Välkommen Till Dagsländans Blogg Hoppas ni kommer att Trivas

Alla inlägg under augusti 2009

Av Lisa Nilsson - 3 augusti 2009 14:15

Min älskade mammaLänk - Kommenteraav Natalie Kargbo den 2 augusti 2009 kl 22:33

 

Just nu e mina tankar hos mamma som ikväll ligger på gävle sjukhus.

Hon hade fått ont i hjärtat igår o även inatt...o idag visade de sig vara mkt dålig med min lilla mamma...hon fick åka in tilll sandvikens sjukhus för o ta ekg vilket visade sig vara dåligt..

så hon blev skickad in till akuten i gävle där hon fått tagit mkt prover o inatt ska dom ta ekg plus prover var 6:e timme....o imorrn ett arbetstest eller va de kallas.. jag hoppas hon kommer bli bättre snart...

Men mamma SLUTA RÖK....du vet vad jag sagt...hasse har KOL o han kommer helt enkelt kvävas till döds..om de krävs en skrämmsetaktik för o få dig o sluta så kommer jag skrämma skiten ur dig hahaha..

nä skämt o sido....puss på dig lilla mammsen o ta de lugnt...nu kan du ju inte läsa detta ikväll men jag får skicka n¨tanke signaler till dig:)

PUSS

                       

prata me ann-catrin idag (mammas kompis)   då kom jag ihåg alla roliga dagar i bruket...

mamma va en riktig festfixare tillsammans med alla damer i bruket...o mamma gjorde en liten show då hon sjöng denna låt av carlene carter...som hon gjorde så jäkla bra tillsammans me en kille på gitarr...man fick rysningar i kroppen när han gjorde solot o slängde sig ner på knäna framför mamma...

ska ja va ärlig så va man kanske lite småkär i han heheheh

men iaf så gjorde dom denna show skitbra...o mamma sjunger så fint..ska finnas en video på de hos nån av bruksborna...säkert hos anna..

aja denna e till dig mamma

ANNONS
Av Lisa Nilsson - 2 augusti 2009 13:26

El AMIGO:::::::::::::


ANNONS
Av Lisa Nilsson - 2 augusti 2009 13:17

El Maaaaaaco....

Av Lisa Nilsson - 2 augusti 2009 13:00

El Diiiiooooooooo!! hihi..


Och så var vi ner till havet en sväng till Lill klippan..Där for Dino runt som en Tok och Jag var livrädd att han skulle göra illa sej på nån vass sten..

Men efter en stund när första ivern lagt sej av att var vid vattnet så lugna han sej NÅGOT,,Och istället började han att fiska upp sk *Gubbsnor*

Mörkgröna slemmiga Alger  bläsch,,men han gillade att leka me dom och gjorde som en annan när man va lite la dom på hög hahhaa det såg så skoj ut för dom gled ju ur hans grepp flera ggr men då skena han ner o fiska upp en ny,,,


Bilderna blev ej nå bra pga att jag åter igen kommit åt nån förbaskade knapp,,vet ej hur när eller var!så det syns inte att han har mun full me *snor här*..isch..
vi köpte ett fästing halsband till Dino på en djuraffär,,men det var INGE bra Dino fick panik av den starka Lukten så det lär bli ett ifrån apoteket istället för dom luktar inte!

Av Lisa Nilsson - 2 augusti 2009 10:03

ser det ut att bli idag fast väldigt kvavt är det och det gillar jag INTE isch..

Gubben vill att jag packar till stugan idag men jag har inte bestämt mej ännu hur jag vill..han är ju inte ledig men jag kan ju va där ändå,,Men jag mådde inte så väldans bra inatt hade hugg i bröstet så då tvekar jag eftersom det är en bit till sjukhuset därifrån ifall man blir rasslig..


Men men man kan ju Inte tänka så heller då vågar man ju aldrig va där själv..ska sätta in några bilder på Dino idag ifrån stugan..


Ha de gott alla som snällt kikar in till mej,,

Av Lisa Nilsson - 1 augusti 2009 23:00

Inne hos Wiper hittade jag en ny sida me lite fina och skojiga bilder..

så dom får avsluta dagen för mej..


Dags att borsta tänderna..Nu..


Och sen natta kudden..


Dröm sött..ses imorrn..Av Lisa Nilsson - 1 augusti 2009 20:53

Är det fler än jag som inte kunde komma in hit på em och en bit in på kvällen???

sååååå IRRITTERANDE!!!!!!!!!!!

