Välkommen Till Dagsländans Blogg Hoppas ni kommer att Trivas

Alla inlägg under juli 2009

Av Lisa Nilsson - 16 juli 2009 12:57

         JISSES TANTSNUSK VARNING!!!!

                                                  
           

                                                  
               

                                                  
               

Alltså jag menar att jag hittar sååå mycket STILIGA Grabbar på Internet!!!!! Win Diesel INTE ILLA......(Stavas kanske Inte så)

ANNONS
Av Lisa Nilsson - 16 juli 2009 12:37
MySpace Graphics & MySpace Layouts

Tjingeling!

Har haft en fullt upp förmiddag...

Men vill Tacka för era goa kommentarer..

samt svar till Jaana:Jovisst är det skönt för Pudlar me sommar frilla..Men jag förstår även er som håller på med Utställning att man inte kan Klippa av dom sin fina Päls..Och Allra helst INTE på dina FIIIIIIna Lejonkungar!!!

Har kikat på dina bilder ifrån Gotland,,Kanon+ skoj att det gick så bra för er..Mailar dej nån dag..Tack även för gratulationen till stug/huset och Lägenheten..Må så gott! Och du*Såå dålig syn har du nog Inte**BLink Blink*hihi...


Svar till dej Mia:Javisst är det ett hus och inte nån pytte stuga,,,Fint är det men det är Lite orustat inne(Gammalt) b.l.a Innanfönster..

Mysigt med gammal stil men lite för obekvämt för permanent boende..

Mailar dej nån dag igen!Kram


Och till sist LENA: kommer du in på min blogg nu när jag bytt bakgrund????????? Knepigt om det beror på den har aldrig hänt förr,,,men man vet ju aldrig som sagt...

ANNONS
Av Lisa Nilsson - 15 juli 2009 21:38

Japansk ögonkontroll
Om du inte kan se någonting så dra i yttre ögonvrårna så att du får sneda ögon (som om du vore asiat). Fortsätt dra tills ögonen är nästan stängda… det fungerar.Jag såååååååg!!! Hahhaa Gjorde ni???

Av Lisa Nilsson - 15 juli 2009 19:36

En del bilder fick jag ihop igår när vi var där!


Först ut är Dino som var svårfångad igår på bild,,,Mycket roligare o få leka o springa som en rem än att stå still!!


samma sak me Baura!!


Och Även Rassel hade svårt att stå still såklart!

Sparka boll Mommo istället!!


 så då tog jag på stilla stående Objekt!Växthuset...


En av Alla rabatter...

Stilig blomma till Vänster va?Kanske en Pudelkonvalj??


Brygg huset..


Ett JÄTTE Plommon träd!!! ser fram emot när dom e mogna!


När vi var inne kunde Dino stå Pose``Och såååå HAVET!!!!!!


En nervissnande Pion


Slappar efter Maten..

I stor rummet stugan..


Blir Hotad av sonen om Jag knäpper...

VILL FAAAN INTE VA ME PÅ DIN BLOGG!!!Löd hotet!

Men det sket Mamma i hhahahha...


Knäpp nu då Mommo..Nu är ja still,,,


Dino Dyblöta Tassar av högt gräs..Laggårn..Dino på Kullen


Natta blir barn på nytt och Klättrar i träd..


Klart Rasheed också de då...
Kikade på kossor efter vägen Hem..En Trött Liten Kille på väg hem!!

Av Lisa Nilsson - 15 juli 2009 10:13

Hejsan på er...

Jo det blev en Jättebra dag igår trots mina krämpor o gnäll,,,

Först fick vi ett Trevligt samtal Ifrån s-viken hus..Vi FICK LÄGENHETEN I STAAAAAAAAN JIIIIIPPI!!!!!!!!!!Sen på em packade vi in ungar o hundar o Drog iväg Till stugan en sväng..


Urban trodde ev att man kunde klippa gräset..Men det blev inget me det Åska o regn på vägen ner,,sen började det även regna en skvätt när vi kom fram,,Så istället blev det en sväng ner till Havet..


Natta o rasheed som inte hunnit sett stugan förrens igår Tyckte det var jättefint o mysigt där nere..så det var skoj att äntligen få visa dom den..

 Och jag blev genast lite piggare när jag fick sniffa Havs o Lantluft igen...


Sent blev det innan vi kom hem så därför han jag inte kika in till er andra igår..Men ska göra det nu..


Ha en bra dag ida och här skiner solen och är varmt o skönt igen..


