÅNGAR De flesta som lider av en kronisk sjukdom är alltid sjuka. Påverkan på kroppen vid sjukdomar som cancer, virussjukdomar eller återfallssjukdomar är ganska konstant. Det är förståeligt att det är förvirrande att se någon med fibromyalgi inte kunna uträtta någonting på måndagen, men vara fullt kapabel att göra det på onsdagen. Se på det så här; allas hormoner fluktuerar och till och med sådant som vikt och blodtryck kan stiga och falla inom loppet av en dag, vecka eller månad. Alla system och substanser i kroppen fungerar på det sättet - de reagerar på olika situationer genom att stiga och falla. Forskning visar definitivt att fibromyalgi har att göra med onormala nivåer av flera hormoner och substanser. Eftersom alla dessa går upp och ner i nivåer så befinner en eller flera sig ibland i normalzonen och ibland inte. Ju fler som befinner sig utanför normalzonen, desto värre mår den fibromyalgidrabbade. ATT FÖRSTÅ STRESS OCH FIBROMYALGI En del tror att fibromyalgipatienter är känslomässigt oförmögna att hantera stress eftersom en stressig situation vanligtvis förvärrar symptomen. Det som är viktigt att förstå är att vi reagerar både emotionellt OCH fysiskt på stress. En fysisk reaktion som vi alla får är att adrenalinet, och andra hormoner, ökar för att hjälpa kroppen att ”lägga in en högre växel” för att kunna hantera det som händer. Personer med fibromyalgi har inte tillräckligt av dessa hormoner, vilket gör att stressen tar mycket hårt på deras kroppar och kan trigga igång symptom. När vi talar om ”stress” avser vi vanligtvis den emotionella sorten som kan komma från ditt jobb, ett upptaget schema eller en personlig konflikt. Många saker orsakar faktiskt fysisk stress som t.ex. sjukdom, sömnbrist, näringsbrist och skador. Fysisk stress kan ha samma inverkan som känslomässig stress. ATT FÖRSTÅ UTMATTNINGEN SOM FÖLJER MED FIBROMYALGI Tänk på ett tillfälle då du inte bara var trött, utan verkligen utmattad. Kanske var du uppe hela natten och pluggade inför ett prov. Kanske gick du upp flera gånger för att mata en baby eller ta hand om ett sjukt barn. Kanske var det influensan eller streptokocker i halsen. Föreställ dig att vara så utmattad hela dagen medan du försöker arbeta, ta hand om barn, städa huset, laga mat etc. För de flesta människor hjälper det med en eller två nätters sömn för att bli av med den känslan, men med fibromyalgi kommer sömnstörningar som gör en god natts sömn till en raritet. En person med fibromyalgi kan ha allt från en till alla av följande sömnstörningar: • Sömnlöshet (svårighet att somna eller sova). • Oförmåga att nå djupsömn eller att stanna kvar i den. • Sömnapné (andningstörningar som kan väcka personen upprepade gånger). • Restless Legs Syndrome (RLS), det kryper och rycker i armar och ben vilket gör det svårt att sova. • Periodic Limb Movement Disorder (PLMD), ofrivilliga ryckningar i armar och ben som förhindrar djup sömn. FIBROMYALGI I ETT NÖTSKAL Många sjukdomar involverar endast en del av kroppen eller ett system. Fibromyalgi involverar emellertid hela kroppen och sätter allting ur spel. Hur bisarra och förvirrande de olika symptomen än kan vara så är de förbundna med väldigt faktiska, fysiska orsaker. Fibromyalgi kan ta någon som är utbildad, ambitiös, hårt arbetande och outtröttligt och ta ifrån dem deras förmåga att arbeta, städa hemmet, träna, tänka klart och att någonsin känna sig vaken och frisk. • Det är INTE en psykologisk ”utbrändhet” eller depression. • Det är INTE lathet. • Det är INTE gnäll eller simulering. • Det ÄR resultatet av en utbredd funktionsstörning (dysfunktionalitet) i kroppen och hjärnan som är svår att förstå, svår att behandla och, än så länge, omöjlig att bota. Det svåraste för patienter är emellertid att behöva leva med det. Att ha stöd och förståelse från nära och kära kan göra det hela mycket lättare.

snö


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se