Av Lisa Nilsson - 1 augusti 2009 13:37

Detta har jag INTE tänkt skriva om och väntat väldigt länge med,,men nu känns det som att jag vill...
 
Och det handlar om Baura och hennes Matte...
När jag ringde på annonsen om en omplacerings chinese så var det Inte Baura,,utan hennes syster som skulle omplaceras,,Men hon var då redan omplacerad,,Men då sa uppfödaren att jag har en lite naken tös också som jag egentligen INTE vill placera om men har ändå beslutat mej för det,,så kom gärna o hälsa på henne,,Ja resten vet ni ju att vi Tog Baura med oss hem..
 
Sen har det blivit många mail o telsamtal oss emellan,,vilka bestått mycket av hennes längtan efter sin tös samt har ångrat sitt beslut många ggr men hon har ändå tyckt att Baura ska bo hos oss,,och har fått dela vår vardag med vovvarna,,
 
nu skulle vi åka o hälsa på hos dom för att dels vi var nyfiken på att träffa deras nya hund samt att även hon villle se Dino o Baura igen..
så vi åkte iväg,,det blev glädje tårar o massa svans viftningar såklart..
sen fikade vi och pratade mer o mer,,Sen kom frågan om Baura skulle kunna få åka med på deras semester dels som sällskap till deras valp men även för att hon ville ha henne ett tag som vi bestämt förut..
 
och så blev det,,sen har Baura fått varit med i ett projekt som träning till vårdhund vilket det nu visat sej att hon äär helt suverän till...så efter mycket prat hit o dit om det har vi nu bestämt att Baura ska få fortsätta med det och åter bo hos sin uppfödare,,,Men vi kommer att få ha o träffa henne när vi vill..samt att Dino och Baura ska få para sej i framtiden så att vi får en valp efter Baura,,Det var meningen tvärsom men nu bestämde vi det istället..


Detta har inte varit ett lätt beslut för oss heller eftersom vi var väldigt fäst vid henne också,,men samtidigt tycker vi det känns rätt o bra ändå nu för framförallt Baura som kanske kommer att kunna glädja många gamla i framtiden genom sitt jobb som vårdhund,,samt att hon kommer kunna få fina meriter för sin insats,,

Jätteskoj tycker vi alla nu..


så nu skickar vi en massa kramar o nospussar till dej Baura o matte Ingeborg...Och som vanligt så hööörs vi ju heela tiden

Presentation

klocka

Calender

Facebook

Fråga mig

6 besvarade frågor

Väder

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7
8
9
10 11 12 13 14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Bloggerfy

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Denna blomman är jag!

Kategorier

Gästbok

Besöksstatistik

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Välkommen Till Dagsländans Blogg Hoppas ni kommer att Trivas med Blogkeen
Följ Välkommen Till Dagsländans Blogg Hoppas ni kommer att Trivas med Bloglovin'

Fibromyalgi!

