Välkommen Till Dagsländans Blogg Hoppas ni kommer att Trivas

Alla inlägg under augusti 2009

Av Lisa Nilsson - 12 augusti 2009 22:13

Sååååå Himla Glad jag blev av alla era komplimanger...Ojojoj Jag blev Rörd...Har nyss kommit hem igen,,vi var på Bilbingo men hade ingen Tur att få tuta..Men roligt att komma iväg på det ändå...


Tack än en gång snälla goa ni...


Och JÄTTESKOJ ATT DU VICKE Kikar in till mej....Välkommen Ofta,,,

De ni Brudar nu har man fått en kille på Bloggen(höll på att skriva kroken hihi),,,,,,Får se om jag nu hinner kika in till er,,,Ni förstår att när Rozza jobbar då blir det ofta filmkväll sen och just nu är Ubbe o Niclas ner o hämtar henne på jobbet,,,Och Då får Inte jag sitta vid Datan blir ett Jädrans Tjöt på dom då...Vet ni Niclas ÄLSKAR ju Att retas och Allra helst me mej...Och nu sen jag fixa håret så har han TUSEN kommentarer må ni tro...


Tex idag så sa han,,,*Hörru Morsan Hur kommer det sej Egentligen att du fick ett sånt Ryck o klippa o färga Håret?* *Det är väl möjligen inte så att du börjat fått nån slags Ålders noja...*Typ börjar känna dej lite tantig o gammal eller så**Jaa du vill helt enkelt se Ung ut* hahhahhaha han är för kul han..Vet ni vad jag svara? *Joo Men lille Älsklings gubben min Tycker du att Mammsilusen blev snygg o läcker o ser ung ut hihiii....

Hm blev hans svar då!!


Vi munhuggs varje dag och det är ju skoj att ha en sån relation,,Fast ibland blir han gräsligt Retsam(Brås väl på mor sin hihi)...


Natta o jag har också en bra relation vi är mer kompisar en mor o dotter samt att Natta är Rak och säger vad hon tycker och det gillar jag fast ibland blir vi såklart oense(som dom flesta)Men det går fort över...


Det är väl för att jag oftast ALLTID satt mina barn o djur i främsta rummet...Men det gör väl också dom flesta mammor...


Nä nu lär jag sluta surra Snart kommer FILmtaJM Gänget och då får jag skäll när dom ser att jag sitter här än istället för att Duka fram,,Filmgodis,,,

ANNONS
Av Lisa Nilsson - 12 augusti 2009 17:12


 

                                                  
   Ett STELT LEEENDE hahhahaha


ANNONS
Av Lisa Nilsson - 12 augusti 2009 16:11

Ja Natta o Rassel kom på besök samt me kameran i högsta hugg...Meeeeen vet ni vad mommos älsklings kuse blev blyg(Vilket jag förberett mej på )Och sa *Inte min mommo de där* Hahhaaa Lilla Gubben kände inte igen mej...Och NATTA Vet ni va HON SA??????? *Jo Nääääääeeee Mamma det där vart inte nå bra!!!!!!!!!!!!!


Hon sa att hon skoja sen Men jag känner min lilla lus jag och jag tror hon menat med samma,,sen sa hon att jag INTE Va lik Ica Tanten heller,,,fyy fansiken va!! hahhaa,,,Men kort togs Fast jag har inte fått dom än...


Och vet ej om jag törs visa dom heller,,,För visst blev jag ännu rundare i ansiktet fast frissan och UIrban tyckte tvärsom...Men men...Vi får se(Skratt)...

Av Lisa Nilsson - 12 augusti 2009 15:57

Nu har  det blivit ändringar med vårat boende..Jag har ju inte kunnat låtit bli att kika på andra inkommna lägenheter lite o då o då..och självklart har det ju ALDRIG blivit så många radhus och botten lägenheter som nu när vi hade bokat och t.o.m skrivit kontrakt på lägenheten i stan..