Av Lisa Nilsson - 14 juli 2009 10:57

Jaa min Hälsporre fan vill inte heller ge sej????????????Får ibland sååååå inåt h-vete ONT så jag skulle vilja skriika,,Kontentan av det blir ju sne belastning och mitt knä som INTE HELLER är hundra får då ta smällen,,,Så Igår o förrgår fick jag ta fram Kryckan igen o gå som en nittiåring ut me Hundarna,,För gubben o rozza jobba..Sonen baaaaara ORKA Inte!!!!!!!! GÅ Ut kl 830...Han hade INTE sovit mer än 2timmar sa han,,Nääe Tacka fn för det när man sitter uppe hela nätter,,,Nä Nu ska jag INTE va Elak på han bara för att jag har ont,,Men ibland bliir jag sååå Less,,Sen vet jag ju att mitt onda även beror ju på vikten!!!!! Meeen va sjutton ska man gö då när man inte kan gå som folk nå längre promenad utan att behöva få ta Taxi hem...(inte gjort det men skulle vilja ibland)

Jag skjuter våg fan me...


I mitt sinne o själ känner jag mej som en ung barnslig(Vääldigt barnslig ibland hahaha) flicka..


Men min kropp o värk gör att jag oftast känner mej som NITTI  Nä nu ska ja inte tråka ut er längre me mitt gnäll...Ska kanske ta o en dusch me gubben...


Sååå Kanske Man piggnar till hihi Va tror ni?????*Blink BLink*Ha en fortsatt bra Dag nu Alla...

Jaha nu regnar det OCKSÅ!!!!!!!!!!!!!! GRRRRRRRR

Av Lisa Nilsson - 14 juli 2009 10:34

Goförmiddag på er som kikar in här!

Jaa idag har jag ytterligare en seeg dag,,,vill liksom inte vakna till,,Hurran har stått på o koppar fyllts men icke dååååå,,,Inte heller morronpromenixen me voffarna hjälpte..VAD ÄR DET FÖR FEL?????

Kanske är det Lantluft som saknas??????? Förmodligen....


Vi mötte en VÄÄLDIGT argsint chinese hane också,,,och ägaren har fullt sjå att hålla honom trots storleken,,Hennes man har vi mött förr och han ruskar bara på huvet åt sin hund o säger OJOJOJ tur att han INTE är en Rottwailer,,,Hihihi Jaaaaaa det kan man verkligen hoppas att man inte
stöter på en sån elaking i den storleks klassen Burrr....


Idag blir det o vänta på besked också om vi får lägenheten i The Big city Of sandviken hahahaa..

Presentation

klocka

Calender

Facebook

Fråga mig

6 besvarade frågor

Väder

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12
13 14 15 16 17
18
19
20
21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Juli 2009 >>>

Tidigare år

Bloggerfy

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Denna blomman är jag!

Kategorier

Gästbok

Besöksstatistik

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Välkommen Till Dagsländans Blogg Hoppas ni kommer att Trivas med Blogkeen
Följ Välkommen Till Dagsländans Blogg Hoppas ni kommer att Trivas med Bloglovin'

Fibromyalgi!