Startsida Fibromyalgi Behandling Förbundet FibromyalgiNytt Man med fibromyalgi Ung med fibromyalgi Du som är anhörig Int. fibromyalgidagen Lokalföreningar Föreningsstyrelser Medlemskap Föreläsningar Broschyrer Att köpa Ge en gåva Nyheter & artiklar Svenska » 2009 » 2008 Internationella » Ordlista med. facktermer Litteratur Länkar Internationella organ Om sjukförsäkringen Forum Juridisk hjälp m.m. Fibromyalgi & sex Fibromyalgi & graviditet Kontakt Hur ligger det till? En enkel förklaring av fibromyalgi. Att förstå en komplex störning - för dem som inte har den. Fibromyalgi är ett komplext tillstånd som är svårt att förstå, speciellt om du inte har en medicinsk utbildning. Eftersom den involverar hjärnan och nervsystemet kan fibromyalgin ha en inverkan på i stort sett varje del av kroppen. Om du försöker förstå detta tillstånd hos någon som du känner kan det vara otroligt förvirrande. När många människor ser en bisarr samling av skiftande symptom som inte visar sig vid medicinska tester så bestämmer de sig för att fibromyalgi måste vara ett psykologiskt problem. Emellertid styrker en mängd vetenskapliga bevis att det är en mycket verklig, fysisk sjukdom. Att gräva sig igenom denna vetenskapliga forskning hjälper dock inte någon av oss. Termer som neurotransmittordysregulation, nociceptorer, cellenzymer och opiatbanor är inte direkt lätta att förstå. Målet med denna artikel är att med enkla ord och utan någon medicinsk jargong hjälpa dig att förstå och relatera till vad som händer i kroppen hos någon med fibromyalgi. ATT FÖRSTÅ FIBROMYALGISMÄRTA Föreställ dig att du planerar ett party och förväntar dig omkring 20 gäster. Tre eller fyra vänner har sagt att de ska komma tidigare för att hjälpa dig. Men de dyker inte upp och i stället för 20 gäster får du 100. Du är överhopad. Detta är vad som händer med smärtsignalerna hos någon som har fibromyalgi. Cellerna skickar för många smärtmeddelanden (partygäster), upp till fem gånger så många som hos en frisk person. Det kan förvandla ett milt tryck på huden, eller till och med klåda, till smärta. När smärtsignalerna når fram till hjärnan bearbetas dem av något som kallas serotonin. Personer med fibromyalgi har emellertid inte tillräckligt med serotonin (vännerna som skulle hjälpa dök inte upp) och detta gör att hjärnan blir överbelastad. Detta är orsaken till varför personer med fibromyalgi har ont i vävnader som inte uppvisar några tecken på skador. Det är inte en inbillad smärta, det är en missförstådd förnimmelse som hjärnan omvandlar till en mycket verklig smärta. Det finns andra substanser i patientens hjärna som förstärker signaler och ”skruvar upp volymen” på allting. Det kan utöver smärta inkludera ljus, ljud och lukt och detta kan belasta hjärnan. Detta kan leda till förvirring, skräck, ångest och panikattacker. ATT FÖRSTÅ FIBROMYALGINS UPP- OCH NEDGÅNGAR De flesta som lider av en kronisk sjukdom är alltid sjuka. Påverkan på kroppen vid sjukdomar som cancer, virussjukdomar eller återfallssjukdomar är ganska konstant. Det är förståeligt att det är förvirrande att se någon med fibromyalgi inte kunna uträtta någonting på måndagen, men vara fullt kapabel att göra det på onsdagen. Se på det så här; allas hormoner fluktuerar och till och med sådant som vikt och blodtryck kan stiga och falla inom loppet av en dag, vecka eller månad. Alla system och substanser i kroppen fungerar på det sättet - de reagerar på olika situationer genom att stiga och falla. Forskning visar definitivt att fibromyalgi har att göra med onormala nivåer av flera hormoner och substanser. Eftersom alla dessa går upp och ner i nivåer så befinner en eller flera sig ibland i normalzonen och ibland inte. Ju fler som befinner sig utanför normalzonen, desto värre mår den fibromyalgidrabbade. ATT FÖRSTÅ STRESS OCH FIBROMYALGI En del tror att fibromyalgipatienter är känslomässigt oförmögna att hantera stress eftersom en stressig situation vanligtvis förvärrar symptomen. Det som är viktigt att förstå är att vi reagerar både emotionellt OCH fysiskt på stress. En fysisk reaktion som vi alla får är att adrenalinet, och andra hormoner, ökar för att hjälpa kroppen att ”lägga in en högre växel” för att kunna hantera det som händer. Personer med fibromyalgi har inte tillräckligt av dessa hormoner, vilket gör att stressen tar mycket hårt på deras kroppar och kan trigga igång symptom. När vi talar om ”stress” avser vi vanligtvis den emotionella sorten som kan komma från ditt jobb, ett upptaget schema