Men vi har varit in o frågat förra veckan om vi kunde ändra oss ifall vi hittade nåt annat och det gick bra..(Helt otroligt det trodde man ju inte)

Trevligt att ha tur nån gång!!


så 3Radhus dök upp och jag skyndade att boka dom ALLA hahhaa,,

Här lär man va försigkommen minsann..Och vi hade tur denna gång och fick välja emellan 2,,för det 3dje var inte ledigt förrän i november..


Så igår var vi och kollade samt bestämde oss..och idag skrev vi kontrakt..

Så nu känns det Himla roligt igen när Allt klaffar..


så nu får vovvarna eget Rum (Fniss) och en egen liten täppa + en stor balkong också som dom kan gå ut på när dom vill samt att Amigo som gärna vill ligga ute kan nu göra det så mycket han vill!!

Av Lisa Nilsson - 12 augusti 2009 12:54

Och vet ni VAD!!!!!

Sköterskan som tagit sprutan på mej 3ggr,,Presenterade sej och sa *vi har inte setts förr* hihhiihahhhahhooo...*JOOO svara jag 3ggr*

Nämen svarade hon och såg generad ut...Jag sa jo jag har klippt mej o färgat håret så det kanske är därför..Jaaa det är det nog svara hon..hihi..


svar till er som väntar på en bild..Natta kommer o fotar senare idag..

Av Lisa Nilsson - 12 augusti 2009 09:58

Alla goa ni som kikar in här..Igår var det så mycket så jag hann inte kika tillbaks till er alla..så idag hoppas jag att det blir lugnare,,ska bara iväg snart och ta min b12-spruta..


Tänk såå ovant det var imorse när jag klev upp,,som vanligt sträckte jag ner handen i säng lådan o sträckte mej efter min hårsnodd..Meen när jag skulle sätta upp den kände jag juuu NÄMEN ViSST Fan Jag har ju INGET HÅÅÅÅÅ att sätta upp,,hiiihhii...Ovant ovant men väääldigt sköönt...

Nu lär jag kila igen..ha en jätte fin dag nu alla...Kram kram

Av Lisa Nilsson - 11 augusti 2009 17:59

Jaa jag var sååå hinmla less på mitt långa jobbiga hår,,så efter att vi farit runt idag på olika uträttningar så sa jag till gubben,,Näe nu vill jag KLIPPA AV MEJ HÅRET!!!!!!

Han tittade storögt på mej o sa VAVAVAAA,,,Jaha fast en liten klippning då bara(han menade toppning) Näe svara jag jag vill klippa mej kort få en frisyr!!! SAMMA SOM TANTEN I KASSAN PÅ ICA!!!!!!!!


va??? vilken av dom?? *Jo hon som har såå himla läckert svart rött me slimmad lugg och lite rufs på toppen +små spets polisånger!!*

*Jaha jasså hon,,,Jamen det är ju RIKTIGT KORT??* JAAAAAAAAAA såååå kort mena jag,,,*Hm jajaja*


sagt o gjort först in på frissan vid ica men dom hade ej tid förrän 24e..Och såååå länge vill eller har INTE jag lust o vänta..Så vi åkte ner till stan...


Förlåt att inlägget dröjde fick förhinder,,,


Jo väl inne i stan hitta jag en salong som i vanliga fall hade tidsbokning men så sa ena tjejen kom tillbaks om en halvtimme så klipper jag dej!

sagt o gjort..trippade omkring i city en stund sen in till salong KAXIG..(Fniss)Namnet passade mej perfekt..Jag skulle ju göra nåt RIKTIGT KAXIGT,,,Och så blev det..Jag berättade för frissa tjejen hur jag ville ha det men att jag inte visste om jag skulle passa i det,,Då svara hon Joo för sjutton det kommer bli skithäftigt så modigt av dej...


Och hon VIsste PRECIS Hur tjejen (Tanten) På ica såg ut hahhaha...