Startsida Fibromyalgi Behandling Förbundet FibromyalgiNytt Man med fibromyalgi Ung med fibromyalgi Du som är anhörig Int. fibromyalgidagen Lokalföreningar Föreningsstyrelser Medlemskap Föreläsningar Broschyrer Att köpa Ge en gåva Nyheter & artiklar Svenska » 2009 » 2008 Internationella » Ordlista med. facktermer Litteratur Länkar Internationella organ Om sjukförsäkringen Forum Juridisk hjälp m.m. Fibromyalgi & sex Fibromyalgi & graviditet Kontakt Hur ligger det till? En enkel förklaring av fibromyalgi. Att förstå en komplex störning - för dem som inte har den. Fibromyalgi är ett komplext tillstånd som är svårt att förstå, speciellt om du inte har en medicinsk utbildning. Eftersom den involverar hjärnan och nervsystemet kan fibromyalgin ha en inverkan på i stort sett varje del av kroppen. Om du försöker förstå detta tillstånd hos någon som du känner kan det vara otroligt förvirrande. När många människor ser en bisarr samling av skiftande symptom som inte visar sig vid medicinska tester så bestämmer de sig för att fibromyalgi måste vara ett psykologiskt problem. Emellertid styrker en mängd vetenskapliga bevis att det är en mycket verklig, fysisk sjukdom. Att gräva sig igenom denna vetenskapliga forskning hjälper dock inte någon av oss. Termer som neurotransmittordysregulation, nociceptorer, cellenzymer och opiatbanor är inte direkt lätta att förstå. Målet med denna artikel är att med enkla ord och utan någon medicinsk jargong hjälpa dig att förstå och relatera till vad som händer i kroppen hos någon med fibromyalgi. ATT FÖRSTÅ FIBROMYALGISMÄRTA Föreställ dig att du planerar ett party och förväntar dig omkring 20 gäster. Tre eller fyra vänner har sagt att de ska komma tidigare för att hjälpa dig. Men de dyker inte upp och i stället för 20 gäster får du 100. Du är överhopad. Detta är vad som händer med smärtsignalerna hos någon som har fibromyalgi. Cellerna skickar för många smärtmeddelanden (partygäster), upp till fem gånger så många som hos en frisk person. Det kan förvandla ett milt tryck på huden, eller till och med klåda, till smärta. När smärtsignalerna når fram till hjärnan bearbetas dem av något som kallas serotonin. Personer med fibromyalgi har emellertid inte tillräckligt med serotonin (vännerna som skulle hjälpa dök inte upp) och detta gör att hjärnan blir överbelastad. Detta är orsaken till varför personer med fibromyalgi har ont i vävnader som inte uppvisar några tecken på skador. Det är inte en inbillad smärta, det är en missförstådd förnimmelse som hjärnan omvandlar till en mycket verklig smärta. Det finns andra substanser i patientens hjärna som förstärker signaler och ”skruvar upp volymen” på allting. Det kan utöver smärta inkludera ljus, ljud och lukt och detta kan belasta hjärnan. Detta kan leda till förvirring, skräck, ångest och panikattacker. ATT FÖRSTÅ FIBROMYALGINS UPP- OCH NEDGÅNGAR De flesta som lider av en kronisk sjukdom är alltid sjuka. Påverkan på kroppen vid sjukdomar som cancer, virussjukdomar eller återfallssjukdomar är ganska konstant. Det är förståeligt att det är förvirrande att se någon med fibromyalgi inte kunna uträtta någonting på måndagen, men vara fullt kapabel att göra det på onsdagen. Se på det så här; allas hormoner fluktuerar och till och med sådant som vikt och blodtryck kan stiga och falla inom loppet av en dag, vecka eller månad. Alla system och substanser i kroppen fungerar på det sättet - de reagerar på olika situationer genom att stiga och falla. Forskning visar definitivt att fibromyalgi har att göra med onormala nivåer av flera hormoner och substanser. Eftersom alla dessa går upp och ner i nivåer så befinner en eller flera sig ibland i normalzonen och ibland inte. Ju fler som befinner sig utanför normalzonen, desto värre mår den fibromyalgidrabbade. ATT FÖRSTÅ STRESS OCH FIBROMYALGI En del tror att fibromyalgipatienter är känslomässigt oförmögna att hantera stress eftersom en stressig situation vanligtvis förvärrar symptomen. Det som är viktigt att förstå är att vi reagerar både emotionellt OCH fysiskt på stress. En fysisk reaktion som vi alla får är att adrenalinet, och andra hormoner, ökar för att hjälpa kroppen att ”lägga in en högre växel” för att kunna hantera det som händer. Personer med fibromyalgi har inte tillräckligt av dessa hormoner, vilket gör att stressen tar mycket hårt på deras kroppar och kan trigga igång symptom. När vi talar om ”stress” avser vi vanligtvis den emotionella sorten som kan komma från ditt jobb, ett upptaget schema