eller en personlig konflikt. Många saker orsakar faktiskt fysisk stress som t.ex. sjukdom, sömnbrist, näringsbrist och skador. Fysisk stress kan ha samma inverkan som känslomässig stress. ATT FÖRSTÅ UTMATTNINGEN SOM FÖLJER MED FIBROMYALGI Tänk på ett tillfälle då du inte bara var trött, utan verkligen utmattad. Kanske var du uppe hela natten och pluggade inför ett prov. Kanske gick du upp flera gånger för att mata en baby eller ta hand om ett sjukt barn. Kanske var det influensan eller streptokocker i halsen. Föreställ dig att vara så utmattad hela dagen medan du försöker arbeta, ta hand om barn, städa huset, laga mat etc. För de flesta människor hjälper det med en eller två nätters sömn för att bli av med den känslan, men med fibromyalgi kommer sömnstörningar som gör en god natts sömn till en raritet. En person med fibromyalgi kan ha allt från en till alla av följande sömnstörningar: • Sömnlöshet (svårighet att somna eller sova). • Oförmåga att nå djupsömn eller att stanna kvar i den. • Sömnapné (andningstörningar som kan väcka personen upprepade gånger). • Restless Legs Syndrome (RLS), det kryper och rycker i armar och ben vilket gör det svårt att sova. • Periodic Limb Movement Disorder (PLMD), ofrivilliga ryckningar i armar och ben som förhindrar djup sömn. FIBROMYALGI I ETT NÖTSKAL Många sjukdomar involverar endast en del av kroppen eller ett system. Fibromyalgi involverar emellertid hela kroppen och sätter allting ur spel. Hur bisarra och förvirrande de olika symptomen än kan vara så är de förbundna med väldigt faktiska, fysiska orsaker. Fibromyalgi kan ta någon som är utbildad, ambitiös, hårt arbetande och outtröttligt och ta ifrån dem deras förmåga att arbeta, städa hemmet, träna, tänka klart och att någonsin känna sig vaken och frisk. • Det är INTE en psykologisk ”utbrändhet” eller depression. • Det är INTE lathet. • Det är INTE gnäll eller simulering. • Det ÄR resultatet av en utbredd funktionsstörning (dysfunktionalitet) i kroppen och hjärnan som är svår att förstå, svår att behandla och, än så länge, omöjlig att bota. Det svåraste för patienter är emellertid att behöva leva med det. Att ha stöd och förståelse från nära och kära kan göra det hela mycket lättare. Startsida Fibromyalgi Behandling Förbundet FibromyalgiNytt Man med fibromyalgi Ung med fibromyalgi Du som är anhörig Int. fibromyalgidagen Lokalföreningar Föreningsstyrelser Medlemskap Föreläsningar Broschyrer Att köpa Ge en gåva Nyheter & artiklar Svenska » 2009 » 2008 Internationella » Ordlista med. facktermer Litteratur Länkar Internationella organ Om sjukförsäkringen Forum Juridisk hjälp m.m. Fibromyalgi & sex Fibromyalgi & graviditet Kontakt Hur ligger det till? En enkel förklaring av fibromyalgi. Att förstå en komplex störning - för dem som inte har den. Fibromyalgi är ett komplext tillstånd som är svårt att förstå, speciellt om du inte har en medicinsk utbildning. Eftersom den involverar hjärnan och nervsystemet kan fibromyalgin ha en inverkan på i stort sett varje del av kroppen. Om du försöker förstå detta tillstånd hos någon som du känner kan det vara otroligt förvirrande. När många människor ser en bisarr samling av skiftande symptom som inte visar sig vid medicinska tester så bestämmer de sig för att fibromyalgi måste vara ett psykologiskt problem. Emellertid styrker en mängd vetenskapliga bevis att det är en mycket verklig, fysisk sjukdom. Att gräva sig igenom denna vetenskapliga forskning hjälper dock inte någon av oss. Termer som neurotransmittordysregulation, nociceptorer, cellenzymer och opiatbanor är inte direkt lätta att förstå. Målet med denna artikel är att med enkla ord och utan någon medicinsk jargong hjälpa dig att förstå och relatera till vad som händer i kroppen hos någon med fibromyalgi. ATT FÖRSTÅ FIBROMYALGISMÄRTA Föreställ dig att du planerar ett party och förväntar dig omkring 20 gäster. Tre eller fyra vänner har sagt att de ska komma tidigare för att hjälpa dig. Men de dyker inte upp och i stället för 20 gäster får du 100. Du är överhopad. Detta är vad som händer med smärtsignalerna hos någon som har fibromyalgi. Cellerna skickar för många smärtmeddelanden (partygäster), upp till fem gånger så många som hos en frisk person. Det kan förvandla ett milt tryck på huden, eller till och med klåda, till smärta. När smärtsignalerna når fram till hjärnan bearbetas dem av något som kallas serotonin. Personer med fibromyalgi har emellertid inte tillräckligt med serotonin (vännerna som skulle hjälpa dök inte