Och vet ni jag fick på pricken samma frissa!!!! samt färg svart o rött...

Alla på salongen berömde mej för mitt mod att göra en sån förändring..


så skojigt det va...


Återkommer...

Presentation

klocka

Calender

Facebook

Fråga mig

6 besvarade frågor

Väder

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7
8
9
10 11 12 13 14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Bloggerfy

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Denna blomman är jag!

Kategorier

Gästbok

Besöksstatistik

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Välkommen Till Dagsländans Blogg Hoppas ni kommer att Trivas med Blogkeen
Följ Välkommen Till Dagsländans Blogg Hoppas ni kommer att Trivas med Bloglovin'

Fibromyalgi!

Startsida Fibromyalgi Behandling Förbundet FibromyalgiNytt Man med fibromyalgi Ung med fibromyalgi Du som är anhörig Int. fibromyalgidagen Lokalföreningar Föreningsstyrelser Medlemskap Föreläsningar Broschyrer Att köpa Ge en gåva Nyheter & artiklar Svenska » 2009 » 2008 Internationella » Ordlista med. facktermer Litteratur Länkar Internationella organ Om sjukförsäkringen Forum Juridisk hjälp m.m. Fibromyalgi & sex Fibromyalgi & graviditet Kontakt Hur ligger det till? En enkel förklaring av fibromyalgi. Att förstå en komplex störning - för dem som inte har den. Fibromyalgi är ett komplext tillstånd som är svårt att förstå, speciellt om du inte har en medicinsk utbildning. Eftersom den involverar hjärnan och nervsystemet kan fibromyalgin ha en inverkan på i stort sett varje del av kroppen. Om du försöker förstå detta tillstånd hos någon som du känner kan det vara otroligt förvirrande. När många människor ser en bisarr samling av skiftande symptom som inte visar sig vid medicinska tester så bestämmer de sig för att fibromyalgi måste vara ett psykologiskt problem. Emellertid styrker en mängd vetenskapliga bevis att det är en mycket verklig, fysisk sjukdom. Att gräva sig igenom denna vetenskapliga forskning hjälper dock inte någon av oss. Termer som neurotransmittordysregulation, nociceptorer, cellenzymer och opiatbanor är inte direkt lätta att förstå. Målet med denna artikel är att med enkla ord och utan någon medicinsk jargong hjälpa dig att förstå och relatera till vad som händer i kroppen hos någon med fibromyalgi. ATT FÖRSTÅ FIBROMYALGISMÄRTA Föreställ dig att du planerar ett party och förväntar dig omkring 20 gäster. Tre eller fyra vänner har sagt att de ska komma tidigare för att hjälpa dig. Men de dyker inte upp och i stället för 20 gäster får du 100. Du är överhopad. Detta är vad som händer med smärtsignalerna hos någon som har fibromyalgi. Cellerna skickar för många smärtmeddelanden (partygäster), upp till fem gånger så många som hos en frisk person. Det kan förvandla ett milt tryck på huden, eller till och med klåda, till smärta. När smärtsignalerna når fram till hjärnan bearbetas dem av något som kallas serotonin. Personer med fibromyalgi har emellertid inte tillräckligt med serotonin (vännerna som skulle hjälpa dök inte upp) och detta gör att hjärnan blir överbelastad. Detta är orsaken till varför personer med fibromyalgi har ont i vävnader som inte uppvisar några tecken på skador. Det är inte en inbillad smärta, det är en missförstådd förnimmelse som hjärnan omvandlar till en mycket verklig smärta. Det finns andra substanser i patientens hjärna som förstärker signaler och ”skruvar upp volymen” på allting. Det kan utöver smärta inkludera ljus, ljud och lukt och detta kan belasta hjärnan. Detta kan leda till förvirring, skräck, ångest och