eller en personlig konflikt. Många saker orsakar faktiskt fysisk stress som t.ex. sjukdom, sömnbrist, näringsbrist och skador. Fysisk stress kan ha samma inverkan som känslomässig stress. ATT FÖRSTÅ UTMATTNINGEN SOM FÖLJER MED FIBROMYALGI Tänk på ett tillfälle då du inte bara var trött, utan verkligen utmattad. Kanske var du uppe hela natten och pluggade inför ett prov. Kanske gick du upp flera gånger för att mata en baby eller ta hand om ett sjukt barn. Kanske var det influensan eller streptokocker i halsen. Föreställ dig att vara så utmattad hela dagen medan du försöker arbeta, ta hand om barn, städa huset, laga mat etc. För de flesta människor hjälper det med en eller två nätters sömn för att bli av med den känslan, men med fibromyalgi kommer sömnstörningar som gör en god natts sömn till en raritet. En person med fibromyalgi kan ha allt från en till alla av följande sömnstörningar: • Sömnlöshet (svårighet att somna eller sova). • Oförmåga att nå djupsömn eller att stanna kvar i den. • Sömnapné (andningstörningar som kan väcka personen upprepade gånger). • Restless Legs Syndrome (RLS), det kryper och rycker i armar och ben vilket gör det svårt att sova. • Periodic Limb Movement Disorder (PLMD), ofrivilliga ryckningar i armar och ben som förhindrar djup sömn. FIBROMYALGI I ETT NÖTSKAL Många sjukdomar involverar endast en del av kroppen eller ett system. Fibromyalgi involverar emellertid hela kroppen och sätter allting ur spel. Hur bisarra och förvirrande de olika symptomen än kan vara så är de förbundna med väldigt faktiska, fysiska orsaker. Fibromyalgi kan ta någon som är utbildad, ambitiös, hårt arbetande och outtröttligt och ta ifrån dem deras förmåga att arbeta, städa hemmet, träna, tänka klart och att någonsin känna sig vaken och frisk. • Det är INTE en psykologisk ”utbrändhet” eller depression. • Det är INTE lathet. • Det är INTE gnäll eller simulering. • Det ÄR resultatet av en utbredd funktionsstörning (dysfunktionalitet) i kroppen och hjärnan som är svår att förstå, svår att behandla och, än så länge, omöjlig att bota. Det svåraste för patienter är emellertid att behöva leva med det. Att ha stöd och förståelse från nära och kära kan göra det hela mycket lättare. Startsida Fibromyalgi Behandling Förbundet FibromyalgiNytt Man med fibromyalgi Ung med fibromyalgi Du som är anhörig Int. fibromyalgidagen Lokalföreningar Föreningsstyrelser Medlemskap Föreläsningar Broschyrer Att köpa Ge en gåva Nyheter & artiklar Svenska » 2009 » 2008 Internationella » Ordlista med. facktermer Litteratur Länkar Internationella organ Om sjukförsäkringen Forum Juridisk hjälp m.m. Fibromyalgi & sex Fibromyalgi & graviditet Kontakt Hur ligger det till? En enkel förklaring av fibromyalgi. Att förstå en komplex störning - för dem som inte har den. Fibromyalgi är ett komplext tillstånd som är svårt att förstå, speciellt om du inte har en medicinsk utbildning. Eftersom den involverar hjärnan och nervsystemet kan fibromyalgin ha en inverkan på i stort sett varje del av kroppen. Om du försöker förstå detta tillstånd hos någon som du känner kan det vara otroligt förvirrande. När många människor ser en bisarr samling av skiftande symptom som inte visar sig vid medicinska tester så bestämmer de sig för att fibromyalgi måste vara ett psykologiskt problem. Emellertid styrker en mängd vetenskapliga bevis att det är en mycket verklig, fysisk sjukdom. Att gräva sig igenom denna vetenskapliga forskning hjälper dock inte någon av oss. Termer som neurotransmittordysregulation, nociceptorer, cellenzymer och opiatbanor är inte direkt lätta att förstå. Målet med denna artikel är att med enkla ord och utan någon medicinsk jargong hjälpa dig att förstå och relatera till vad som händer i kroppen hos någon med fibromyalgi. ATT FÖRSTÅ FIBROMYALGISMÄRTA Föreställ dig att du planerar ett party och förväntar dig omkring 20 gäster. Tre eller fyra vänner har sagt att de ska komma tidigare för att hjälpa dig. Men de dyker inte upp och i stället för 20 gäster får du 100. Du är överhopad. Detta är vad som händer med smärtsignalerna hos någon som har fibromyalgi. Cellerna skickar för många smärtmeddelanden (partygäster), upp till fem gånger så många som hos en frisk person. Det kan förvandla ett milt tryck på huden, eller till och med klåda, till smärta. När smärtsignalerna når fram till hjärnan bearbetas dem av något som kallas serotonin. Personer med fibromyalgi har emellertid inte tillräckligt med serotonin (vännerna som skulle hjälpa dök inte