upp) och detta gör att hjärnan blir överbelastad. Detta är orsaken till varför personer med fibromyalgi har ont i vävnader som inte uppvisar några tecken på skador. Det är inte en inbillad smärta, det är en missförstådd förnimmelse som hjärnan omvandlar till en mycket verklig smärta. Det finns andra substanser i patientens hjärna som förstärker signaler och ”skruvar upp volymen” på allting. Det kan utöver smärta inkludera ljus, ljud och lukt och detta kan belasta hjärnan. Detta kan leda till förvirring, skräck, ångest och panikattacker. ATT FÖRSTÅ FIBROMYALGINS UPP- OCH NEDGÅNGAR De flesta som lider av en kronisk sjukdom är alltid sjuka. Påverkan på kroppen vid sjukdomar som cancer, virussjukdomar eller återfallssjukdomar är ganska konstant. Det är förståeligt att det är förvirrande att se någon med fibromyalgi inte kunna uträtta någonting på måndagen, men vara fullt kapabel att göra det på onsdagen. Se på det så här; allas hormoner fluktuerar och till och med sådant som vikt och blodtryck kan stiga och falla inom loppet av en dag, vecka eller månad. Alla system och substanser i kroppen fungerar på det sättet - de reagerar på olika situationer genom att stiga och falla. Forskning visar definitivt att fibromyalgi har att göra med onormala nivåer av flera hormoner och substanser. Eftersom alla dessa går upp och ner i nivåer så befinner en eller flera sig ibland i normalzonen och ibland inte. Ju fler som befinner sig utanför normalzonen, desto värre mår den fibromyalgidrabbade. ATT FÖRSTÅ STRESS OCH FIBROMYALGI En del tror att fibromyalgipatienter är känslomässigt oförmögna att hantera stress eftersom en stressig situation vanligtvis förvärrar symptomen. Det som är viktigt att förstå är att vi reagerar både emotionellt OCH fysiskt på stress. En fysisk reaktion som vi alla får är att adrenalinet, och andra hormoner, ökar för att hjälpa kroppen att ”lägga in en högre växel” för att kunna hantera det som händer. Personer med fibromyalgi har inte tillräckligt av dessa hormoner, vilket gör att stressen tar mycket hårt på deras kroppar och kan trigga igång symptom. När vi talar om ”stress” avser vi vanligtvis den emotionella sorten som kan komma från ditt jobb, ett upptaget schema eller en personlig konflikt. Många saker orsakar faktiskt fysisk stress som t.ex. sjukdom, sömnbrist, näringsbrist och skador. Fysisk stress kan ha samma inverkan som känslomässig stress. ATT FÖRSTÅ UTMATTNINGEN SOM FÖLJER MED FIBROMYALGI Tänk på ett tillfälle då du inte bara var trött, utan verkligen utmattad. Kanske var du uppe hela natten och pluggade inför ett prov. Kanske gick du upp flera gånger för att mata en baby eller ta hand om ett sjukt barn. Kanske var det influensan eller streptokocker i halsen. Föreställ dig att vara så utmattad hela dagen medan du försöker arbeta, ta hand om barn, städa huset, laga mat etc. För de flesta människor hjälper det med en eller två nätters sömn för att bli av med den känslan, men med fibromyalgi kommer sömnstörningar som gör en god natts sömn till en raritet. En person med fibromyalgi kan ha allt från en till alla av följande sömnstörningar: • Sömnlöshet (svårighet att somna eller sova). • Oförmåga att nå djupsömn eller att stanna kvar i den. • Sömnapné (andningstörningar som kan väcka personen upprepade gånger). • Restless Legs Syndrome (RLS), det kryper och rycker i armar och ben vilket gör det svårt att sova. • Periodic Limb Movement Disorder (PLMD), ofrivilliga ryckningar i armar och ben som förhindrar djup sömn. FIBROMYALGI I ETT NÖTSKAL Många sjukdomar involverar endast en del av kroppen eller ett system. Fibromyalgi involverar emellertid hela kroppen och sätter allting ur spel. Hur bisarra och förvirrande de olika symptomen än kan vara så är de förbundna med väldigt faktiska, fysiska orsaker. Fibromyalgi kan ta någon som är utbildad, ambitiös, hårt arbetande och outtröttligt och ta ifrån dem deras förmåga att arbeta, städa hemmet, träna, tänka klart och att någonsin känna sig vaken och frisk. • Det är INTE en psykologisk ”utbrändhet” eller depression. • Det är INTE lathet. • Det är INTE gnäll eller simulering. • Det ÄR resultatet av en utbredd funktionsstörning (dysfunktionalitet) i kroppen och hjärnan som är svår att förstå, svår att behandla och, än så länge, omöjlig att bota. Det svåraste för patienter är emellertid att behöva leva med det. Att ha stöd och förståelse från nära och kära kan göra det hela mycket lättare.

snö


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se