Välkommen Till Dagsländans Blogg Hoppas ni kommer att Trivas

Alla inlägg under augusti 2009

Av Lisa Nilsson - 18 augusti 2009 13:39

Min dröm har ju alltid varit att få åka till Italien och åka GONDOL..

Så man kanske ska skippa Las vegas brölloppet och åka till Italien istället???? För att jag har alltid sagt att om jag någonsin ska gifta mej igen så ska det ske i Las vegas och i nåt litet kapell,,,så där som man sett på film hahhaa,,fast nu hamnade jag på en sida som erbjöd just såna BRÖLLOP så skoj att läsa o Drömma...LVB skräddarsyr alla typer av bröllopsarrangemang i Las Vegas. Kontakta oss med förslag så kommer vi göra allt för att förverkliga just era önskemål. Nedan följer några exempel på mindre frekventa arrangemang vi har att erbjuda.

Gondolbröllop i The Venetian

Ni glider fram på vattnet i Grand Canal ombord på en äkta Italiensk gondol. Denna dekorerade vita gondol liknar inte någon annan, den har skapats enbart för tillfällen som detta. Detta paket inkluderar inte bröllopslicens eller transport, det måste bokas separat.

Gondolbröllop inkluderar:
  • Exklusiv användning av vit gondol
  • Brudbukett
  • Boutonnière till brudgummen
  • Två 5 "x7" bilder
  • Vigselförrättare Pris per par 10900SEK
ANNONS
Av Lisa Nilsson - 18 augusti 2009 12:43

Eftersom jag har typ bröllops tema här på bloggen(MEN JAG SKA ICKE GIFTA MEJ) så tyckte jag det passade väldigt bra nu och dela ut en liten vänskaps Award...


Och vad passar då väldigt bra in om inte en RING!!!!!!!


Så varsågoda att ta med er den till er blogg...

Det glädjer mej mycket om ni också sänder den vidare ifrån er sida..


Tjingeling ha en fortsatt bra dag,,,*Blink Blink*

ANNONS
Av Lisa Nilsson - 18 augusti 2009 09:54

Hoppas ni sussat gott...Idag vaknade jag med att det slog nåt hårt emot fönstret,,,det haglade.Som tur var hann det gå över innan jag tagit mej upp och fått i mej en kopp kaffe innan jag gick ut med vovvsarna..


Men i trappen på väg ner smällde det till i min häl och det gjorde såå fruktansvärt ont så det svartnade för ögonen..Jag blev stående där i några minuter sen försiktigt stödde jag på hälen men det gjorde såå ont så jag tänkte näe jag tar mej inte ut och runt me hundarna,,,Men envis som jag är hoppade jag första biten på ett ben(och ni kan ju föreställa er den synen!!!!) T.o.m hundarna blev förskräckt o stannade och ville INTE gå förrens jag försökte halta istället..


Jag blev så himla irreterad över detta och tänkte hur f-n ska detta gå...

Jag som älskar att kunna gå ut o lufsa runt med mina vovvar,,,Nu tog vi oss iallafall runt den kortaste rundan så dom kunde få göra sina behov iallafall och det känndes ju skönt,,För nu klarar dom sej till Urban kommer hem och då får han ta den längre promenaden..

Jag är ju beordrad att vila foten så mycket som möjligt men hur ska man kunna det när man har djur som måste ut,,,visst Niclas och Rozza hjälper ju till så gott dom kan även om Niclas protesterar ibland..Men nu är inte Rozza här idag och Niclas sover och han blir såå jäkla grinig när han blir väckt så då undviker man att be honom om morron rastningen...


Jaja det blir väl bra så småning om...Nu har jag gnällt färdigt ...

Av Lisa Nilsson - 17 augusti 2009 23:58

Det inte var Längesen vi firade Alla Hjärtans Dag,,Det var i FEBRUARIII..


Jag Tyckte att..

                          Det inte var längesen vi sa Glad Påsk..


Det var i Mars..Jag tyckte att..

vi nyss firade in våren med kase...Det var i April...Jag tyckte Att...


Värmen kom fort och Allt slog ut i en faslig fart...


Det var i Maj..


Jag tyckte att..

Jag nyligt skrev om Natta o Niclas student..


Men det var i Juni..


Jag tyckte att..


 Jag nyss åt Jorgubbar...

 Men Det var också i Juni..Jag tyckte att..

vi nyss låg o gassade på stranden...


Men det var i Juli..