upp) och detta gör att hjärnan blir överbelastad. Detta är orsaken till varför personer med fibromyalgi har ont i vävnader som inte uppvisar några tecken på skador. Det är inte en inbillad smärta, det är en missförstådd förnimmelse som hjärnan omvandlar till en mycket verklig smärta. Det finns andra substanser i patientens hjärna som förstärker signaler och ”skruvar upp volymen” på allting. Det kan utöver smärta inkludera ljus, ljud och lukt och detta kan belasta hjärnan. Detta kan leda till förvirring, skräck, ångest och panikattacker. ATT FÖRSTÅ FIBROMYALGINS UPP- OCH NEDGÅNGAR De flesta som lider av en kronisk sjukdom är alltid sjuka. Påverkan på kroppen vid sjukdomar som cancer, virussjukdomar eller återfallssjukdomar är ganska konstant. Det är förståeligt att det är förvirrande att se någon med fibromyalgi inte kunna uträtta någonting på måndagen, men vara fullt kapabel att göra det på onsdagen. Se på det så här; allas hormoner fluktuerar och till och med sådant som vikt och blodtryck kan stiga och falla inom loppet av en dag, vecka eller månad. Alla system och substanser i kroppen fungerar på det sättet - de reagerar på olika situationer genom att stiga och falla. Forskning visar definitivt att fibromyalgi har att göra med onormala nivåer av flera hormoner och substanser. Eftersom alla dessa går upp och ner i nivåer så befinner en eller flera sig ibland i normalzonen och ibland inte. Ju fler som befinner sig utanför normalzonen, desto värre mår den fibromyalgidrabbade. ATT FÖRSTÅ STRESS OCH FIBROMYALGI En del tror att fibromyalgipatienter är känslomässigt oförmögna att hantera stress eftersom en stressig situation vanligtvis förvärrar symptomen. Det som är viktigt att förstå är att vi reagerar både emotionellt OCH fysiskt på stress. En fysisk reaktion som vi alla får är att adrenalinet, och andra hormoner, ökar för att hjälpa kroppen att ”lägga in en högre växel” för att kunna hantera det som händer. Personer med fibromyalgi har inte tillräckligt av dessa hormoner, vilket gör att stressen tar mycket hårt på deras kroppar och kan trigga igång symptom. När vi talar om ”stress” avser vi vanligtvis den emotionella sorten som kan komma från ditt jobb, ett upptaget schema eller en personlig konflikt. Många saker orsakar faktiskt fysisk stress som t.ex. sjukdom, sömnbrist, näringsbrist och skador. Fysisk stress kan ha samma inverkan som känslomässig stress. ATT FÖRSTÅ UTMATTNINGEN SOM FÖLJER MED FIBROMYALGI Tänk på ett tillfälle då du inte bara var trött, utan verkligen utmattad. Kanske var du uppe hela natten och pluggade inför ett prov. Kanske gick du upp flera gånger för att mata en baby eller ta hand om ett sjukt barn. Kanske var det influensan eller streptokocker i halsen. Föreställ dig att vara så utmattad hela dagen medan du försöker arbeta, ta hand om barn, städa huset, laga mat etc. För de flesta människor hjälper det med en eller två nätters sömn för att bli av med den känslan, men med fibromyalgi kommer sömnstörningar som gör en god natts sömn till en raritet. En person med fibromyalgi kan ha allt från en till alla av följande sömnstörningar: • Sömnlöshet (svårighet att somna eller sova). • Oförmåga att nå djupsömn eller att stanna kvar i den. • Sömnapné (andningstörningar som kan väcka personen upprepade gånger). • Restless Legs Syndrome (RLS), det kryper och rycker i armar och ben vilket gör det svårt att sova. • Periodic Limb Movement Disorder (PLMD), ofrivilliga ryckningar i armar och ben som förhindrar djup sömn. FIBROMYALGI I ETT NÖTSKAL Många sjukdomar involverar endast en del av kroppen eller ett system. Fibromyalgi involverar emellertid hela kroppen och sätter allting ur spel. Hur bisarra och förvirrande de olika symptomen än kan vara så är de förbundna med väldigt faktiska, fysiska orsaker. Fibromyalgi kan ta någon som är utbildad, ambitiös, hårt arbetande och outtröttligt och ta ifrån dem deras förmåga att arbeta, städa hemmet, träna, tänka klart och att någonsin känna sig vaken och frisk. • Det är INTE en psykologisk ”utbrändhet” eller depression. • Det är INTE lathet. • Det är INTE gnäll eller simulering. • Det ÄR resultatet av en utbredd funktionsstörning (dysfunktionalitet) i kroppen och hjärnan som är svår att förstå, svår att behandla och, än så länge, omöjlig att bota. Det svåraste för patienter är emellertid att behöva leva med det. Att ha stöd och förståelse från nära och kära kan göra det hela mycket lättare.

snö


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se