panikattacker. ATT FÖRSTÅ FIBROMYALGINS UPP- OCH NEDGÅNGAR De flesta som lider av en kronisk sjukdom är alltid sjuka. Påverkan på kroppen vid sjukdomar som cancer, virussjukdomar eller återfallssjukdomar är ganska konstant. Det är förståeligt att det är förvirrande att se någon med fibromyalgi inte kunna uträtta någonting på måndagen, men vara fullt kapabel att göra det på onsdagen. Se på det så här; allas hormoner fluktuerar och till och med sådant som vikt och blodtryck kan stiga och falla inom loppet av en dag, vecka eller månad. Alla system och substanser i kroppen fungerar på det sättet - de reagerar på olika situationer genom att stiga och falla. Forskning visar definitivt att fibromyalgi har att göra med onormala nivåer av flera hormoner och substanser. Eftersom alla dessa går upp och ner i nivåer så befinner en eller flera sig ibland i normalzonen och ibland inte. Ju fler som befinner sig utanför normalzonen, desto värre mår den fibromyalgidrabbade. ATT FÖRSTÅ STRESS OCH FIBROMYALGI En del tror att fibromyalgipatienter är känslomässigt oförmögna att hantera stress eftersom en stressig situation vanligtvis förvärrar symptomen. Det som är viktigt att förstå är att vi reagerar både emotionellt OCH fysiskt på stress. En fysisk reaktion som vi alla får är att adrenalinet, och andra hormoner, ökar för att hjälpa kroppen att ”lägga in en högre växel” för att kunna hantera det som händer. Personer med fibromyalgi har inte tillräckligt av dessa hormoner, vilket gör att stressen tar mycket hårt på deras kroppar och kan trigga igång symptom. När vi talar om ”stress” avser vi vanligtvis den emotionella sorten som kan komma från ditt jobb, ett upptaget schema eller en personlig konflikt. Många saker orsakar faktiskt fysisk stress som t.ex. sjukdom, sömnbrist, näringsbrist och skador. Fysisk stress kan ha samma inverkan som känslomässig stress. ATT FÖRSTÅ UTMATTNINGEN SOM FÖLJER MED FIBROMYALGI Tänk på ett tillfälle då du inte bara var trött, utan verkligen utmattad. Kanske var du uppe hela natten och pluggade inför ett prov. Kanske gick du upp flera gånger för att mata en baby eller ta hand om ett sjukt barn. Kanske var det influensan eller streptokocker i halsen. Föreställ dig att vara så utmattad hela dagen medan du försöker arbeta, ta hand om barn, städa huset, laga mat etc. För de flesta människor hjälper det med en eller två nätters sömn för att bli av med den känslan, men med fibromyalgi kommer sömnstörningar som gör en god natts sömn till en raritet. En person med fibromyalgi kan ha allt från en till alla av följande sömnstörningar: • Sömnlöshet (svårighet att somna eller sova). • Oförmåga att nå djupsömn eller att stanna kvar i den. • Sömnapné (andningstörningar som kan väcka personen upprepade gånger). • Restless Legs Syndrome (RLS), det kryper och rycker i armar och ben vilket gör det svårt att sova. • Periodic Limb Movement Disorder (PLMD), ofrivilliga ryckningar i armar och ben som förhindrar djup sömn. FIBROMYALGI I ETT NÖTSKAL Många sjukdomar involverar endast en del av kroppen eller ett system. Fibromyalgi involverar emellertid hela kroppen och sätter allting ur spel. Hur bisarra och förvirrande de olika symptomen än kan vara så är de förbundna med väldigt faktiska, fysiska orsaker. Fibromyalgi kan ta någon som är utbildad, ambitiös, hårt arbetande och outtröttligt och ta ifrån dem deras förmåga att arbeta, städa hemmet, träna, tänka klart och att någonsin känna sig vaken och frisk. • Det är INTE en psykologisk ”utbrändhet” eller depression. • Det är INTE lathet. • Det är INTE