Jag tyckte att...

Jag har missat NÅT????????

Var Detta verkligen vårvintersommaren som svischat förbi.......

Och nu är vi strax tillbaks på ruta ett....Vi tänder ljus och mörkret har åter igen återvänt,,,


Det är ju Augusti..


Och om bara en liten stund....

Är det september...
Så himla fort det går inte konstigt man känner sej som ett hundra År....


Av Lisa Nilsson - 17 augusti 2009 23:31

Att jag gått och förgiftat mej nu kära vänner...Bara för att jag har Bröllops bilder,,Jag tycker bara att dom är såå fiina...BAAARA Därför..Nä gift har jag varit och tror inte jag gör om det m...sstaget...


Jag har såna stora krav på hur mitt eventuella bröllop skulle se ut så det är inte ens att Tänka på...Även på hur jag själv skulle vilja se ut vid ett Bröllop,,och just nu är det ljusår ifrån...

Av Lisa Nilsson - 17 augusti 2009 20:32

Ja nu har vi kalasat igen smällt i sej ALLDELES FÖÖR mycket som vanligt!!

Så när jag satt o snackade med Gästerna i soffan.. och sen skulle resa mej så hoppade knä f-n ur led rejält fy17 sååååååå oooont det gjorde...Och det tog ca 20minuter innan jag med hjälp av Natta o Urban + 2 oroliga föräldrar som inte fatta hur det kunde bli så och varför jag ALDRIG får komma till Röntgen kunde stå på benet igen..


Och vi skulle åka iväg och visa mina föräldrar radhuset också så jag blev såå irriterad att det skulle hända precis då..Men som sagt det släppte och med hjälp av krycka kunde jag ta mej ner för alla dessa Förbaskade trappor och ut..Och skojfriska och retsamma som alla är i denna familj så fick jag ju höra att det är ju tur att du har PIGGA FÖRÄLDRAR!!! hahha,,,skoj då känner man sej ju VÄLDIGT Mycket bättre till mods..Av Lisa Nilsson - 17 augusti 2009 12:11

Hipp hipp hurra för min( Lilla) Gube som fyller 19 Ida..Så idag är det fullt upp här försöker göra det så fint som möjligt trots alla flyttkartonger som står i vägen..


Men jag har fått god hjälp av Rozza,,,samt att Niclas och Rozza nu fixar Tårtan,,,Det är FÖRSTA gången han vill göra sin egen Tårta..(Börjar möjligtvis bli vuxen?)...

Presentation

klocka

Calender

Facebook

Fråga mig

6 besvarade frågor

Väder

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7
8
9
10 11 12 13 14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Bloggerfy

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Denna blomman är jag!

Kategorier

Gästbok

Besöksstatistik

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Välkommen Till Dagsländans Blogg Hoppas ni kommer att Trivas med Blogkeen
Följ Välkommen Till Dagsländans Blogg Hoppas ni kommer att Trivas med Bloglovin'

Fibromyalgi!