gnäll eller simulering. • Det ÄR resultatet av en utbredd funktionsstörning (dysfunktionalitet) i kroppen och hjärnan som är svår att förstå, svår att behandla och, än så länge, omöjlig att bota. Det svåraste för patienter är emellertid att behöva leva med det. Att ha stöd och förståelse från nära och kära kan göra det hela mycket lättare. Startsida Fibromyalgi Behandling Förbundet FibromyalgiNytt Man med fibromyalgi Ung med fibromyalgi Du som är anhörig Int. fibromyalgidagen Lokalföreningar Föreningsstyrelser Medlemskap Föreläsningar Broschyrer Att köpa Ge en gåva Nyheter & artiklar Svenska » 2009 » 2008 Internationella » Ordlista med. facktermer Litteratur Länkar Internationella organ Om sjukförsäkringen Forum Juridisk hjälp m.m. Fibromyalgi & sex Fibromyalgi & graviditet Kontakt Hur ligger det till? En enkel förklaring av fibromyalgi. Att förstå en komplex störning - för dem som inte har den. Fibromyalgi är ett komplext tillstånd som är svårt att förstå, speciellt om du inte har en medicinsk utbildning. Eftersom den involverar hjärnan och nervsystemet kan fibromyalgin ha en inverkan på i stort sett varje del av kroppen. Om du försöker förstå detta tillstånd hos någon som du känner kan det vara otroligt förvirrande. När många människor ser en bisarr samling av skiftande symptom som inte visar sig vid medicinska tester så bestämmer de sig för att fibromyalgi måste vara ett psykologiskt problem. Emellertid styrker en mängd vetenskapliga bevis att det är en mycket verklig, fysisk sjukdom. Att gräva sig igenom denna vetenskapliga forskning hjälper dock inte någon av oss. Termer som neurotransmittordysregulation, nociceptorer, cellenzymer och opiatbanor är inte direkt lätta att förstå. Målet med denna artikel är att med enkla ord och utan någon medicinsk jargong hjälpa dig att förstå och relatera till vad som händer i kroppen hos någon med fibromyalgi. ATT FÖRSTÅ FIBROMYALGISMÄRTA Föreställ dig att du planerar ett party och förväntar dig omkring 20 gäster. Tre eller fyra vänner har sagt att de ska komma tidigare för att hjälpa dig. Men de dyker inte upp och i stället för 20 gäster får du 100. Du är överhopad. Detta är vad som händer med smärtsignalerna hos någon som har fibromyalgi. Cellerna skickar för många smärtmeddelanden (partygäster), upp till fem gånger så många som hos en frisk person. Det kan förvandla ett milt tryck på huden, eller till och med klåda, till smärta. När smärtsignalerna når fram till hjärnan bearbetas dem av något som kallas serotonin. Personer med fibromyalgi har emellertid inte tillräckligt med serotonin (vännerna som skulle hjälpa dök inte upp) och detta gör att hjärnan blir överbelastad. Detta är orsaken till varför personer med fibromyalgi har ont i vävnader som inte uppvisar några tecken på skador. Det är inte en inbillad smärta, det är en missförstådd förnimmelse som hjärnan omvandlar till en mycket verklig smärta. Det finns andra substanser i patientens hjärna som förstärker signaler och ”skruvar upp volymen” på allting. Det kan utöver smärta inkludera ljus, ljud och lukt och detta kan belasta hjärnan. Detta kan leda till förvirring, skräck, ångest och panikattacker. ATT FÖRSTÅ FIBROMYALGINS UPP- OCH NEDGÅNGAR De flesta som lider av en kronisk sjukdom är alltid sjuka. Påverkan på kroppen vid sjukdomar som cancer, virussjukdomar eller återfallssjukdomar är ganska konstant. Det är förståeligt att det är förvirrande att se någon med fibromyalgi inte kunna uträtta någonting på måndagen, men vara fullt kapabel att göra det på onsdagen. Se på det så här; allas