Startsida Fibromyalgi Behandling Förbundet FibromyalgiNytt Man med fibromyalgi Ung med fibromyalgi Du som är anhörig Int. fibromyalgidagen Lokalföreningar Föreningsstyrelser Medlemskap Föreläsningar Broschyrer Att köpa Ge en gåva Nyheter & artiklar Svenska » 2009 » 2008 Internationella » Ordlista med. facktermer Litteratur Länkar Internationella organ Om sjukförsäkringen Forum Juridisk hjälp m.m. Fibromyalgi & sex Fibromyalgi & graviditet Kontakt Hur ligger det till? En enkel förklaring av fibromyalgi. Att förstå en komplex störning - för dem som inte har den. Fibromyalgi är ett komplext tillstånd som är svårt att förstå, speciellt om du inte har en medicinsk utbildning. Eftersom den involverar hjärnan och nervsystemet kan fibromyalgin ha en inverkan på i stort sett varje del av kroppen. Om du försöker förstå detta tillstånd hos någon som du känner kan det vara otroligt förvirrande. När många människor ser en bisarr samling av skiftande symptom som inte visar sig vid medicinska tester så bestämmer de sig för att fibromyalgi måste vara ett psykologiskt problem. Emellertid styrker en mängd vetenskapliga bevis att det är en mycket verklig, fysisk sjukdom. Att gräva sig igenom denna vetenskapliga forskning hjälper dock inte någon av oss. Termer som neurotransmittordysregulation, nociceptorer, cellenzymer och opiatbanor är inte direkt lätta att förstå. Målet med denna artikel är att med enkla ord och utan någon medicinsk jargong hjälpa dig att förstå och relatera till vad som händer i kroppen hos någon med fibromyalgi. ATT FÖRSTÅ FIBROMYALGISMÄRTA Föreställ dig att du planerar ett party och förväntar dig omkring 20 gäster. Tre eller fyra vänner har sagt att de ska komma tidigare för att hjälpa dig. Men de dyker inte upp och i stället för 20 gäster får du 100. Du är överhopad. Detta är vad som händer med smärtsignalerna hos någon som har fibromyalgi. Cellerna skickar för många smärtmeddelanden (partygäster), upp till fem gånger så många som hos en frisk person. Det kan förvandla ett milt tryck på huden, eller till och med klåda, till smärta. När smärtsignalerna når fram till hjärnan bearbetas dem av något som kallas serotonin. Personer med fibromyalgi har emellertid inte tillräckligt med serotonin (vännerna som skulle hjälpa dök inte upp) och detta gör att hjärnan blir överbelastad. Detta är orsaken till varför personer med fibromyalgi har ont i vävnader som inte uppvisar några tecken på skador. Det är inte en inbillad smärta, det är en missförstådd förnimmelse som hjärnan omvandlar till en mycket verklig smärta. Det finns andra substanser i patientens hjärna som förstärker signaler och ”skruvar upp volymen” på allting. Det kan utöver smärta inkludera ljus, ljud och lukt och detta kan belasta hjärnan. Detta kan leda till förvirring, skräck, ångest och panikattacker. ATT FÖRSTÅ FIBROMYALGINS UPP- OCH NEDGÅNGAR De flesta som lider av en kronisk sjukdom är alltid sjuka. Påverkan på kroppen vid sjukdomar som cancer, virussjukdomar eller återfallssjukdomar är ganska konstant. Det är förståeligt att det är förvirrande att se någon med fibromyalgi inte kunna uträtta någonting på måndagen, men vara fullt kapabel att göra det på onsdagen. Se på det så här; allas hormoner fluktuerar och till och med sådant som vikt och blodtryck kan stiga och falla inom loppet av en dag, vecka eller månad. Alla system och substanser i kroppen fungerar på det sättet - de reagerar på olika situationer genom att stiga och falla. Forskning visar definitivt att fibromyalgi har att göra med onormala nivåer av flera hormoner och substanser. Eftersom alla dessa går upp och ner i nivåer så befinner en eller flera sig ibland i normalzonen och ibland inte. Ju fler som befinner sig utanför normalzonen, desto värre mår den fibromyalgidrabbade. ATT FÖRSTÅ STRESS OCH FIBROMYALGI En del tror att fibromyalgipatienter är känslomässigt oförmögna att hantera stress eftersom en stressig situation vanligtvis förvärrar symptomen. Det som är viktigt att förstå är att vi reagerar både emotionellt OCH fysiskt på stress. En fysisk reaktion som vi alla får är att adrenalinet, och andra hormoner, ökar för att hjälpa kroppen att ”lägga in en högre växel” för att kunna hantera det som händer. Personer med fibromyalgi har inte tillräckligt av dessa hormoner, vilket gör att stressen tar mycket hårt på deras kroppar och kan trigga igång symptom. När vi talar om ”stress” avser vi vanligtvis den emotionella sorten som kan komma från ditt jobb, ett upptaget schema