hormoner fluktuerar och till och med sådant som vikt och blodtryck kan stiga och falla inom loppet av en dag, vecka eller månad. Alla system och substanser i kroppen fungerar på det sättet - de reagerar på olika situationer genom att stiga och falla. Forskning visar definitivt att fibromyalgi har att göra med onormala nivåer av flera hormoner och substanser. Eftersom alla dessa går upp och ner i nivåer så befinner en eller flera sig ibland i normalzonen och ibland inte. Ju fler som befinner sig utanför normalzonen, desto värre mår den fibromyalgidrabbade. ATT FÖRSTÅ STRESS OCH FIBROMYALGI En del tror att fibromyalgipatienter är känslomässigt oförmögna att hantera stress eftersom en stressig situation vanligtvis förvärrar symptomen. Det som är viktigt att förstå är att vi reagerar både emotionellt OCH fysiskt på stress. En fysisk reaktion som vi alla får är att adrenalinet, och andra hormoner, ökar för att hjälpa kroppen att ”lägga in en högre växel” för att kunna hantera det som händer. Personer med fibromyalgi har inte tillräckligt av dessa hormoner, vilket gör att stressen tar mycket hårt på deras kroppar och kan trigga igång symptom. När vi talar om ”stress” avser vi vanligtvis den emotionella sorten som kan komma från ditt jobb, ett upptaget schema eller en personlig konflikt. Många saker orsakar faktiskt fysisk stress som t.ex. sjukdom, sömnbrist, näringsbrist och skador. Fysisk stress kan ha samma inverkan som känslomässig stress. ATT FÖRSTÅ UTMATTNINGEN SOM FÖLJER MED FIBROMYALGI Tänk på ett tillfälle då du inte bara var trött, utan verkligen utmattad. Kanske var du uppe hela natten och pluggade inför ett prov. Kanske gick du upp flera gånger för att mata en baby eller ta hand om ett sjukt barn. Kanske var det influensan eller streptokocker i halsen. Föreställ dig att vara så utmattad hela dagen medan du försöker arbeta, ta hand om barn, städa huset, laga mat etc. För de flesta människor hjälper det med en eller två nätters sömn för att bli av med den känslan, men med fibromyalgi kommer sömnstörningar som gör en god natts sömn till en raritet. En person med fibromyalgi kan ha allt från en till alla av följande sömnstörningar: • Sömnlöshet (svårighet att somna eller sova). • Oförmåga att nå djupsömn eller att stanna kvar i den. • Sömnapné (andningstörningar som kan väcka personen upprepade gånger). • Restless Legs Syndrome (RLS), det kryper och rycker i armar och ben vilket gör det svårt att sova. • Periodic Limb Movement Disorder (PLMD), ofrivilliga ryckningar i armar och ben som förhindrar djup sömn. FIBROMYALGI I ETT NÖTSKAL Många sjukdomar involverar endast en del av kroppen eller ett system. Fibromyalgi involverar emellertid hela kroppen och sätter allting ur spel. Hur bisarra och förvirrande de olika symptomen än kan vara så är de förbundna med väldigt faktiska, fysiska orsaker. Fibromyalgi kan ta någon som är utbildad, ambitiös, hårt arbetande och outtröttligt och ta ifrån dem deras förmåga att arbeta, städa hemmet, träna, tänka klart och att någonsin känna sig vaken och frisk. • Det är INTE en psykologisk ”utbrändhet” eller depression. • Det är INTE lathet. • Det är INTE gnäll eller simulering. • Det ÄR resultatet av en utbredd funktionsstörning (dysfunktionalitet) i kroppen och hjärnan som är svår att förstå, svår att behandla och, än så länge, omöjlig att bota. Det svåraste för patienter är emellertid att behöva leva med det. Att ha stöd och förståelse från nära och kära kan göra det hela mycket lättare.

snö


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se