eller en personlig konflikt. Många saker orsakar faktiskt fysisk stress som t.ex. sjukdom, sömnbrist, näringsbrist och skador. Fysisk stress kan ha samma inverkan som känslomässig stress. ATT FÖRSTÅ UTMATTNINGEN SOM FÖLJER MED FIBROMYALGI Tänk på ett tillfälle då du inte bara var trött, utan verkligen utmattad. Kanske var du uppe hela natten och pluggade inför ett prov. Kanske gick du upp flera gånger för att mata en baby eller ta hand om ett sjukt barn. Kanske var det influensan eller streptokocker i halsen. Föreställ dig att vara så utmattad hela dagen medan du försöker arbeta, ta hand om barn, städa huset, laga mat etc. För de flesta människor hjälper det med en eller två nätters sömn för att bli av med den känslan, men med fibromyalgi kommer sömnstörningar som gör en god natts sömn till en raritet. En person med fibromyalgi kan ha allt från en till alla av följande sömnstörningar: • Sömnlöshet (svårighet att somna eller sova). • Oförmåga att nå djupsömn eller att stanna kvar i den. • Sömnapné (andningstörningar som kan väcka personen upprepade gånger). • Restless Legs Syndrome (RLS), det kryper och rycker i armar och ben vilket gör det svårt att sova. • Periodic Limb Movement Disorder (PLMD), ofrivilliga ryckningar i armar och ben som förhindrar djup sömn. FIBROMYALGI I ETT NÖTSKAL Många sjukdomar involverar endast en del av kroppen eller ett system. Fibromyalgi involverar emellertid hela kroppen och sätter allting ur spel. Hur bisarra och förvirrande de olika symptomen än kan vara så är de förbundna med väldigt faktiska, fysiska orsaker. Fibromyalgi kan ta någon som är utbildad, ambitiös, hårt arbetande och outtröttligt och ta ifrån dem deras förmåga att arbeta, städa hemmet, träna, tänka klart och att någonsin känna sig vaken och frisk. • Det är INTE en psykologisk ”utbrändhet” eller depression. • Det är INTE lathet. • Det är INTE gnäll eller simulering. • Det ÄR resultatet av en utbredd funktionsstörning (dysfunktionalitet) i kroppen och hjärnan som är svår att förstå, svår att behandla och, än så länge, omöjlig att bota. Det svåraste för patienter är emellertid att behöva leva med det. Att ha stöd och förståelse från nära och kära kan göra det hela mycket lättare. Startsida Fibromyalgi Behandling Förbundet FibromyalgiNytt Man med fibromyalgi Ung med fibromyalgi Du som är anhörig Int. fibromyalgidagen Lokalföreningar Föreningsstyrelser Medlemskap Föreläsningar Broschyrer Att köpa Ge en gåva Nyheter & artiklar Svenska » 2009 » 2008 Internationella » Ordlista med. facktermer Litteratur Länkar Internationella organ Om sjukförsäkringen Forum Juridisk hjälp m.m. Fibromyalgi & sex Fibromyalgi & graviditet Kontakt Hur ligger det till? En enkel förklaring av fibromyalgi. Att förstå en komplex störning - för dem som inte har den. Fibromyalgi är ett komplext tillstånd som är svårt att förstå, speciellt om du inte har en medicinsk utbildning. Eftersom den involverar hjärnan och nervsystemet kan fibromyalgin ha en inverkan på i stort sett varje del av kroppen. Om du försöker förstå detta tillstånd hos någon som du känner kan det vara otroligt förvirrande. När många människor ser en bisarr samling av skiftande symptom som inte visar sig vid medicinska tester så bestämmer de sig för att fibromyalgi måste vara ett psykologiskt problem. Emellertid styrker en mängd vetenskapliga bevis att det är en mycket verklig, fysisk sjukdom. Att gräva sig igenom denna vetenskapliga forskning hjälper dock inte någon av oss. Termer som neurotransmittordysregulation, nociceptorer, cellenzymer och opiatbanor är inte direkt lätta att förstå. Målet med denna artikel är att med enkla ord och utan någon medicinsk jargong hjälpa dig att förstå och relatera till vad som händer i kroppen hos någon med fibromyalgi. ATT FÖRSTÅ FIBROMYALGISMÄRTA Föreställ dig att du planerar ett party och förväntar dig omkring 20 gäster. Tre eller fyra vänner har sagt att de ska komma tidigare för att hjälpa dig. Men de dyker inte upp och i stället för 20 gäster får du 100. Du är överhopad. Detta är vad som händer med smärtsignalerna hos någon som har fibromyalgi. Cellerna skickar för många smärtmeddelanden (partygäster), upp till fem gånger så många som hos en frisk person. Det kan förvandla ett milt tryck på huden, eller till och med klåda, till smärta. När smärtsignalerna når fram till hjärnan bearbetas dem av något som kallas serotonin. Personer med fibromyalgi har emellertid inte tillräckligt med serotonin (vännerna som skulle hjälpa dök inte upp) och detta gör att hjärnan blir överbelastad. Detta är orsaken till varför personer med fibromyalgi har ont i vävnader som inte uppvisar några tecken på skador. Det är inte en inbillad smärta, det är en missförstådd förnimmelse som hjärnan omvandlar till en mycket verklig smärta. Det finns andra substanser i patientens hjärna som förstärker signaler och ”skruvar upp volymen” på allting. Det kan utöver smärta inkludera ljus, ljud och lukt och detta kan belasta hjärnan. Detta kan leda till förvirring, skräck, ångest och panikattacker. ATT FÖRSTÅ FIBROMYALGINS UPP- OCH NEDGÅNGAR De flesta som lider av en kronisk sjukdom är alltid sjuka. Påverkan på kroppen vid sjukdomar som cancer, virussjukdomar eller återfallssjukdomar är ganska konstant. Det är förståeligt att det är förvirrande att se någon med fibromyalgi inte kunna uträtta någonting på måndagen, men vara fullt kapabel att göra det på onsdagen. Se på det så här; allas hormoner fluktuerar och till och med sådant som vikt och blodtryck kan stiga och falla inom loppet av en dag, vecka eller månad. Alla system och substanser i kroppen fungerar på det sättet - de reagerar på olika situationer genom att stiga och falla. Forskning visar definitivt att fibromyalgi har att göra med onormala nivåer av flera hormoner och substanser. Eftersom alla dessa går upp och ner i nivåer så befinner en eller flera sig ibland i normalzonen och ibland inte. Ju fler som befinner sig utanför normalzonen, desto värre mår den fibromyalgidrabbade. ATT FÖRSTÅ STRESS OCH FIBROMYALGI En del tror att fibromyalgipatienter är känslomässigt oförmögna att hantera stress eftersom en stressig situation vanligtvis förvärrar symptomen. Det som är viktigt att förstå är att vi reagerar både emotionellt OCH fysiskt på stress. En fysisk reaktion som vi alla får är att adrenalinet, och andra hormoner, ökar för att hjälpa kroppen att ”lägga in en högre växel” för att kunna hantera det som händer. Personer med fibromyalgi har inte tillräckligt av dessa hormoner, vilket gör att stressen tar mycket hårt på deras kroppar och kan trigga igång symptom. När vi talar om ”stress” avser vi vanligtvis den emotionella sorten som kan komma från ditt jobb, ett upptaget schema eller en personlig konflikt. Många saker orsakar faktiskt fysisk stress som t.ex. sjukdom, sömnbrist, näringsbrist och skador. Fysisk stress kan ha samma inverkan som känslomässig stress. ATT FÖRSTÅ UTMATTNINGEN SOM FÖLJER MED FIBROMYALGI Tänk på ett tillfälle då du inte bara var trött, utan verkligen utmattad. Kanske var du uppe hela natten och pluggade inför ett prov. Kanske gick du upp flera gånger för att mata en baby eller ta hand om ett sjukt barn. Kanske var det influensan eller streptokocker i halsen. Föreställ dig att vara så utmattad hela dagen medan du försöker arbeta, ta hand om barn, städa huset, laga mat etc. För de flesta människor hjälper det med en eller två nätters sömn för att bli av med den känslan, men med fibromyalgi kommer sömnstörningar som gör en god natts sömn till en raritet. En person med fibromyalgi kan ha allt från en till alla av följande sömnstörningar: • Sömnlöshet (svårighet att somna eller sova). • Oförmåga att nå djupsömn eller att stanna kvar i den. • Sömnapné (andningstörningar som kan väcka personen upprepade gånger). • Restless Legs Syndrome (RLS), det kryper och rycker i armar och ben vilket gör det svårt att sova. • Periodic Limb Movement Disorder (PLMD), ofrivilliga ryckningar i armar och ben som förhindrar djup sömn. FIBROMYALGI I ETT NÖTSKAL Många sjukdomar involverar endast en del av kroppen eller ett system. Fibromyalgi involverar emellertid hela kroppen och sätter allting ur spel. Hur bisarra och förvirrande de olika symptomen än kan vara så är de förbundna med väldigt faktiska, fysiska orsaker. Fibromyalgi kan ta någon som är utbildad, ambitiös, hårt arbetande och outtröttligt och ta ifrån dem deras förmåga att arbeta, städa hemmet, träna, tänka klart och att någonsin känna sig vaken och frisk. • Det är INTE en psykologisk ”utbrändhet” eller depression. • Det är INTE lathet. • Det är INTE gnäll eller simulering. • Det ÄR resultatet av en utbredd funktionsstörning (dysfunktionalitet) i kroppen och hjärnan som är svår att förstå, svår att behandla och, än så länge, omöjlig att bota. Det svåraste för patienter är emellertid att behöva leva med det. Att ha stöd och förståelse från nära och kära kan göra det hela mycket lättare.

snö


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se